WORLD SHOTOKAN INSTITUTE W.S.I.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Lassensei ,rzeczywiście nie zajarzyłeś o co biega Mistress, Kolega J.B. w naszej organizacji ma 3 Dan i nikt z nas oficjalnie nic nie wie o jego 4 Dan... Mistress zaś - jak sądzę - nie interesuje zmiana karate, które uprawia na inne nawet u tak znanej osoby jak polecany przez Ciebie a krytykowany przez innych Kol. Nogalski.
Mistress już nie długo otrzymasz namiary na inny klub w Poznaniu o ile to cię interesuje... i przy tym należący do Podkomisji i dobrze funkcjonujący - cierpliwości
Pozdroforall
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Mistress już nie długo otrzymasz namiary na inny klub w Poznaniu o ile to cię interesuje... i przy tym należący do Podkomisji i dobrze funkcjonujący - cierpliwości
no ja też bym była ciekawa ze względu na moja siostrulę...
a co do galerii to są jeszcze dwie małe usterki literówka w nazwisku Piotra Z. i degradacja Grzesia F. do 2 kyu pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
A kolegę lassensei czule żegnam z tego topicu!
Tak Dan bardzo chętnie przyjmę namiary.
Pozdrawiam wszystkich!!
Napisano Ponad rok temu
Namiary na klub w Poznaniu otrzymacie w grudniu.
Oss !
PS. Zachęcam wszystkich kandydatów na stopnie mistrzowskie /szczególnie kandydatów na 1 Dan/ do startu w grudniowych zawodach w Wałczu. Podczas turnieju sugeruję wykonanie Waszego tokui kata, czyli Kanku-dai. Świetny sprawdzian...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. Zachęcam wszystkich kandydatów na stopnie mistrzowskie /szczególnie kandydatów na 1 Dan/ do startu w grudniowych zawodach w Wałczu. Podczas turnieju sugeruję wykonanie Waszego tokui kata, czyli Kanku-dai. Świetny sprawdzian...
też wpadłam na ten genialny pomysł Poza tym to moje "ulubione kata"
chociaż pożyjemy zobaczymy... oss
Napisano Ponad rok temu
Aaaa wlasnie takie pytanie ktore kata jest lepiej punktowane pod wzgledem trudnosci Kanku-dai czy Kanku-sho?
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Jakie kata wykonuje adept można brać pod uwagę jedynie w tzw. overview /wrażeniu ogólnym/. Na zawodach oceniane jest JAK wykonujemy kata a nie JAKIE. Oczywiście za kata Heain Shodan nie masz szans na otrzymanie bonusów za np. mastery point /mistrzostwo/ i w tym sensie lepiej robić kata zawierające więcej trudnych elementów, ale i tak nadal oceniane będzie jak to kata zostało zrobione.
A co do pytanie to odpowiem tak. Kanku-dai jest jednym z podstawowych kata mistrzowskich zaś Kanku-sho należy już do grupy kata wyższych. Ja punktuję na zawodach oba kata jedynie w zależności od jakości ich prezentacji.
Ćwiczenie obu jest bardzo dobrym pomysłem...
Napisano Ponad rok temu
A teraz mam takie malo dyskretne pytanie do Dan'a Jakie plany na sobote?
Bo tak mi sie cos wydaje ze ...
hehe
Pozdrowienia dla @ll
PS
Jutro chyba zalicze moj pierwszy trening w nowej Karate-gi (zdecydowalem sie na Kamikaze Sovereign :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miniony weekend był wprost świetny. Treningi: piątek, sobota i niedziela!!! Może by tak codziennie, nie Włochata???
Pozdrawiam @ll KARATEKAS
Napisano Ponad rok temu
ufff ladnie mnie sensei zaskoczyl, oswiadczajac, ze jest to nasze egzaminacyjne kata kanku dai nigdy nie nalezalo do moich ulubionych >> za dlugie, i jeszcze to manji uke :? Jakos nie czuje tego kata. Bardziej pasuje mi np. jion. Na szczescie mam jeszcze duzo czasu na to, by je pokochacPoza tym to moje "ulubione kata" chociaż pożyjemy zobaczymy... oss
Na poczatku grudnia zawody, wspaniale byloby znowu sie spotkac i poczuc ten dreszczyk co kiedys...
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Oss !
dan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja mam jeszcze pytanie do kata Heian Yondan. Co z tym yoko-geri? Bo jeśli dobrze mi się wydaje, to sensei Marchini pokazywał wyjście do kopnięcia takie jak w yoko geri kekomi albo jak stopa ułozona do mae geri, a chyba kopało się yoko gero keage? Kurcze nie wiem, nie widziałam za dobrze :? . I teraz nie wiem jak to robić, a jak próbowałam to jakis potwór wychodzi... Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. :-)
Napisano Ponad rok temu
Chemik Co racja to racja, tylko brzuszek niebezpiecznie rośnie
To nie brzuszek tylko "centrum" alias tanden się powiększa, a jak wiadomo jest to kluczowa sprawa dla wszystkich SW.
Poza tym jak to zostało stwierdzone kula jest z brył wszystkich najdoskonalszą.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kupie czarne Obi...
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Christophe PINNA
- Ponad rok temu
-
...i po seminarium we WROCŁAWIU
- Ponad rok temu
-
Hargei ,hara ,ki
- Ponad rok temu
-
Wadoryu karate
- Ponad rok temu
-
Tradycjonaliści, lubicie walczyć? A jak tak, to czy to źle?
- Ponad rok temu
-
Te Kata sa nieziemko trudne...
- Ponad rok temu
-
Dojo Funakoshi
- Ponad rok temu
-
Kontuzja i co dalej?
- Ponad rok temu
-
Kata Shotokan