Systemy i sztuki walki, a ulica. Częste pytania nt ulicy.
Napisano Ponad rok temu
- "mój styl jest najlepszy
- a byłeś kiedyś na treningu xyz?
- nie bo po co
Po przeczytaniu czegoś takiego nóż się w kieszeni otwiera :twisted:
A jako że mam dziś dużo czasu, to całą tą dyskusję przeczytałem od samego początku. Po tych kilkudziesięciu stronach, odniosłem się do wszystkiego. Drażni mnie jak ktoś nie ma pojęcia na jakiś temat,(wiedzę ma ale z filmów i netu ) potem bzdury pisze, a wiele osób nie potrafi tego zweryfikować. Mimo że to jest internet, gdzie jesteśmy niby anonimowi, ale jakaś odpowiedzialność za własne słowa by się przydała.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja na tym forum zarejestrowałem się jakiś czas temu, przeglądam je blisko 2 lata i znalazłem tu wiele cennych informacji. Nie należę do aktywnych użytkowników, którzy piszą non stop, ale czasami nie sposób nie zabrać głosu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a) w tył zwrot i spierdalać
złapać szybko cokolwiek, krzesło, kosz na smieci, whatever, utorować sobie drogę i spierdalać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak kiedyś trenowałem karate tradycyjne, pamiętam że występowały w nim elementy obrony przed nożem - techniki były śmiechu warte. Mam nadzieje, że teraz już nigdzie nie produkuje się takich "bohaterów".
Napisano Ponad rok temu
to znaczy ze Twoj kumpel trafil na kogoś kto pewnie znalazł nóż na śmietniku a nie na nożownika.
ponad 10 lat trenuje...pewnie szybko manego poskladal, gosciu chcial mu rower ukrasc
Napisano Ponad rok temu
poza tym zwroc uwage ze koles nie chcial go zabic/ranic tym nozem, ale uzyl go do zastraszenia w celu kradziezy roweru..
co do "prawdziwych nozownikow" - bylem wlasnie w Hiszpanii i gadalem z jednym gosciem prowadzacym sklep z nozami w Sevilli - mowil ze hiszpanie nadal chodza z nozami, a Cyganie licznie zamieszkujacy tamtejsze rejony leja sie na nie w ramach rozstrzygania wewnetrznych sporow itd.. sam widzialem pewnego starego barona cyganskiego z nozem na pasku..
Napisano Ponad rok temu
co do "prawdziwych nozownikow" - bylem wlasnie w Hiszpanii i gadalem z jednym gosciem prowadzacym sklep z nozami w Sevilli
Hmm, mieszkalem w tym roku w Hiszpanii przez 5 miechów i o niczym takim nie słyszałem, ani nie widziałem żadnego sklepu z bronią nawet O_O
Ale to duży kraj, możliwe, że w różnych regionach jest inna sytuacja, w każdym razie na podstawie własnych doświadczeń nigdy bym nie powiedział, że to tam popularne...
Napisano Ponad rok temu
Cuchilleria Sevilla
Plaza Jesus de la Pasion no 12
41004 Sevilla
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
poza tym wlasnie na tym polega poslugiwanie sie nozem - nosi sie go skrycie.. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
parter nie jest wskazany tylko wtedy gdy jest kilku przeciwników na ciebie wtedy się ucieka jak powiedziałeś, ale jak jest jeden na jeden to parter niema sobie równych.
A powiedz mi Bartku co będzie w momencie gdy ty zakładasz gościowi duszenie czy inną balachę :wink: , a w tym momencie znajdują się jego kumple? raczej marnie robić za parkiet do kujawiaka!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
taa.. krotkie ciecie przed soba bedzie zawsze szybsze niz dlugie, zaczepne uderzenie czy kopniecie.. do tego praca na nogach w celu utrzymania dystansu.. latwo sie mowi z tym "obejsciem noza", ale czy umiesz to zrobic w praktyce, i co wiecej, umiesz to tak dobrze ze wyjdzie ci zawsze? bo jak nie wyjdzie, to wiesz jaki bedzie wynik.. noz to nie prawy prosty - nie wezmiesz go na garde.... udałoby się "obejść" nóż ..
Napisano Ponad rok temu
Poza tym kurde... nie wiem czy zawodowy żołnierz, w dodatku też trenujący sztuki walki, nawet bez noża byłby łatwym przeciwnikiem ;]
A skoro trenujecie razem, to urządźcie sobie mały sparing ;]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
streetboxing
- Ponad rok temu
-
Opis zdażenia
- Ponad rok temu
-
O przemocy na ulicy w "Rozmowach w Toku"