WORLD SHOTOKAN INSTITUTE W.S.I.
Napisano Ponad rok temu
prosze prosze
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście żartuje :twisted: Jeżeli to jest sensei Tomek to nie pozostaje mi nic innego jak powitać na forum! Witamy kolejnego gawędziarza. Oss. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to w takim razie pozostaje jedna mozliwosc co do tego kim jestes ;] chyba... ;]
Mimo wszystko witamy na forum ;]
Napisano Ponad rok temu
Cieszę się, BuX BunnY /przepraszam za wczesniejszą złą pisowanię/, że jesteś niezadowolny ze swojego startu - tylko w ten sposób można sie rozwijać. Goju-shiho-sho jest dla ciebie OK ale lepsze jak sądzę byłoby Goju-Shiho-Dai, tylko trudne, trudne...
Ech ta ksywka powstała z 8 a może i więcej lat temu ? Kiedy to było ?!
Pozdrawiam
dan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak to chyba będzie 8 lat temu jednym słowem kupa lat Goju-Shiho-Dai jeszcze nie umiem niestety
Nadal nie wiem kto to
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla Ciebie lepszym kata będzie JITTE niż JI'IN, który na dużych i powaznych zawodach pojawia się niezwykle rzadko. Twój sensei zna JITTE więc poproś go aby Cię nauczył.
A co sadzisz Dan o Meikyo????
Oczywiście nie jest zabronione, ale za to kata noty nie będa zbyt wysokie... ech taka uroda zawodów i ich sędziowania...
Domyslam sie, spokojnie nie wpadne na taki pomysl :wink: Poprostu mi sie bardzo spodobalo to kata, jest krotkie, ale tresciwe i dobrze mi sie je wykonuje, pasuje do moich warunkow, tak mi sie wydaje przynajmniej. Nie ma tam zadnych wsykokow i innych cudacznych rzeczy.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mnie rowniez podobalo sie Goju-Shiho w Twoim wykonaniu na zawodach w Czersku.
No moze te dwa mai geri mogles lepiej wykonac ale poza tym to nawet nawet.:)Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KOKS - kata Meikyo jest piękne i napewno tobie będzie pasowało. Musisz jednak sobie zdawać sprawę, że takze rzadko wystepuje na zawodach, czyli jego stopień trudności nie jest taki aby olśnić sędziów... Meikyo co prawda też zawiera wyskok: sankaku-tobi, czyli tzw. skok na moście / z uderzeniem empi-ate/ ale sądzę, że to dobre kata dla Ciebie. Jako zawodnicze upierałbym się jednak przy Jitte, ale to tylko moje zdanie... No a jeśli zdecydujesz się na Meikyo to oczywiście jest ono lepsze niż Jiin /chociaż tego z tonikiem nic nie przebije /
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Musisz jednak sobie zdawać sprawę, że takze rzadko wystepuje na zawodach, czyli jego stopień trudności nie jest taki aby olśnić sędziów...
No nie wiem czy stopien trudnosci powoduje jego rzadkosc wystepowania, wydaje mi sie raczej ze sa kata , ktore zna o wiele mniej osob niz te popularne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale chciałbym zauważyć, że Jiin też jest trudne aby mogło być dobrze zrobione. A gojushiho to takie trochę chodzone jest. :roll:dlatego najlepsi zawodnicy wykonuja prktycznie te same, najtrudniejsze kata: goju-shiho-dai i unsu /kolejność dowolna/.
Napisano Ponad rok temu
Tak, powiedziałbym jeszcze dosadniej, że są mody na określone kata wśród zawodników...
Dało sie zauważyć, że młodzież lubi Bassaidai i Enpi .
Napisano Ponad rok temu
Ale chciałbym zauważyć, że Jiin też jest trudne aby mogło być dobrze zrobione. A gojushiho to takie trochę chodzone jest. :roll:
Risk może ci sie tak na pozór wydawać ze jest chodzone ale zrobić dobrze gojushiho (to znaczy dobra kontynuacja dynamika kime) to jest sztuka. Według mnie to kata jest bardzo robisz powolne ruchy potem nagle kilka szybkich muszisz być szybki po prostu. Ale nie mniej powiem że gojushiho to moje ulubione kata
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kupie czarne Obi...
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Christophe PINNA
- Ponad rok temu
-
...i po seminarium we WROCŁAWIU
- Ponad rok temu
-
Hargei ,hara ,ki
- Ponad rok temu
-
Wadoryu karate
- Ponad rok temu
-
Tradycjonaliści, lubicie walczyć? A jak tak, to czy to źle?
- Ponad rok temu
-
Te Kata sa nieziemko trudne...
- Ponad rok temu
-
Dojo Funakoshi
- Ponad rok temu
-
Kontuzja i co dalej?
- Ponad rok temu
-
Kata Shotokan