Sklepy w Wawie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Kalibrze na Al. Niepodległości powinieneś dostać CRKT (przedstawiciel)
Sklep firmy Kaliber z al. Niepodległości 243 został przeniesiony na ul. M. Kolbego 16 (Ursynów).
Napisano Ponad rok temu
Miałem przyjemność poczytać troszkę wasze uwagi odnośnie noży jak i miejsc, w których istnieje możliwość ich zakupu a wcześniej obejrzenia, podyskutowania ze sprzedawcą i otrzymania fachowej porady. Wyboru dokonałem, co więcej wybrany nóż już zakupiłem (Spyderco Military), chciałem się jednakże z forumowiczami podzielić moimi spostrzeżeniami dotyczącymi największego chyba sklepu z nożami w Warszawie tj. sklepu noszącego nazwę Świat Noży. No cóż o ile nie mam wielkich uwag odnośnie oferty z jaką ten sklep wychodzi do klienta to mam bardzo wiele do powiedzenia w kwestii jakości obsługi. Nie będę jednak się rozwodził, choć mam ochotę i postaram się w miarę zwięźle przedstawić moje uwagi.
Osoba obsługująca, choć wydaje się mieć pewny zasób wiedzy w wiadomym temacie, zupełnie nie ma w sobie chęci a być może i możliwości przekazania ich zainteresowanemu klientowi co miałoby przecież pomóc w wyborze konkretnego modelu noża, występuje zupełny brak komunikatywności z klientem, na zadawane pytania odpowiada zdawkowo i ze znudzeniem nie próbuje przedstawić alternatywnych propozycji, chyba, że o to wyraźnie poprosimy a i wtedy robi to z wyraźnym oporem. Oszczędność w odpowiedziach jest wręcz zatrważająca, a ironiczny uśmiech, który niejednokrotnie pojawiał się sprzedawcy na twarzy, spowodował, że zakupu dokonałem w innym miejscu mimo, że wspomniany nóż wyszedł po krótkich negocjacjach troszkę drożej (20 zł). Nadmienię, ze w Świecie Noży nie było wprawdzie Military od ręki ale nie miało to znaczenia, czas nie był dla mnie istotny.
pozdrawiam
Robert
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Robert
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja także dostawałem do obejrzenia każdy nóż, o który poprosiłem z tym, że po sprzedawcy w sklepie branżowym, oczekuję czegoś więcej niż tylko podawacza oferowanych produktów, chodzi mi o fachowe i co ważne zaangażowane przedstawienie interesujących mnie aspektów dotyczących oferowanego towaru a nie, jak to miało miejsce, mozolne "ciągnięcie za język".
W takim razie postaraj sobie przypomnieć pytania jakie mi zadawałeś.
Sorry, ale ja nigdy nie powiem, że firma Benchmade jest lepsza od
Spyderco czy też odwrotnie, bo wszystko zależy od konkretnego
modelu. To samo dotyczy się systemu blokad, typu głowni itd.
Moim zadaniem jest wyjaśnić różnice pomiędzy konkretnymi
modelami, wskazać wady i zalety każdego z nich. Przecież to nie ja
będę go używał na codzień tylko Ty Drogi Kliencie. Dany nóż musi być
dostosowany do Twoich potrzeb i preferencji.
Co do "ironicznego uśmieszku" to pojawia on się zawsze jak słyszę
po raz piąty to samo pytanie w stylu "... co jest lepsze AxisLock,
BackLock czy LinerLock..."
pozdrawiam
Jarosław Kowalski
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Ja bym jeszcze dodał, że "kolega Świat Noży" ma taki uśmiech, do którego trzeba się trochę przyzwyczaić
Poprosze zdjecie, bo mnie toto zaciekawilo a do Wawy mi za daleko
Ew. jakis rysunek techniczny/opis
Napisano Ponad rok temu
czasami i czegos tam nie wie ale wtedy poprostu mowi "nie wiem, zaraz sprawdze" i jest ok, ponadto wiele opini na temat nozy jest baardzo subiektywnych i mozna sie godzinami spierac o ich slusznosc (ja nie zawsze sie z nim zgadzam)
a ceny to juz inna sprawa... chociaz i tak pozostaja jednymi z najnizsych w polsce, no i sama mozliwosc pomacania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo wejdę kiedyś, powiem "cześć, jam jest Lord von Banan z Budo" i typ zadzwoni po karetkie.
Napisano Ponad rok temu
Czy tam jest tylko Świat Noży, czy też inni sprzedawcy.
Bo wejdę kiedyś, powiem "cześć, jam jest Lord von Banan z Budo" i typ zadzwoni po karetkie.
Lord, jesli wejdziesz do sklepu wygladajac jak w swoim awatarze to podejrzewam ze przyjedzie nie tylko karetka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8OJa także dostawałem do obejrzenia każdy nóż, o który poprosiłem z tym, że po sprzedawcy w sklepie branżowym, oczekuję czegoś więcej niż tylko podawacza oferowanych produktów, chodzi mi o fachowe i co ważne zaangażowane przedstawienie interesujących mnie aspektów dotyczących oferowanego towaru a nie, jak to miało miejsce, mozolne "ciągnięcie za język".
kurka siwa.... to ja mam zgola odmienne spostrzezenia. Jak ostatnio wszedlem "na 5 minut" zeby obejrzec Ambush'a, dostalem do reki od razu 3 inne noze dla porownania. Tak jest zawsze. Ba! Przy ostatnich zakupach prezentu dla tescia dostalem gratis pare drobnych dodatkow... I co??? To nie nazywa sie zaangazowaniem i dbaloscia o klienta???
