plan treningu na wade postawy
Napisano Ponad rok temu
wzmocnić mięśnie osłabione:
-prostowniki grzbietu w odcinku piersiowym,
-czworoboczne,
-równoległoboczne,
-mięśnie brzucha,
-mięśnie prostujące biodra,
Oraz rozciągnąć mięśnie nadmiernie napięte:
-piersiowe większe i mniejsze,
-mięśni międzyżebrowe zewnętrzne i wewnętrzne,
-zębate przednie
-zginające biodra
-prostowniki grzbietu w odcinku lędźwiowym,
-czworoboczne lędźwi,
-międzykolcowe odcinka lędźwiowego kręgosłupa,
Napisano Ponad rok temu
Nie zadzieraj ze mną, jestem bardziej walnięty niż 100% ludzi!
Nie zawsze sugeruj się moją wypowiedzią/zdaniem, sporo zasad i teorii mam w dupie.
Dziennik treningowy: Dziennik treningowy TC
StuProcentowy Mięsień, Tylko bajceps się liczy, Stejki !! Tylko stejki a nie jakieś kanapeczki,
I nie ma opierdalania się SIŁA !, Znasz lepszego ?- Ja nie znam. HERBATA W GRANULKACH CIE ROZJEBIE !
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze najważniejszą rzeczą jest samokontrola, staraj się nie garbić, ale też nie rób nadmiernych przeprostów, bo możesz pogłębić wadę postawy w odcinku lędźwiowym.
Nie zawsze sugeruj się moją wypowiedzią/zdaniem, sporo zasad i teorii mam w dupie.
StuProcentowy Mięsień, Tylko bajceps się liczy, Stejki !! Tylko stejki a nie jakieś kanapeczki,
I nie ma opierdalania się SIŁA !, Znasz lepszego ?- Ja nie znam. HERBATA W GRANULKACH CIE ROZJEBIE !
Napisano Ponad rok temu
Uważasz że te zalecenia co otrzymałęm są złe na moją wade postawy?
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno pytanko co do stopnia skrzywienia, robiłeś może rentgen kręgosłupa ? I wiesz może ile masz stopni skrzywienia ? U przeciętnego człowieka kifoza wynosi 20-40 stopni skrzywienia, a lordoza od 30-50 stopni.. Jeśli nie masz więcej to może po prostu masz nawykowe garbienie się i ściąganie barków do przodu i paskudnie to wygląda ..
A co do ćwiczeń jeśli nie jest to duże skrzywienie to w niczym nie przeszkadza i nie uniemożliwia w wykonywaniu pewnych ćwiczeń, jeśli podczas ćwiczeń nie daje żadnych objawów, bóle itp. to wszystko jest w porządku
Moja rada jest taka wykonuj sobie normalne ćwiczenia, zwykły trening, a podczas treningu pleców tak aby angażować wszystkie mięśnie, i staraj się korygować sam siebie.. po prostu się nie garb, nie ściągaj barków do przodu wyprostuj się.. na początku dobrze się mówi bo wiadomo każdy zapomina i się nadal garbi, a później już przywykniesz do tego i będziesz chodził wyprostowany..
Jak możesz i chcesz to wrzuć jakąś fotkę.. się zobaczy czy to naprawdę tak źle wygląda.. jak już się zdecydujesz na wrzucenie to zrób jeszcze jedną porównawczą w skorygowanej pozycji czyli z ładnymi prostymi pleckami
a co do ćwiczeń jak chcesz mogę Ci jakieś korekcyjne znaleźć i napisać.. ale wg mnie wystarczająco będzie jak Ci napiszę zwykłe ćwiczenia na plecy.. ćwiczysz na siłce czy w domu ??
Napisano Ponad rok temu
Oto fotki:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do ćwiczeń to chciał bym wzmocnić mięśnie aby łątwiej było mi utrzymać prostą sylwetke oraz przybrać ,,sporo,, masy mięśniowej co mogło by troche zamaskowac wade postawy, żebym nie musiał się wstydzić np. wyjścia na basen.
Jak widzisz na fotkach to muskulature mam mizerną
Napisano Ponad rok temu