Licencje Hombu Dojo
Napisano Ponad rok temu
zresztas mnie opobiscie to wsio rawno... ja pana Osińskiego nigdy na moje śliczne, błekitne, słowiańskie oczka nie widziałem i jakoś żyję....
Napisano Ponad rok temu
Masz rację Łabędziu . Najlepszym dowodem dla Mnie ,że ta sprawa cały czas siedzi w wielu ludziach było to , że na zjezdzie w Gorzowie ( w części wieczornej)ten temat się pojawił . Było to po 16 latach od tych wydarzeń .A dlaczego?? Przecież wszystkie kwasy biora się z niedopowiedzeń czy róznej interpretacji tych samych zdarzeń Jawność sprzyja oczyszczeniu atmosfery pozbyciu sie uprzedzeń i wyrobieniu sobie własnego zdaniamam wrazenie panowie ze takie rzeczy powinniscie czyscic na privie....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do popierania Ciebie, to...zawsze i wszedzie :wink:
Napisano Ponad rok temu
No Jusi, jeszcze beda z ciebie ludzie Tak trzymac 8) :peace: :wink:Łabądku kochany masz racje coś nie w temat wpadłam. :wink:
A co do popierania Ciebie, to...zawsze i wszedzie :wink:
Napisano Ponad rok temu
W końcu jak ma się takich sempai 8)
Napisano Ponad rok temu
Ja sie na tym wszystkim nie znam,ale wszyscy ktorzy w moim dojo (Zielona Góra) zdali egzaminy placili za nie i sa to stopnie miedzynarodowe...przynajmniej tak wygladaja ich legitymacje
Potwierdzam, stopnie nadane przez Vurala (w imieniu Tamury) maja licencje Aikikai. Otrzymuje sie certyfikat z Hombu Dojo wraz z legitymacja. Dodatkowo w legitymacji podpisuje sie Sensei Tamura (jak sie jest na stazu przez niego prowadzonym, to po pokazaniu tego certyfikatu daje sowj podpis w legitymacji).
Pozdrawiam - Adam
Napisano Ponad rok temu
Nie spotkałeś się bo nigdy nie zadałeś sobie minimum trudu żeby ją wyjaśnić np. zapytać wprost Cecylii Stelander w Szwecji za ile egzaminów zapłacili Szwedzi. Ona regulowała rachunki.Wystarczyłby jeden list lub telefon. Dzisiaj to oczywiście nie ma już znaczenia, ale wtedy mogłeś to łatwo zrobić. Widać wygodniej było zostawić wersję opartą na pomówieniach i braku chęci rzetelnego wyjaśnienia.nie spotkałem się z tą wersją wydarzeń . .[ .
Artykuł ,o którym wspomniałem, ukazał się w piśmie Bushido , we Francji lub w Niemczech . Był to wywiad z R. H i J.P przepropwadzony w pazdzierniku 1986 r.
Nie pamiętam kto się obraził ale dobrze pamiętam aferę z brakiem zapłaty za jeden ze stopni Dan .
A wywiad być może był, ale nie wspólny artykuł.
Sprawa sprzed 17 lat.
Spotkanie w ośrodku J.R.Brauna na Korkowej w Warszawie
Cecylia Stelander ze Szwecji, ja, J.R.Braun, Marian Osiński i kilka innych osób. Nastepnego dnia 8 osób ma zdawać po raz pierwszy w Polsce na 1Dan. Egzamin jest drogi 120 USD. J.R.Braun mówi że za egzamin Osińskiego on zapłaci by zachęcić Szwedów do pomocy finansowej, ja tłumaczę to Cecylii ona na to że Szwedzi zapłacą za 3 osoby.
Zatem mamy obietnicę 4 wpłat od sponsorów, osoby zdajace uzgadniają solidarnie kto płaci a kto korzysta ze sponsorów.
Po egzaminach papiery idą do Szwecji , tam Szwedzi płacą za trzy osoby z wyjątkiem Osińskiego ,Braun nie płaci jak obiecał z przyczyn mi nieznanych, Szwedzi czekają aż z Polski wpłynie opłata za Osińskiego.
