robie coś podobnego tylko że robie 10 pompek powoli gdzieś 3 s w jedną strone zatrzymuje się na dole na 2 i zpowrotem powoli i tak 4 serie co 2 dni rozstaw rąk na szerokość barkówja zarobilem wczoraj 80, seriami po 10 (30s przerwa), kazda seria inna pompka, staralem sie wolno robic (sprobujcie zrobic wolno 10 zwyklych pompek, tempo 2s na jedna).
ile pompek robicie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz 50 - 60 robie
robilem seriami tak co 2 dzień ok 100 potem 150 az do 200
dziennie
a jak dajecie sobie rade z pompkami pionowymi przy scianie?
ja 10 robie
mam 179 wzrostu i waze 70 kg
PS
a pompki na jedenej rece to moim zdaniem lipa tak jak i podciąganie jedna reka
bajera i tyle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Życze wam takich wyników
Napisano Ponad rok temu
A co do tego rekordu... to 60minutx60sekund= 3600 sekund
3600 : 1136 ~ 3 ... Na jedna pompke miał trzy sekundy. A biorac pod uwage za na takich zawodach sa wymagane idealne pompki, wolne, z klata do ziemi to jest to prawie godzina pompowania bez przerwy 8O RISPEKT
Napisano Ponad rok temu
oto mistrz:
na stronie kif jest z nim czat, opowiada między innymi o... pompowaniu nie mialem czasu czytac calego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a robił je z rękami zbliżonymi do tułowia.
Rekord padł w redakcji czasopisma Kulturystyka I Fitnes.
RESPECT
Napisano Ponad rok temu
info z czasopisa Focus
Napisano Ponad rok temu
wtedy gdy bił rekord ważył coś koło 96 kgo w morde 8O
oto mistrz:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
na stronie kif jest z nim czat, opowiada między innymi o... pompowaniu nie mialem czasu czytac calego.
Napisano Ponad rok temu
10 pompek, 2 sek przerwy
9, 2 sek przerwy
8, 2 sek przerwy
7, 2 sek przerwy
6, 2 sek przerwy
5, 2 sek przerwy
4, 2 sek przerwy
3, 2 sek przerwy
2, 2 sek przerwy
1, 2 sek przerwy
i jedziemy w górę:
2, 2 sek przerwy
3, 3 sek
4, 4 sek
5, 5 sek
6, 6 sek
7, 7 sek
8, 8 sek
9, 9 sek
10
i od początku tak samo
on wykonuje 3 takie serie, ja pierwszy raz po 1 nie czułem rąk. Technika wydaje się świetna, wyrabia zakur*istą szybkość i siłę barków. Co o tym myślicie? Próbowaliście takich metod pompowania?
PS.:Acha! Podczas wszystkich przerw prostujemy ręce jak przy "normalnych" pełnych pompeczkach.
PS2.: Jeśli chcecie zobaczyć w akcji mojego kolegę to oglądajcie Konfrontację Sztuk walki na Polsacie Sport w sobotę 28 października o 20:00! Kibicujcie Michałowi!!
Napisano Ponad rok temu
ja robie dziennie pompek z 50 a nie raz zrobie nawet 70 8)
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
on wykonuje 3 takie serie, ja pierwszy raz po 1 nie czułem rąk. Technika wydaje się świetna, wyrabia zakur*istą szybkość i siłę barków. Co o tym myślicie? Próbowaliście takich metod pompowania?
glupie pytania: od kiedy pompki wyrabiaja predkosc ? :roll:
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
,,Właściwy oddech jest bardzo ważny dla zdrowia. Powinieneś się tego nauczyć przy pierwszym ruchu i pierwszym ćwiczeniu. Jeśli oddychasz niewłaściwie, może to źle wpłynąć na twoje płuca i serce. Właściwe oddychanie polega na tym, by wykonywać wydech za każdym razem, gdy czujesz opór w czasie ruchu. W czasie pompek, kiedy wypychasz się do góry na rękach, powinieneś zrobić wydech. Zapamiętaj tę jedną zasadę: jak tylko poczujesz jakiś opór, rób wydech. Wdech robisz przy pompce wtedy, gdy opadasz, kiedy ciało odczuwa najmniejszy wysiłek."
przez chwilę zastanowiłem się, czy ja PRAWIDŁOWO robię pompki. Głos w mej głowie natychmiast mi odpowiedział: No jassssne! Nie uwierzyłem.Zrobiłem kilka pompek i okazało się, że robię wdech jak schodzę w dół! Zawsze tak robiłem! To znaczy, że moje płuca i serce mogły się przez lata źle rozwijać! To prawda z tym wdychaniem i wydychaniem?! Jak Wy robicie pompki? Teraz nie będę mógł spać spokojnie...oby to była jakaś lipa...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TREC
- Ponad rok temu
-
Sojavit 85 Olimp
- Ponad rok temu
-
wzdecia
- Ponad rok temu
-
Odżywki w sportach walki
- Ponad rok temu
-
Odruchowy Tonus Miesniowy
- Ponad rok temu
-
Ty i dentysta ;) (kronika przypadków różnych)
- Ponad rok temu
-
krzywy kręgosłup a parter
- Ponad rok temu
-
'wybiórcza' kondycja...
- Ponad rok temu
-
Robinho w Real Madryt
- Ponad rok temu
-
Zdjecie rentgenowskie - gdzie, za ile ?