Nóż "BUDO - Magia Stali"
Napisano Ponad rok temu
Jak Nożem Budo, symbolem poniekąd naszej "stalowej" pasji miałby być Vinox (skądindąd - fajny nożyk, chodzi mi po głowie żeby sobie go nie kupić) to ja wolę koszulkę, długopis, podkładkę pod myszkę czy coś w ten deseń.
W każdym razie co chciałem powiedzieć ... jak macie ochotę na Victorka, róbcie. Tylko mnie proszę wykreślić z listy chętnych.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Może któryś z naszych forumowaych nożorobów podjął by się zadania (mam na myśli tlima) i wyprodukował coś niepowtarzalnego? Z tego co widzę to jego noże na allegro chodzą w cenach 100-400zł, więc myślę ze w cenie do 200 zł coś fajnego by nam zaproponował. Użytkowy damascik z fajną grawerką Magia Stali, miodzio 8) . A i tlim coś zarobi ;-) Tlim co o tym sądzisz?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Poza tym...w domu, ani w żadnym nożu nie mam korkociagu. Dziwnie się czuję prosząc moją kobietę o scyzoryk kiedy otwieramy wino :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jak się okaże, że Vinoxy jednak nie przejdą to poszukacie producenta nożyków do otwierania listów? Też dobrze. I tak samo nie mam zamiaru brać w tym udziału.
Korkociąg mam luzem.
Nie mam też noża z kombinerkami.
Propozycje na "fajne gadżety" proponuję umieszczać w osobnym topicu, może tym z koszulkami, czy coś?
Nóż Budo to Nóż Budo, i mam nadzieję że nie ja jeden tak myślę.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
A ja nie przecież nie drę szat, że nie pozwalam, jeno mówię co myślę i proszę o wypisanie mnie z listy chętnych.
Jeszcze nie powstała taka lista. Kiedy (i jeśli) powstanie, oczywiście uwzglednimy twoją prośbę. :wink:
Jak się okaże, że Vinoxy jednak nie przejdą to poszukacie producenta nożyków do otwierania listów?
Nie nie poszukamy. Nie będziemy też szukać nozy do ostryg, tapet oraz zaciskania terminali Krone.
Korkociąg mam luzem.
Nie mam też noża z kombinerkami.
Korkociąg luzem moze być niebezpieczny. Bez kombinerek z domu nie wychodzę. Nigdy.
Propozycje na "fajne gadżety" proponuję umieszczać w osobnym topicu, może tym z koszulkami, czy coś?
Nóż Budo to Nóż Budo, i mam nadzieję że nie ja jeden tak myślę.
OK. Nazwijmy w taki razie moją skromna propozycję "Scyzorykiem Budo", ok?
pozdrawiam
wysz
Napisano Ponad rok temu
Nie zaśmiecajcie tematu.
Napisano Ponad rok temu
widzę, że krąża Ci te push-daggery po głowie :wink: Ja jestem otwarty na rózne propozycję - mam po prostu nadzieję na fajny oryginalny design + funkcjonalność - a czy to będzie fajter, mały EDC, czy myśliwski to już sprawa dla mnie drugorzędnaA nie mozna trzasnac jakichs ladnych push daggerow? Nawet z rekojescia z tego samego medium co ostrze. Latwe, proste i uzyteczne?
K_P
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Nóż a nie żadne korkociągi czy zestawy scyzorskie, adamd ma rację.
Nie zaśmiecajcie tematu.
Bedę jednak bronił Nomada - to jednak przede wszystki nóż. Pomysł na customa upadł. Kolejne propozycje też. Po prostu nie chcę, żeby znowu wyszła kupa.
Rozumiem, że może wam się nie podobać.
Ponawiam więc pytanie: Ma ktoś jakikolwiek dający się zrealizować pomysł?
Napisano Ponad rok temu
Skoro wiekszosc w ankiecie opowiedziala sie za nozem do 200zl wiec moze jakies Spyderco w tym przedziale cenowym + dac do jakiejs firmy ktora zrobi na nim logo VB + MS zaprojektowane przed tem przez nas.
