Re: Systemy i sztuki walki, a ulica. Częste pytania nt ulicy.
a to ja tez sie wypowiem bo nikt po mnie tutaj jeszcze nie pojechal kiedys musi byc ten pierwszy raz
1. trener ponad 40lat i uczen 19 lat hmm... ogladajac walke w zwolnionym tempie widac ze ruchy tego pierwszego sa 3x szybsze!! czyli jednak cos w tym jest
2. nikt nigdy nie ma idealnej gardy nie do przebicia... na to tez trzeba zwrocic uwage
3. KO wsumie to kazde poprawne uderzenie prowadzi do KO tylko pytanie czy jestesmy w stanie poprawnie uderzyc
jaki z tego sens... stan sobie i niech kolega czy przyp*****li w szczene... (wiem ze sie zdazaja czasami robocopy z metalowymi szczenami ale wtedy napewno musza miec jakas inna slaba strone
) czyli KO jest mozliwe tylko chodzi wlasnie o ten "timout"
bo jezeli ktos bije na oslep nie patrzy gdzie co i jak tylko leje po gardzie itp no to wiadomo ze moze tego nie rozumiec a jak ktos mysli to raczej tak tego nie wykonuje
tylko potrafi uderzyc w odpowiednim momencie
4. co do kopania po glowie to z tego co mi wiadomo nie kopie sie tak chop siup
tylko raczej powinno sie wtedy jak wiesz ze wejdzie na 100% a wiadomo ze raczej nikt po takim kopnieciu napewno nie wstanie ... a jezeli wstanie to najwyzarniej nie umiesz kopac
ale i tak lowkick jest bezpieczniejszy a chyba nie chodzi o to zeby jak najwiecej nawalic komus tylko o to zeby jak najmniej dostac...
no narazie to tyle bo pozapominalem co mialem napisac
pozdr. mjr