Nie wiem... ja na przyklad nie oczekuje, zeby sprzedawca mi sie klanial kiedy tylko pojawie sie u drzwi sklepu... Jesli ktos lubi takie klimaty - polecam np. Turcje... :? A Swiat Nozy - dla mnie bomba!
Pozdrowionak,
Akme
Napisano Ponad rok temu
Witam forum'owiczów
Miałem przyjemność poczytać troszkę wasze uwagi odnośnie noży jak i miejsc, w których istnieje możliwość ich zakupu a wcześniej obejrzenia, podyskutowania ze sprzedawcą i otrzymania fachowej porady. Wyboru dokonałem, co więcej wybrany nóż już zakupiłem (Spyderco Military), chciałem się jednakże z forumowiczami podzielić moimi spostrzeżeniami dotyczącymi największego chyba sklepu z nożami w Warszawie tj. sklepu noszącego nazwę Świat Noży. No cóż o ile nie mam wielkich uwag odnośnie oferty z jaką ten sklep wychodzi do klienta to mam bardzo wiele do powiedzenia w kwestii jakości obsługi. Nie będę jednak się rozwodził, choć mam ochotę i postaram się w miarę zwięźle przedstawić moje uwagi.
Osoba obsługująca, choć wydaje się mieć pewny zasób wiedzy w wiadomym temacie, zupełnie nie ma w sobie chęci a być może i możliwości przekazania ich zainteresowanemu klientowi co miałoby przecież pomóc w wyborze konkretnego modelu noża, występuje zupełny brak komunikatywności z klientem, na zadawane pytania odpowiada zdawkowo i ze znudzeniem nie próbuje przedstawić alternatywnych propozycji, chyba, że o to wyraźnie poprosimy a i wtedy robi to z wyraźnym oporem. Oszczędność w odpowiedziach jest wręcz zatrważająca, a ironiczny uśmiech, który niejednokrotnie pojawiał się sprzedawcy na twarzy, spowodował, że zakupu dokonałem w innym miejscu mimo, że wspomniany nóż wyszedł po krótkich negocjacjach troszkę drożej (20 zł). Nadmienię, ze w Świecie Noży nie było wprawdzie Military od ręki ale nie miało to znaczenia, czas nie był dla mnie istotny.
pozdrawiam
Robert
Mam IDENTYCZNE wrażenia, jak przedmówca. Asortyment zrobił na mnie pozytywne wrażenie [aczkolwiek nie potrafiłem odnaleźć logiki w sposobie rozmieszczenia noży w gablotkach] natomiast sprzedawca zrobił na mnie wrażenie nienajlepsze. Niestety, podobny klimat panuje w niektórych sklepach audiofilskich [na szczeście nie wszystkich]. Wchodzisz, pytasz o odtwarzacz CD za jedyne 2000 zł i już widzisz ten ironiczny uśmieszek, że chcesz kupić za takie "grosze" [bo przecież istnieją CD za kilkadziesiąt tysięcy :wink: ]
Życzę wszystkim większej konkurencji w dziedzinie sprzedaży broni białej :-)
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
Heh ja się przedstawiłem - Cześć, jestem Żwirek z Vortalu :wink: !Czy tam jest tylko Świat Noży, czy też inni sprzedawcy.
No i troche tam posiedziałem
Napisano Ponad rok temu
No i chaos na półkach totalny. Niby trochę markami, trochę cenami, ale oczywiście nie do końca. Ja lubię duże sklepy, gdzie jest wszystko i można sobie wszystko brać samemu do ręki. Z tym, że w przypadku noży nie wiem, jak wtedy się zabezpiecza towar przed wyniesieniem, ale myślę, że jakoś by się dało...
Napisano Ponad rok temu
kurka siwa.... to ja mam zgola odmienne spostrzezenia. Jak ostatnio wszedlem "na 5 minut" zeby obejrzec Ambush'a, dostalem do reki od razu 3 inne noze dla porownania. Tak jest zawsze.
Ja też pozytywnie, zostawiłem w kasie jakieś grosze (a chciałbym pensję) ale zawsze jestem miło obsługiwany, dostałem CD z katalogiem (dawno temu, nie rzucać się :wink: ) i grymasić mogę do woli.
Niektórzy chyba by chcieli być potraktowani jak za komuny lub blondynki
"Panie bierz pan xxx z blokadą yyy bo reszta to syf panie i g..., szwagrowi to się taki zzz rozleciał jak puszkę otwierał, jednyn plus że odłamki teściową poraniły." :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ostrzałka Gerber- czy to ostrzy?
- Ponad rok temu
-
Arc-Lock a Axis Lock
- Ponad rok temu
-
154CM vs 440C
- Ponad rok temu
-
Allegro, oferty godne polecenia.
- Ponad rok temu
-
Do posiadaczy ColdSteel Peace Keeper- ow i nie tylko.
- Ponad rok temu
-
kupowanie za granicą
- Ponad rok temu
-
Cuda EDC czy Mini AFCK
- Ponad rok temu
-
FENOMEN SPYDERCO
- Ponad rok temu
-
italian stiletto (?)