Moze byc?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo ze custom odpada i nusimy sie z tym pogodzic. Victorinox jak dla mnie troche niepowazny jak na noz firmowy "najbardziej opiniotworczego forum nozowego" :wink: w Polsce. W ogole folder w tym wypadku to moim zdaniem troche pomylka. Jesli juz to tylko fixed. Mozna np. kupic gotowe klingi i ladnie je oprawic w jakies drewno czy tekstolit + grawerka logo.
Moga byc np. Frosts Lapplander. Jest pare ksztaltow do wyboru. Nie jest to prawda supermegaturbohujumujufullwypastactical, ale po prostu przyzwoitej jakosci klingi za przyzwoite pieniadze. Mysle ze z oprawa dalo by sie to zamknac w 200 zl za sztuke. Taka jest moja propozycja. Bo inaczej mozemy sie tak bujac do usranej smierci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie sie podoba KB LL-115Mnie osobiscie 2 ostatnie przypadly do gustu...
Napisano Ponad rok temu
Każdy sobie później dorobi pochewkę we własnym zakresie czy to kydex czy skóra i już.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
25 stron panowie. tyle wyszlo pierdolenia o niczym.
Noze od Freda to swietny pomysl, jednakze...jednakze to custom i dochodza koszta i koszta i koszta.
uwazam ze sprawe nalezy zakonczyc inaczej skoro wspolnie nie mzoemy podjac opini.
niech wladza naczelna ugada ze soba 3 propozycje potem glosowanie co z tego wybierzemy i jazda dalej.
demokracja to chujowy ustroj ale lepszego nie wymyslili ja wiem..
jednakze uwazam moj pomysl mimo tego ze bolejsny za dobry.
zamiast odnoszenia sie do niego, sugeruje przymknac temat i rozpatrzyc jaki to moze byc noz.
uwazam ze jest to latwe.
Napisano Ponad rok temu
Jak to będzie Vinox z nadrukiem, to ja się wypisuję z listy chętnych. Może się czepiam, ale to nóż na poziomie prezentu korporacji dla pracowników z okazji gwiazdki, panie dostają kosmetyczkę z logo firmy, panowie dostają scyzoryk z logo firmy. Nuda :? jako i totalny brak charakteru
Adam, z ust mi to wyjąłeś... V-x jest OK w szufladzie, ale jako nóż "BUDO - Magia Stali"? Chyba nie za bardzo...
Napisano Ponad rok temu
TLIM WZYWAMY CIE ! :wink:
ja proponuje ksztalt:
[img]http://www.imagestation.com/mypictures/inbox/view.html?url=http://www.imagestation.com/picture/sraid142/p2da98c7fbe835d79c966a344385c4a24/f6a79e24.jpg&caption=WOF1996-41_bg&id=4138180132[/img]
ale z ostrzem np. takim, fightersko hunterskim :wink:
[img]http://www.imagestation.com/mypictures/inbox/view.html?url=http://www.imagestation.com/picture/sraid142/p8ab1da206f660b2b7e48f0208b768d13/f6a79e1b.jpg&caption=klinga&id=4138180123[/img]
(bo mnie sie te raczki z kolkiem na koncu strasznie podobaja )
albo:
[img]http://www.imagestation.com/mypictures/inbox/view.html?url=http://www.imagestation.com/picture/sraid142/p83ac7f66e317ef9f3ec442240e3c4ba3/f6a79e27.jpg&caption=hellscanyon2004&id=4138180135[/img]
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
last-ditch selfdefense
- Ponad rok temu
-
Benchmade model 46 - short review...
- Ponad rok temu
-
Nóż BUDO... ???
- Ponad rok temu
-
wybor noza
- Ponad rok temu
-
Microholics Knife
- Ponad rok temu
-
10 Przykazań Kościoła Prawd Taktycznych.
- Ponad rok temu
-
Jakie opinie o nożach MOD?
- Ponad rok temu
-
Problem z wyborem noza
- Ponad rok temu
-
CS SRK czy Fallkniven A1?
Guest_budo_wysz_* - Ponad rok temu
-
Rękojeść ze skóry...