no i to naprawde spoko gosc jest 8)nie chce mi sie czytac calego watku....
ale ostatnio poznalem goscia ktory tam byl....
aha. No i ? Moze cos wiecej
Czy ktos z was chcialby pracowac w policji?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MSW nie zwraca kosztów za nuake (bo np. w służbie zdrowia samodoskonalenie zawodowe refundują). Ale za to mając wyższe wykształcenie masz możliwość AWANSU. Problem, że nikt nie sprawdza jakiego roadzju są to szkoły - mam na myśli WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA I ZARZĄDZANIA - czyli. płać 500zł/mc i po trzech latach masz magistra. A w główie nic. Czy sądziecie, że AT czy CBS studiują na UW czy innej renomowanej uczelni (oczywiście są też prywatne godne SGH). NIeździwiłbym się gdyby w jaikimś UWAGA TVN czy INTERWENCJA POLSAT okazało się, że na terenie OSP (Ośdrodek Szkolenia Policji) pomieszczenia wynajmowała szkoła w której studiowali policjani. Z urzędnikami był już taki numer cyhba ZUSu ale ręki nie dam uciąć.
--PŁACE POLICJANTÓW
1350zł - na początek (2lata)
1580/1850 - typowy (200 zł dodatek za bycie dzielnicowym itp.)
Oczywiście im wyżej tym lepiej nawet 4tyś zł - Komendant.
Pozatym za umundurowanie można otrzymać ekwiwalent pienieżny (mundur co rok nowy się dostaje).
Prewencja ma posiłek regeneracyjny - 60zł /mc Ruch drogowy itp. za prace na wolnym powietrzu.
--REKRUTACJA OPIS WARSZAWA PUŁAWSKA 44 PIASECZNO
Jak to było w Piasecznie (Szkoła Oddziału Prewencji). Wiele razy tam bywałem, chcieliśmy z chłopakami zamiast do woja iść do Prewencji, a potem przez pare lat (kawlerowie) troche przysłużyć się społeczeństwu. Nic z tego nie wyplalło.
Z CIEKAWOSTEK - mieli tam taki bajzel, że spokojnie weszliśmy do pomieszczenia gdzie były druki (kwestioarniusz osobowościowy czy coś takiego i sobie wyszliśmy) a na wierzchu były papiery innych aplikantów, pieczątki - porzucone stanowisko pracy. Podejrzewam, że ten sam numer dałoby się odstawić teraz - specyficzna pora o której byliśmy.
Z testem fizycznym nie byłoby żadnego problemu spokojnie poradziłbym sobie, koledzy 1 napewno, drugi raczej.
Potem była nauka i przyszła kolejna komisja lekarska i tu niespodziewanka. Jak mówiłem mam sporo styczności z Policją (napisze jeszcze tutaj) i nieraz byłem zatrzymywany. W każdym razie zrobili ze mnie wariata niezdolnego do służby wojskowej nie mówiąc o pracy w Policji. Za takie powody rodem z PRLu. Nie chce pisać otwarcie, ale powinny być atutami a nie przeciwskazaniami. Trochę się pomęczyłem, kolegów też wykopali i tyle. BEZ PLECÓW ANI RUSZ.
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Sektor prywatny oferuje podobne możliwości, nie ma presitżu ale dla lubiących działać to coś no i kasa większa
Wciąż jednak pomagam prywatnie chlopcom, coś im podpowiem (informatyka), pomoge wraz z grubą (rowerową). Oni mają więcej czasu, a ja może kiedyś trafie na NOWĄ FALE która zauważy małe grono pasjonatów, którzy mogą wiele zrobić dobrego. Z ciekawości nawet jakbyś miał poniżej 175cm i 100kg wagi to Komendat i tak może wyrazić zgodę na przyjęcie w przypadku szczególnie przydatnych umiejętności - choć podejrzewam, ze to podstępowanie zastrzeżone jest dla synków UBków
Głównie znam młodych, którzy nie mogą się wybić bo gaszą ich właśnie stare trepy z LWP lub PRLu jak kto woli. Pociecha, że za 20-30 lat do młodzi dojdą do władzy i wtedy się wszystko zmieni - oby.
