WORLD SHOTOKAN INSTITUTE W.S.I.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
i kto to mówi?No ja dzisiaj juz robilem Kanku-dai do tego jeszcze male rozciaganie:)Nie ma obijania data egzaminu zbliza sie nieublagalnie.
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie najlepszy jest ten pasibrzuch, który próbuje złamać deskę .
Albo to kopnięcie z półobrotu . he he!
Trzeba ostro ćwiczyć, żeby nie reprezentowac tego co te łosie .
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Tak na marginesie: pamiętacie coś jeszcze z Kanku-dai Engi Bunkai ?
Pozdroforall
dan
PS. Ostatnio nasz Chemik jakby ucichł... Może destyluje ?!
Napisano Ponad rok temu
nic... pamietam jedynie bassai-dai engi bunkai, ale teraz to nie ma znaczenia :?
Napisano Ponad rok temu
Jutro w Wałczu na treningu ulubione kata przygotowujących sie na 1 kyu i na 1 Dan, czyli Kanku-dai. Oczywiście z dołożonymi elementami bunkai /takie Kage-bunkai wg sensei Marchiniego/. Oj będzie się działo
Tak z ciekawości czy się różni Kage od Engi Bunkai?
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Czy sie myle?
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam @ll
Napisano Ponad rok temu
Kage Bunkai to autorski sposób ćwiczenia kata sensei Marchiniego. Polega najogólniej mówiąc na wplataniu w formę kata fragmentów bunkai wykonywanych przeciwko jednemu przeciwnikowi. Na każdym treningu można ćwiczyć wpleciony w formę inny element bunkai. Problem jest tylko jeden. Nie ma dowolnego bunkai i aby ćwiczyć Kage Bunkai trzeba znać bardzo dobrze Bunkai danego kata aby nie uprawiać radosnej twórczości... Celem Kage Bunkai jest ćwiczenie stabilnych emocji oraz ducha zarówno podczas wykonywania formy jak i podczas zastosowania /walki z przeciwnikiem/.
Ziellik zobaczę co do się zrobić... muszą zapytać naszego sensei.
Kilkoro instrtuktorów wybiera się w styczniu do Mediolanu 8)
Napisano Ponad rok temu
Pozdroforall
dan
PS. Ostatnio nasz Chemik jakby ucichł... Może destyluje ?!
Pamiętamy Kanku-dai bunkai, Bassai-sho engi bunkai, Gankaku engi bunkai, Jion engi bunkai, Bassai dai engi bunkai i parę innych łamańców po których muszę się leczyć i dochodzić długo do siebie.
pzdr
PS. Nie destyluje, nie destuluje, bo już przedestylował. Teraz konsumuje.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Kage Bunkai to autorski sposób ćwiczenia kata sensei Marchiniego. Polega najogólniej mówiąc na wplataniu w formę kata fragmentów bunkai wykonywanych przeciwko jednemu przeciwnikowi. Na każdym treningu można ćwiczyć wpleciony w formę inny element bunkai. Problem jest tylko jeden. Nie ma dowolnego bunkai i aby ćwiczyć Kage Bunkai trzeba znać bardzo dobrze Bunkai danego kata aby nie uprawiać radosnej twórczości... Celem Kage Bunkai jest ćwiczenie stabilnych emocji oraz ducha zarówno podczas wykonywania formy jak i podczas zastosowania /walki z przeciwnikiem/.
Dan
Czy przez to należy rozumieć, że jedna osoba wykonuje kata, a druga od czasu do czasu wykonuje atak i wtedy interpretacja jest wykonanywana dokładnie z ruchami kata, czy też dopasowywana do bunkai, tzn. elementy kata zmieniają się?
Napisano Ponad rok temu
Giro partner atakuje tylko raz pojedyńczym atakiem lub kilkoma nastepującymi po sobie, zaś osoba wykonująca kata wykonuje wtedy elementy ściśle określonej aplikacji kata, które przede wszystkim zawierają techniki kata + kontrataki /nieznacznie zmienia się forma kata w tych momentach/. Po elemencie bunkai dalej wykonuję się formę.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj szukałam klub w Poznaniu i znalazłam stronkę senseja Borowskiego. Tam jest napisane, że ma on 4 dana.
poznan to przede wszystkim
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj szukałam klub w Poznaniu i znalazłam stronkę senseja Borowskiego. Tam jest napisane, że ma on 4 dana.
czy tak chcesz blokowac mawashi?! 8O , przeciez to oczywista glupota, moge polecic Nogalskiego w Poznaniu, ale nie ten klub, ktory znalazlas
Napisano Ponad rok temu
Nie wiesz o co chodzi więc nie zabieraj głosu!
Napisano Ponad rok temu
Dzizaz czy Ty wszędzie musisz się mieszać?? Daj mi spokój!!!
Nie wiesz o co chodzi więc nie zabieraj głosu!
nie rozumiem tych nerwow, z dobrego serca chce cie nakierowac, ale wy alergicznie reagujecie na wszystko co nie jest KT/Shotokan
osu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 20
0 użytkowników, 20 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kupie czarne Obi...
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Christophe PINNA
- Ponad rok temu
-
...i po seminarium we WROCŁAWIU
- Ponad rok temu
-
Hargei ,hara ,ki
- Ponad rok temu
-
Wadoryu karate
- Ponad rok temu
-
Tradycjonaliści, lubicie walczyć? A jak tak, to czy to źle?
- Ponad rok temu
-
Te Kata sa nieziemko trudne...
- Ponad rok temu
-
Dojo Funakoshi
- Ponad rok temu
-
Kontuzja i co dalej?
- Ponad rok temu
-
Kata Shotokan