Przyczyna zajscia byl szczekajacy pies, komu z nas sie takie cos nie zdarzylo ze szczekal na niego pies ? Kto z was normalnych ludzi pomyslalby o wyciagnieciu broni w takiej chwile?
myślę ,że kilku [albo wielu - zależnie od wielkości psa] włożyło by rękę do kieszeni i złapało nóż, niektórzy może by nawet go wyciągnęli [jeśli jest składany] - może dlatego,że jeśli by ten pies zechciał jednak zaatakować to lepiej mieć ślady po 1-2 ugryzieniach niż po 5-...
jeszcze jedno - jak biegnie na Ciebie koleś i krzyczy "ku##$, zaje##$ cie #$$#%" i jak biegnie na Ciebie pies i szczeka - czy dla zwykłego człowieka nie wygląda to podobnie [oczywiście nie sugeruję,że należy wtedy wyciągać broń ale każdy poczuje się zagrożony w takiej sytuacji]?
facet poczuł się zagrożony i wyciągnął to co miał [nie wiadomo - może Jego lewa noga jest cała w bliznach bo kiedyś się nie obronił przed psem] - inna sprawa, to skala zastosowanej broni - jeśli już byłaby to broń ostra to pociski powinny być nierykoszetujące a on powienien być dobrym strzelcem... sprawa wygląda tak,że to On przestraszył się pierwszy [zakładamy,że nie chciał się popisać], a Mama Kolegi przestraszyła się jako druga mówię o celowaniu w psa bo celowanie w drugiego człowieka jest absolutnie NIEDOPUSZCZALNE i w tym przypadku -> policja
Raczej zjebalbym taka pania ze psa nie pilnuje i to wszystko.
no cóż - na psa pewnie by to nie podziałało , Pani na pewno wołała psa jak tylko się zerwał i skoro dotychczas nie przybiegł to widocznie to na niego nie działało, nie wiem też na ile inteligentne są psy w tych sprawach ale krzyczenie na "Panią" może nie być dobrym pomysłem - niektóre podobno bronią właścicieli
Bron moim zdaniem powinno wyciagac sie tylko z zamiarem urzycia a nie dla szpanu czy zabawy.
]
nie no spoko - powinien wyciągnąć , strzelić , schować a Pani by pomyślała,że burza idzie - nawet by się nie zdążyła wystraszyć , a zdechłego pieska to by się jakoś wytłumaczyło ??
a wyciąganie broni w celu ostrzeżenia? policja też nie musi krzyczeć "stój bo strzelam", albo jak już wyciągać broń to BUCH i jeden potencjalny bandyta mniej ??? i sądy by miały mniej roboty...