--PRESTIŻ A BlACHA
Czy znasz w swoim bloku policjanta jakiegoś. Czy znasz swojego dzielnicowego (ankietaby się przydała). Chowają się, bo wracamy do starej sprawy PODPIERDALANIE (to też z PRLu). Trzeba zrozumieć, że współpraca z Policją pomaga im zaoszczędzić czas, który mogą poświecić na patrolowanie czy cokolwiek innego. Każdy powinien być dumny, że ma policjanta na klatce. Jak napadną Cię w okolicy, to pomoże, wylegitymuje podejrzanego typka. A nie będą pisali mu PIES na drzwiach i wszkole wyzywać dzieciaki.
---WARSZAWA APLIKANCI ZAPRASZAM
jeśli oblali Cie w postępowaniu, albo chcesz nawiązać bliższą współprace z Policją a lubisz ruch na świeżym powietrzu a nie pierdzenie za biurkiem to mamy coś ciekawego. W Lecie zamierzamy uruchomić cywilno-Policyjne patrole rowerowe. To nie będzie Patrol interwencyjny - prewencja w skrajnych przypadkach jak najbardziej warto się wykazywać. Bo nad możem są ekipy etatowe Policji na rowerach i może ktoś na górze dostrzeże potencjał takich patroli a niżeli jeżdzenie na drugim biegu po głównych ulicach w zamkniętym radiowozie. Wszystkich chętnych prosze na PRIVA. Pozatym ale to nieoficjalnie można znacznie szerzej pomagać i dostać żelazko od komendanta
Troche długi ten post wyszeł . sorcia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I apropos wzroku, to isnieją zabiegi korekcyjne. Z tego co słyszałem to (nawet jakis gość się tu kiedyś wypowiadał, o ile naprawde jest w AT) że sporo osób przed testami je robi/ Trza mieć tylko 5000 tysiaków.
Napisano Ponad rok temu
A czy ty znasz kogos normalnego kto chciałby pracowac w policji???? Tam ida tylko ci, którym w życiu niewyszło
Napisano Ponad rok temu
OK. OK.
Z toba faktycznie trudno dyskutowac
z tymi kolesiami ze znakiem jak jego image to sie nie dyskutuje.....
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jak bym był policjantem to bym np legitymowal jakieś fajne dzewczyny .... a potem by mógł z nakazem wejść do jej domku
i znią sobie pogadać :)
ale by było fajnie ona napewno by mnie lubiala ... a nawed jak nie
zawsze mym mógł do niej wpaść :P ... z nakazem
:):)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znacie lepszych lapowkarzy od drogowcow?
Napisano Ponad rok temu
OT: politycy..jak w policji to najlepiej w drogowce, tam sa lapowy.
znacie lepszych lapowkarzy od drogowcow?
Napisano Ponad rok temu
Jedyna policyjna fucha, jaka by mnie interesowała, to w laboratorium, przy analizie dowodów. Takie sprawy jak odtwarzanie danych na twardych dyskach, kasetach, taśmach .... hehe, ale podejrzewam, że sie za duzo oglądałem tv :wink: i że real wygląda trochę inaczej
Napisano Ponad rok temu
Pracuje w policji
ale w dochodzeniówce .... i spoko z niego był koleś .....
osobiście go lubilem zawsze można było pożartować
ale zrobil sobie brązowy pas i teraz szkoli "u siebie" innych kolesi
ale jak on mówił to jednak ja policjantem bym nikekciał być i sobiście mnie ten zawód nie pociąga ...
Ale kaski to sie jednak troszke ma
no przynajmniej na jego etapie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz nie ma UOP, jest ABW.A ja się podczepię pod temat - jakie są wymagania do CBŚ i UOP ? Co nam daje przysłowiowe '+' ? Jakieś wydział typu psychologia np. ? Czekam na każde informacje...
Co do "plusów" to najlepszym są tzw. ZIP.
Napisano Ponad rok temu
znajomości i powiązania
Tak można sobie tłumaczyć zawsze i wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moge się mylic, ale do CBŚ przyjmują tylko po prawie i tylko ze znajomością języka obcego, oczwiście to wersja "oficjalna" :wink:A ja się podczepię pod temat - jakie są wymagania do CBŚ i UOP ? Co nam daje przysłowiowe '+' ? Jakieś wydział typu psychologia np. ? Czekam na każde informacje...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
lamusy a MA ....
- Ponad rok temu
-
Rozterki....
- Ponad rok temu
-
Najlepsza samoobrona w Warszawie!?
- Ponad rok temu