Trening na klatke
Napisano Ponad rok temu
- Wyciskanie na sztandze ławka płaska 4 x 12,10,8,6
-Wyciskanie sztangielek na ławce skośnej głowa w góre 4x12,10,8,6
-Wyciskanie sztangi na ławce skośnej ( w dół). 4x12,10,8,6
-Przenoszenie sztangielki w leżeniu ( poziom)
Rozpiętki na ławce skośnej / płaskiej
Czy to dobry zestaw na trening czy może za dużo ćwiczeń ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie za dużo wyciskań.Płasko i skos zdecydowanie wystarczy plus rozpiętki albo przenoszenie. No chyba że dół klatki masz strasznie słaby to możesz dać wyciskanie sztangielki w leżeniu na ławce skośnej-głową w dół na samym początku.
Dół klatki jest nawet nawet , głównie zależy mi nad górną i środkową partią mięśni , czyli lepiej nie łączyć przenoszenia z rozpiętkami albo to albo to ?
Napisano Ponad rok temu
Wyciskanie płasko 12/10/8/6
Wyciskanie na skosie sztangielką/sztangą 12/10/8/6
Rozpiętki 4x12
To powinno w zupełności wystarczyć.A jeżeli masz górę trochę słabą to daj na początek wyciskanie na skosie.Rozpiętki są dobrym ćwiczeniem na masę klatki i poprawiają jej wygląd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na góre klatki dałbym pompki głową w dół na poręczach, na środek wyciskanie wąsko
Mam jeszcze jedno pytanie odbiegające od zamieszczonego tematu czy ta glutamina będzie dobra jako dodatek do jabłczanu trec ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wycisk sztangi 7/5/3/7/5/3
S1.Wycisk hantle skos górny supinacja 3x 8-10
S2.Przenoszenie hantla za siebie 8-10
Wyciskanie sztangielek skos dolny 4x 10-12
wg mnie najlepszy trening na klate jaki robiłem
Napisano Ponad rok temu
Polecam to
Wycisk sztangi 7/5/3/7/5/3
S1.Wycisk hantle skos górny supinacja 3x 8-10
S2.Przenoszenie hantla za siebie 8-10
Wyciskanie sztangielek skos dolny 4x 10-12
wg mnie najlepszy trening na klate jaki robiłem
Dzięki za wszelkie odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie mam problem z bicepsami i barkami , mam dietę jem 5 razy na dzień co 2,5-3 godz , kreatyna + białko wpc łowickie pije ok 5 litrów wody , staż treningowy 1 rok , co jakiś czas zmieniam ćwiczenia aby wyniki były skuteczne lecz są mizerne jak ćwiczyć aby poprawić efekty ?
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za wszelkie odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie mam problem z bicepsami i barkami , mam dietę jem 5 razy na dzień co 2,5-3 godz , kreatyna + białko wpc łowickie pije ok 5 litrów wody , staż treningowy 1 rok , co jakiś czas zmieniam ćwiczenia aby wyniki były skuteczne lecz są mizerne jak ćwiczyć aby poprawić efekty ?
Zmienić trening, zmienić ćwiczenia, starać się w miarę możliwości zwiększyć obciążenie, pracować nad techniką.
Biceps polecam ćwiczyć z tricepsem.A co do ćwiczeń to więcej radziłabym pracować na sztandze niż na hantlach jeżeli chodzi o masę.
Napisano Ponad rok temu
Zmienić trening, zmienić ćwiczenia, starać się w miarę możliwości zwiększyć obciążenie, pracować nad techniką.
Biceps polecam ćwiczyć z tricepsem.A co do ćwiczeń to więcej radziłabym pracować na sztandze niż na hantlach jeżeli chodzi o masę.
Zmienić trening dotychczas robiłem klatka + triceps , biceps plecy , barki nogi .
Jak można połaczyć te cwiczenia ze soba w inny sposób ? np biceps triceps ? co dalej ?
Napisano Ponad rok temu
Ja robie
Barki Nogi
Łapy
Klata
Plecy
Mam jeszcze pytanie widzialem trening na klatke tzn robi sie serie duzymi cięzarami a pózniej małymi odrazu na czym to polega ?
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze pytanie widzialem trening na klatke tzn robi sie serie duzymi cięzarami a pózniej małymi odrazu na czym to polega ?
Zapewne chodzi Ci o regresję?
Napisano Ponad rok temu
Zapewne chodzi Ci o regresję?
No tak , ostatnio widzialem jaks ktos robil klatke hantlami po 34 kazda , a pózniej odrazu np 10 czy 12