obrona przed sprzetem (noz, palka itp...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niewytrenowany gosc z nozem-twoje szanse zeby go rozroic to tak z 90-95%
wytrenowany gosc z nozem-twoje szanse zeby go rozbroic to 5-10%
treningi z dziecmi ponizej lat 10 sie nie licza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to moja rada
Napisano Ponad rok temu
Głupi zaiste , bo "rekordy" 20-30 min. to są notowane w kronikach medycznych. Tyle wynoszą maks. czasy od utonięcia w zimnej wodzie do odreanimowania na OIOMie. A i tak u odratowanych zachodzą zmiany w mózgu, upośledznia niektórych funkcji itd.
Głupi przykład może podam ale dobrze to obrazuje. Ile czasu możesz wstrzymać oddech pod wodą?? 2min? 2,5? 3?? A dał byś rade 20 minut? Niemożliwe?!? Poczytaj o poławiaczach pereł. Mogli nie oddychać przez 25 - 30 minut.
Z tego co ja slyszalem to jest tak : W zimnej wodzie moze czlowiek wytrzymac bez oddechu do godziny nawet... Znaczy potem reanimacja tak bylo w "slonecznym patrolu" i z tego co wiem to nie byla tylko fikcja filmowa. Jest mozliwe a wynika z pewnej teori.. :
Mianowicie zmiany w mozgu i w ogole w organizmie zaczynaja sie wtedy gdy zaczynamy produkowac wolne rodniki. To one uszkadzaja nasze cialo. O ile pamietam powstaja one z tlenu... Zainteresowanych zachecam do poszukiwan. Dodam ze obnizajac temperature ciala zwierzecia (bodajze psa) i wypompowaniu z jego ciala krwi, wpompowaniu specjalnego plynu, odczekaniu godziny, wypompowaniu plynu, wpompowaniu krwi, ociepleniu powolnemu pieska, piesek zaczal "dzialac". I okazuje sie czym tak na prawde jestesmy... Maja stosowac to w stosunku do ludzi. Np zeby dowiezc pacjenta do szpitala zeby zdazyc maja go chlodzic...
A tak moze tez troche of topic dodam... Slyszeliscie moze o bretanach (czy jak to sie pisze bo nie wiem). Podobno zywia sie swiatlem, nie spozywaja pokarmow... Najlepszy przyklad Ramy ktory medytowal okolo 9 miesiecy o ile pamietam, jest on uwazany za nastepce Buddy Zapytajcie kolegow z dzialu kung-fu moze cos wiedza na ten temat . Natura ma jeszcze wiele tajemnic... Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Noooo popieram Mialem taka akcje w moje 18 urodzinki poszlismy z ziomkami sie napic :wink: wyszyscy sie napruli i nastepnie stwierdzilismy ze jeszcze cos by sie wypilo i poszlismy w strone Tesco po drodze spotkalismy zaplakana leske ktora dostala od kolesia w oko zobaczylismy ze idzie i za nim :twisted: ale uciekl bo byl trzezwy :wink: kiedy juz bylismy na miejscu podjechal fiat 126p i wyskoczylo dwoch kolesi jeden z tafa a drugi na poczatku nic nie mial dostalem pala w reke kiedy sie zaslanialem a ziomek po nogach juz mielismy z nimi pojechac :twisted: ale ten drugi wyciagnal straszaka i strzelal w nasza strone wiec sie ulotnilismy potem byla jeszcze akcja z ochrona i psami ale juz mi sie niechce pisac.... Popieram ucieczke z kad mozna wiedziec czy np ta klamka byla prawdziwa czy nie a z kasa tez sie nie wygra.... :roll: Pozdroprzed nożem, pałą itp. najlepiej spierdalać i to szybko, najszybciej jak się da
to moja rada
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy ktos z was chcialby pracowac w policji?
- Ponad rok temu
-
lamusy a MA ....
- Ponad rok temu
-
Rozterki....
- Ponad rok temu
-
Najlepsza samoobrona w Warszawie!?
- Ponad rok temu
-
a dlaczego nie dzwonicie na policje ?