Smacznie i zdrowo czyli przepisy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-duży jogurt naturalny
-filiżanka żurawiny
-kilka śliwek, moreli
-1/2 filiżanki migdałów
-1/2 filiżanki orzechów włoskich/ laskowych
-1 banan pokrojony w plasterki
-filiżanka płatków owsianych
Podanie na 2 sposoby, zależy czy ma też się ładnie prezentowac czy nie .
1) Wymerdac wszystko razem.
2) Wlac 2 łyżki jogurtu, sypnąc płatkami, żurawiną, znowu polac trochę jogurtem, dołożyc kilka plastrów banana, sypnąc orzechami, płatkami, jogurt itd. (kolejnosc dodatków wg. uznania)
Napisano Ponad rok temu
3/4 szklanki ryżu gotowana, może być na mleku,
do michy:
2 jajka
opakowanie twarogu
skorka pomaranczy do smaku/rodzynki/kto co lubi
cukier/miod/inne slodkie
ucieramy na gladka mase
dodajemy ryz przelany woda, zeby nie byl goracy bardzo
mieszkamy, do naczynia zaroodpornego wrzucamy i do piekarnika.
zapieka ladnie.
Wersja lepsza, jest taka zeby rozdzielic zoltka od bialek i bialka zrobic na piane, wyjdzie bardziej puszyste i bedzie mniej wodniste (na gorze jest ladnie, zapieka sie cacy, ale przy dnie mi wyszlo troche wody, ale moze to wina za slabo odwodnionego ryzu).
Poza cokrem to zdrowe i smaczne jako lekki obiad, czy wrecz deser.
Ciutke roboty ale zle nie jest.
Napisano Ponad rok temu
- 600 g obranych ze skóry i błonek grejpfrutów,
- 200 g miodu,
- 100 g białek z jajek - 5-6 szt.
Mielimy miąższ grejpfrutów z miodem i na koniec dodajemy białka. Całość wrzucamy do maszyny do lodów. Można kombinować z zamrażaniem bez maszyny - trzeba co 2 godziny wyciągnąć masę z zamrażalnika i dobrze zmiksować żeby rozbić kryształki lodu.
Sorbet wychodzi dość wytrawny w takich proporcjach.
Zamiast grejpfrutów można użyć innych owoców.
Napisano Ponad rok temu
-5 łyżek owsianki
-300-400 ml soku pomarańczowego /jak ktoś woli może byc jogurt naturalny (ale nie próbowałam jeszcze)
-mała garsc żurawiny
-miarka białka
Płatki zalac sokiem kilka godzin przed podaniem by płatki zdążyły nasiąknąc. Dodac żurawine, białko, zblendowac.
Na początku nie byłam przekonana ale smakuje dobrze i po treningu super
Napisano Ponad rok temu
300ml mleka 2%
55g bialka kfd do deserow
10 g zurawiny
10g rodzynek
15g orzechow
60g owsianki
Najpierw zrobic z bialka budyn i pozniej wszystko razem wymieszac.
Wartosci odzywcze ok :
Tłuszcz 25,81 Węgle 60,48 Białko 64,67 Kalorie 733
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Akurat rano czy po treningu jestem zdania że można trochę poszaleć.
Napisano Ponad rok temu
Mystic ile ty ważysz, że na śniadanie 60 g białka a chcesz przyjmować 1,8g/kg masy ciała? ;p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ma czegoś takiego jak maksymalna dawka białka w jednym posiłku.
Możesz rozwinąć to co napisałeś wyżej?
Bo zanim zacznę się wykłócać chcę wiedzieć czy się dobrze rozumiemy ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przygotowanie składa się z dwóch kroków. Pierwszy warto wykonać dzień wcześniej albo w ogóle zawczasu, żeby nie marnować czasu rano. Ja przygotowałem duże plastikowe pudełko warzyw i będe używał przez cały tydzień.
1) Wybrane warzywa obrać i/lub pokroić w dosyć drobną kostkę lub cienkie plasterki. W moim przypadku były to seler, marchew, seler naciowy i kalarepa. Poza tym można użyć ziemniaków, batatów, zapewne papryki, co kto lubi. Posiekane warzywa wymieszać, wyłożyć na blachę, polać oliwą, posolić, popieprzyć i do piekarnika. Piec na średnim ogniu często mieszając, aż będą rumiane i nieco zmiękną. Po wyjęciu i przestudzeniu schować do lodówki, ew. od razu wykorzystać do kroku drugiego.
2) Wysypać nieco warzyw na patelnię. Można dodać trochę oleju albo masła, ale przy dobrej patelni nie trzeba. Włączzyć ogień, lekko je podsmażyć. W międzyczasie rozbełtać i posolić trzy jaja. Wlać je na patelnię, równomiernie rozprowadzić i smażyć pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy spód na to pozwoli, przewrócić omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę smażyc.
Bon apetit.
Napisano Ponad rok temu
Na patelnię wrzuciłem dwie łyżki oleju kokosowego, wsypałem paczkę pokrojonego w kostkę boczku (gotowy, z Lidla), chwilę podsmkażyłem, dodałem dwie pokrojone w cienkie paski piersi kurczaka. Podsmazyłem cały czas mieszając aż były ścięte z wierzchu, ale jeszcze nie całkiem gotowe w środku, dodałem 250 g surowego groszku cukrowego i pokrojoną w słupki czerwoną paprykę. Zamieszałem, porządnie chlusnąłem maggi (nie miałem sosu sojowego), zamieszałem ponownie, posmażyłem aż kurczak był gotowy, wciąż mieszając Wrzuciłem do głebokich talerzy, posypałem pokrojonym w paski awokado (w sumie dwie sztuki, czyli po jednej na talerz), popieprzyłem i wycisnąłem sok z pół cytryny.
Prosty, szybki stir-fry, że palce lizać.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Micarta inaczej ,czyli cos dla zbuntowanego Blachy i Tatusia |
MASTERS Of STEEL |
|
|
||
Kilka ciekawostek o Chinuk Gym czyli relacja z... |
MUAY THAI, BOKS, KICKBOXING, K-1 |
|
|
||
Mountaineer II, czyli walec z A2 po obróbce :-) |
GALERIA BRONI |
|
|
||
białko serw.+carbo+jabłczan kreatynyco za dużo to nie zdrowo? |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
TEMAT ROKU!!! czyli dlaczego warto połykać (buhahahah) |
Rozmowy nie na temat |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gazelle FreeStyle?
- Ponad rok temu
-
Kalkulator zywieniowy + tabelka
- Ponad rok temu
-
Ciekawe tematy
- Ponad rok temu
-
Kontuzja mięśni grzbietu!
- Ponad rok temu
-
Dieta a masa ciała
- Ponad rok temu
-
Suplementacja w MA
- Ponad rok temu
-
Dane
- Ponad rok temu
-
Linki do stron o kulturystyce
- Ponad rok temu
-
Trening bez obciążeń
- Ponad rok temu
-
zbicie wagi naturalnymi sposobami:-)
- Ponad rok temu