jeszcze raz o formach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi że nie przekonasz mnie że są bezużyteczne bo jakiś cel ich wprowadzenia musiał istnieć i choć w mały stopniu (według ciebie) to w czymś jednak pomagają (w czym już było napisane więc się nie powtarzam), a temu nie zaprzeczyłeś :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wrecz przeciwnie- ja chce poznac TKD a nie chce sie ograniczac, nie chce kotwicy ciagnacej mnie w dol.
Napisano Ponad rok temu
Dobra ja już nie będe dalej tego ciągnął :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie wszelkie formy ( poomse ) wymagane na stopnie to prawdę mówiąc lekka nuda. Nie lubię robić niczego według ustalonego schematu, w dodatku nie wiadomo ile razy. Gdy ćwiczę sam, wykonuję sobie formy "improwizowane", z tylu elementów ile mi tylko przyjdzie do głowy i takie długie jak zechcę ( czasami jedna taka "forma" trwa cały trening ) To niezły sposób na urozmaicenie zwykłego powtarzania technik.
Napisano Ponad rok temu
Nie przerwałeś bo ja już skończyłem :wink: 8)Nie chce mi się przerywać tej ładnej dyskusji pomiędzy moro a charly'm ale wtrącę też coś swojego.
No ale zgadzam się że są nudne szczególnie jak w kółko się jeden powtarza i powtarza i powtarza :twisted: No ale ja broniłem tylko tego że nie są bezużyteczne... ale nie chce znowu tego zaczynać :roll:
hehe ale tym razem to naprawde :wink:juz tak chyba pare razy mowiles
Napisano Ponad rok temu
tak charly bronil TYLKO tego ze nie sa bezuzytczneSądze że formy trenuje się bo to część tradycji stylu. Że TKD z założenia nie miało być tylko sportem i samoobroną ale też sztuką walki 8)
Co do celu to myśle że są po to żeby doskonalić technike, koordynacje itp.
Napisano Ponad rok temu
No ale główny sens był że są przydatne a ta pierwsza wypowiedź była bardzo ogólnikowa :?
Ja już nie chce 8O To już ostatni raz :wink:
Napisano Ponad rok temu
glowny sens jest takijak myslicie, do czego sluza formy? dlaczego je trenujemy? co nam daja? czy powinny byc oceniane na zawodach?
Napisano Ponad rok temu
Nic nie mam do układów :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sport...
- Ponad rok temu
-
Co to jest ?