VINGCHUNOWCY (wt,vt,wc)
Napisano Ponad rok temu
inna sprawa to, fakt iz cokolwiek by nie zamiescic czy foto czy video to zawsze podchodzicie do tego 'z gory' - krytyka na calego zamiast budujaca dyskusja, wiec jak i z kim rozmawiac?
Napisano Ponad rok temu
ten tan sao z pięścią to u nas poi chu kuen - możliwości bloków i ataków teraz jest całe mnóstwo aczkolwiek druga fotka jest hmm... bardziej praktyczna
Ving - zwracam honor - przyjrzałem się - faktycznie nie stoisz bokiem - za dużo kiepskiego StarybratWC sie kiedys naogloadalem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cholera jasna piszecie ze GPW stoi tak ,uderza tak i mozecie tak jeszcze dlugo.Ale pomijacie bardzo istotny fakt ze jestem cholernie szybki poniewaz przygotowuje sie do pobicia rekordu W. CHEUNGA w szybkosci lin wan kuen tak ze fotograf za mna nie nadaza a Dragona nie rozlozylem tam na lopatki tylko przez wrodzona skromnosc i szacunek dla tego czlowieka Ale ciesze sie ze macie sie nadczym sie glowic.Obejrzałem. Porównałem. Nadal nie widzę uderzenia, chyba, że pan po lewej uderzał łokciem trzymając ciasno ręce na bioderkach poprzez obrót wokół własnej osi
Porównaj oba zdjęcia. Przecież pozycje waszych rąk uderzającej i blokującej praktycznie się nie zmieniły. A tak jak on trzyma tę rękę na pierwszym zdjęciu, to żeby uderzyć, to musiałby przemieścić ją do góry. A tu wygląda to po prostu tak, jakbyście się przysunęli do siebie i zetkneli rękami.
K.
Napisano Ponad rok temu
Dragonie: wyzywam Cię na pojedynek na miny... chodź moze na razie na słówka co z tym moim ukochanym, przewspaniałym WT jest nie tak, hę?
Napisano Ponad rok temu
Dragonie: wyzywam Cię na pojedynek na miny...
oj wiele, wiele. przygotuj sie do tematu - walka bedzie ciezka :wink:co z tym moim ukochanym, przewspaniałym WT jest nie tak, hę?
Napisano Ponad rok temu
pewnie trzeba bedzie to okraszac zdjeciami i filmami wiec to bedzie dluuugi temat
Napisano Ponad rok temu
obejrzalem to kilkanascie razy zeby przyjrzec sie dokladnie, zeby zrozumiec co gryzie Gilberta... itan sao jako kontrola a nie jako blok - Ving co Ty na to?
... powiem tak: ten tan sao dziala ale tylko na cios jaki wykonuje ten kolega z video - szok!!!
w realu nikt tak nie uderza
w realu rzadko kto potrafi obronic sie przed takim ciosem bo po nim z reguly leci nastepny.
porownaj jeszcze raz moj material o tan sao. ewentualnie wysle ci caly material bez ciec.
popros instruktora zeby nagral jeszcze raz ten sam klip z tan sao a kolega atakujacy niech zalozy dla bezpieczenstwa rekawice (na prawa reke) i niech pierdolnie nia... ale tak naprawde
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wow, alez ten instruktor jest zajebiscie szybki, ledwie dostrzeglem co robi. super szczelna garda i szybkosc reakcji. chodzenie pierwsza klasa. ten tansao rzeczywiscie dziala jak cholera, a ja taki uparty bylem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
p.s. cały Wt tak ponoć działa... nie musisz się męczyć, nie musisz być dobry, ale musisz być chwalony
Napisano Ponad rok temu
popros instruktora zeby nagral jeszcze raz ten sam klip z tan sao a kolega atakujacy niech zalozy dla bezpieczenstwa rekawice (na prawa reke) i niech pierdolnie nia... ale tak naprawde
bo to obrona przed jednym strzałem, potem może być następny (i zazwyczaj jest - też jakiegoś tam większego problemu nie ma żeby sie obronić - ale już w jakimś topicu były takie yongchunowe "szachy")
tak jak mówisz też probowaliśmy (potem to nawet rękawicy nie trzebą, a co tam ) - działa ale jak będzie znów chwilka to czemu nie
generalnie chodziło mi o to żeby pokazać inne rozumienie tan sao niż Twoje - ten filmik pokazuje technike only
trochę pospałem po treningu... a co rano nie można
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tuishou (pchajace dlonie) przemyslenia
- Ponad rok temu
-
Cheng Man Ching (Zheng Man Qing) taiji video clips
- Ponad rok temu
-
PAK HOK
- Ponad rok temu
-
Chin Na
- Ponad rok temu
-
Wejście białego królika...
- Ponad rok temu
-
Postęp w stylach wewnętrznych
- Ponad rok temu
-
Chiński
- Ponad rok temu
-
Pytanko do Taijiquanowcow
- Ponad rok temu
-
pytanie do dachenga...co to jest yiquan?
- Ponad rok temu
-
Ving Chun - Kozle prosze o opinie na ten temat
- Ponad rok temu