Wzrost
Napisano Ponad rok temu
Kolego wcinal tran w kapsulkach i mu to dosyc pomoglo... Co wy na to?
Napisano Ponad rok temu
hehehehah.... coz... sproboj... moze tobie tez pomoze :wink:Kolego wcinal tran w kapsulkach i mu to dosyc pomoglo... Co wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jestem w Twoim wieku i mam 175 cm wzr.
i jush nie chce rosnąć..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"proces tworeznia sie szkieletu kostnego u czlowieka trwa dlugo, do okolo 12-30 roku zycia"
no nie,teraz to sie załamałam.. :robot:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a np. razciaganie miesni nawet troszeczke nie pomaga?
mleko pij
heh mleko pije tak od 4 lat codziennie na sniadanko naprawde duuuzio...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A od kiedy wzrost zależy od długości mięśni? Wysokość człowieka determinuje kręgosłup - który owszem można rozciągać, ale nie spowoduje to znacznego zwiększenia jego długości. Przyjmij, że wzrost masz jaki masz i dobrze się odżywiaj, żeby organizm miał z czego budować szkielet kostny. Nie zwracaj uwagi, że inni są wyżsi - to ma też i wady, bo trzeba kupować większe ubrania, a z tym czasem jest kłopot.Czyli nic nowego nie wymyslono? szkoda...
a np. razciaganie miesni nawet troszeczke nie pomaga?
Napisano Ponad rok temu
Nie uroslam odkad chyba mialam jakies 13 lat, czyli kawalek czasu.
Poza tym jest cos takiego jak hormon wzrostu, nie znam medzycznej czy biologicznej nazwy tego hormonu, w kazdym razie podaje sie go dzieciom w zastrzykach, przynjamniej tak bylo kiedys.
Wzrost i ogolnie pojete parametry ciala sa rzeczywiscie determinowane w duzej mierze dziedzicznie, ale nigdy nie wiadomo do konca jaki byl prapradziadek, poza tym w jednej osobie w rodiznie moga sie ujawnic zupelnie inne tendencje genetyczne. Wplyw srodowiska na rozwoj fizyczny jest oczywisty wiec nie bede o tym mowic.
Kregosłup - no tak wysokosc w klebie. Jak ktos chce sobie poprawic humor to niech sie mierzy rano nie wieczorem - bedzie wyzszy . kregoslup po snie sie rozluznia i wydluza jakies 1-2 cm.
Cos jeszcze dodac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak, prawda. Ale jak pisałem, to siedziałem na krześle, a wtedy długość nóg nie ma znaczenia.zawsze mi sie wydawalo ze wzrost to nie tylko kregoslup ale jeszcze kosci konczyny dolnej
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polska - Łotwa :/
- Ponad rok temu
-
Co na strzelanie w barkach ?
- Ponad rok temu
-
Plan treningowy
- Ponad rok temu
-
oddawanie krwi
- Ponad rok temu
-
Nokaut
- Ponad rok temu
-
odżywki a MA
- Ponad rok temu
-
jakie czy może jak wkon. ćwiczenia na siłowni żeby...
- Ponad rok temu
-
rozciąganie dynamiczne przed treningiem walki
- Ponad rok temu
-
Dyskopatia - żadnych przywilejów?
- Ponad rok temu
-
BJJ a siłownia
- Ponad rok temu