Artykul w GW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu nie chodzi,że ona chce. Po prostu ona widzi świat w taki sposób: tata bije mamę, wujek ciotkę, znajomy rodziny swoją żonę itd więc dla niej normalne i przewidywale jest to,że ona też będzie bita...To nie jest "chcenie", a raczej pogodzenie się z tym...czyli taka dziewczyna chce mieć takie samo życie jak jej matka? Jak widzi, że jej narzeczony zachowuje się tak jak jej stary, który katuje żonę, to nie myśli sobie "nie chcę skończyć tak jak mama"?
Napisano Ponad rok temu
Mam kumpla, ktory pracuje w Domu Dziecka, najwiecej trafia tutaj potomstwa, tych dzieci, ktore stad wyszly jako dorosle, choc zaklinaly sie, ze nigdy nie beda takie jakie ich rodzice.
Smutna konkluzja - slowa choc maja moc, najczesciej bywaja tylko slowami. Ale w momentach ekstremalnych i tak bedziemy robili to co wynika z naszych doswiadczen, z matycy mentalnej. Zeby zmienic te zachowania potrzeba wiele pracy i samoobserwacji, a to szalenie trudne.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Paweł Droździak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
To po cholere wychodzić za mąż a potem się z dziećmi po przytułkach błąkać :? Ehhhh baby nigdy nie zmądrzeją :?Po prostu jako mężczyzna tak mam, że jak się zdenerwuję, to biję żonę. To normalne i nie ma o co się gniewać.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli facet bije kobietę, jest to oznaka jego słabości, a nie siły.
Napisano Ponad rok temu
To jest wychowanie od małego w przekonaniu, że to jest przeznaczenie takiej kobiety. Według tej wizji świata którą im sie przekazuje kobieta bez męża i dzieci jakby nie istnieje. Nie ma nic innego co by mogła w życiu robic niz to. Tego się nie zrozumie jak się tego nie zobaczy z bliska.
Paweł Droździak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JAK TO CZARNY PAS????
- Ponad rok temu
-
RUN FOREST !! RUN!!!!!!
- Ponad rok temu
-