Osiński myśli ,że za niego płacą Szwedzi, a w centrum całego zdarzenia organizator egzaminów czyli ja. Ostatecznie bo głupio mi było przed Szwedami założyłem za egzamin Osińskiego z funduszy Aikikai Warszawa. Klub nigdy tych pieniędzy nie odzyskał. Były ksiegowane z roku na rok jako strata.
Napisano Ponad rok temu
Chcieliśmy tą sprawę wyjaśnić bo rzucała ona cień na polskie aikido. W 1987 ,Gorzowie , na spotkaniu instruktorów , była ta sprawa poruszana i nikt z obecnych na tym zebraniu nie przedstawił tej wersji . Można to było zrobić , byli tam przecież ludzie biorący udział w organizacji stażu z sensei Ichimura. Dlaczego to nie nastąpiło ?Nie spotkałeś się bo nigdy nie zadałeś sobie minimum trudu żeby ją wyjaśnić np. zapytać wprost Cecylii Stelander w Szwecji za ile egzaminów zapłacili Szwedzi. Ona regulowała rachunki.Wystarczyłby jeden list lub telefon. Dzisiaj to oczywiście nie ma już znaczenia, ale wtedy mogłeś to łatwo zrobić. Widać wygodniej było zostawić wersję opartą na pomówieniach i braku chęci rzetelnego wyjaśnienia.nie spotkałem się z tą wersją wydarzeń . .[ .
Artykuł ,o którym wspomniałem, ukazał się w piśmie Bushido , we Francji lub w Niemczech . Był to wywiad z R. H i J.P przepropwadzony w pazdzierniku 1986 r.
Nie pamiętam kto się obraził ale dobrze pamiętam aferę z brakiem zapłaty za jeden ze stopni Dan .
A wywiad być może był, ale nie wspólny artykuł.
Sprawa sprzed 17 lat.
Spotkanie w ośrodku J.R.Brauna na Korkowej w Warszawie
Cecylia Stelander ze Szwecji, ja, J.R.Braun, Marian Osiński i kilka innych osób. Nastepnego dnia 8 osób ma zdawać po raz pierwszy w Polsce na 1Dan. Egzamin jest drogi 120 USD. J.R.Braun mówi że za egzamin Osińskiego on zapłaci by zachęcić Szwedów do pomocy finansowej, ja tłumaczę to Cecylii ona na to że Szwedzi zapłacą za 3 osoby.
Zatem mamy obietnicę 4 wpłat od sponsorów, osoby zdajace uzgadniają solidarnie kto płaci a kto korzysta ze sponsorów.
Po egzaminach papiery idą do Szwecji , tam Szwedzi płacą za trzy osoby z wyjątkiem Osińskiego ,Braun nie płaci jak obiecał z przyczyn mi nieznanych, Szwedzi czekają aż z Polski wpłynie opłata za Osińskiego.
Osiński myśli ,że za niego płacą Szwedzi, a w centrum całego zdarzenia organizator egzaminów czyli ja. Ostatecznie bo głupio mi było przed Szwedami założyłem za egzamin Osińskiego z funduszy Aikikai Warszawa. Klub nigdy tych pieniędzy nie odzyskał. Były ksiegowane z roku na rok jako strata.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie sprawa jest już dawno zakończona(15 lat temu), choć czasem jak sobie przypomnę to boli.
Najlepiej nie odpowiadaj na ten post.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy tylko Nishio?
- Ponad rok temu
-
Budo real a aikido.
- Ponad rok temu
-
czy aikido jest dobre na poczatek?
- Ponad rok temu
-
Brutalnosc
- Ponad rok temu
-
Sztuka relaksacji w aikido
- Ponad rok temu
-
Mistrzowstwo w w technice
- Ponad rok temu
-
Oporowanie.....
- Ponad rok temu
-
Siła a aikido
- Ponad rok temu
-
Gdzie moge sciagnac Goze Shiode ale full 199 mb?
- Ponad rok temu
-
Samotne cwiczonka...
- Ponad rok temu