Kobiety w sportach walki
Napisano Ponad rok temu
P.S. Kobiety w SW to jeszcze OSTATECZNIE mogę sobie wyobrazić (chociaż potem nie mogę spac całą noc ), ale kobiety zawodowo uprawiające KULTURYSTYKĘ to już przegięcie totalne...
Napisano Ponad rok temu
W jakiej sekcji trenujesz?wiem poczułam na własnej skórze co to znaczy jeśli gość za bardzo się "wczuł" na treningu, nie było to miłe doświadczenie, dlatego wiem jedno nigdy więcej nie ćwiczę z kimś kto kompletnie nie ma wyczucia.
Pozdro dla VTGirl i Gonza!
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak: Kobiety nie powinny W OGÓLE trenować sztuk walki. Po prostu nie są do tego stworzone. Popieram ś.p. Masutatsu Oyamę który właśnie tak wypowiadał się na temat kobiet i karate kyokushin (ale można to odnieść tak samo do jakiejkolwiek innej SW). Szanuję je i bez tego. Po co im to? To tak jak ja chciałbym ćwiczyć balet.
P.S. Kobiety w SW to jeszcze OSTATECZNIE mogę sobie wyobrazić (chociaż potem nie mogę spac całą noc ), ale kobiety zawodowo uprawiające KULTURYSTYKĘ to już przegięcie totalne...
mezczyzni w balecie sa bardzo potrzebni
van dame chodzil na balet i jak widac przydalo sie do kopniec.
trenowac SW kobiet moga, czemu nie.
co do kulturystyki 100% sie zgadzam. okropienstwo. ale taki juz fitness - co prawda czesc z nich jest przepakowana i nie wygladaja juz kobieco, ale jest to mniejszosc i fitness uwazam za dobry "fizyczny" trening dla kobiet. moze nawet lepszy niz SW.
Napisano Ponad rok temu
poza tym - jesli nie mozesz spac po zetknieciu sie z "fenomenem" kobiety w SW to czy przypadkiem nie cierpisz juz na bezsennosc?
Napisano Ponad rok temu
i tu wracamy do pytania: po co trenujesz? 8)
Napisano Ponad rok temu
racja. wiec wracamy do punktu wyjscia :wink: niech kazdy trenuje co chce z jakiego powodu tylko chce.novocaine - nie sadze aby kobiety trenowaly SW dlatego, ze to dobry trening "fizyczny"... w takim wypadku rzerczywiscie idzie sie na fitness jesli chce sie poprawic kondycje i wyrzezbic cialo.
i tu wracamy do pytania: po co trenujesz? 8)
Napisano Ponad rok temu
O kulturystyce wspomniałem tylko przy okazji. Nie da się zostać kulturystą nie ćwicząc na siłce a jedynie sporty walki. Tak więc bezpośrednia droga od sportów walki do kulturystyki nie istnieje. Te dwa sporty mają zupełnie inne założenia.biceps - droga od SW do kulturystyki jest raczej dluga i nawet nie rozumiem jak ty widzisz tu jakakolwiek analogie.
poza tym - jesli nie mozesz spac po zetknieciu sie z "fenomenem" kobiety w SW to czy przypadkiem nie cierpisz juz na bezsennosc?
A poza tym to nie cierpię na bezsenność. Chociaż to w sumie nie jest takie złe. Wszak nie można przespać całego życia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale skoro mowisz do dziewczyn: opanujcie sie - do kogo Ty mowisz? na pewno nie do mnie. podaj jakies konkrety, bo wydaje mi sie, ze nie jestes w stanie stwierdzic na pierwszy rzut oka czy panna cos trenuje czy nie, a tym bardziej czy rekreacyjnie czy jak inaczej... amatorsko-zawodowo? a jesli ktos ma talent? ma zdolnosci, ma do tego serce?
chyba masz troche zawezony horyzont aby twierdzic, ze trenowanie to robienie z siebie babochlopa. ale to juz moje zdanie i mozesz je miec gleboko.
zreszta - co maja zrobic kobiety bez faceta, ktory zalatwi za nie wszelkie "fizyczne porachunki"? usiasc i plakac??? tylko nie mow, ze takie sa pewnie tak szkaradne, ze nie dziwota, ze nikt ich nie chce!
Napisano Ponad rok temu
i juz chyba wiecej sie nie wypowiem - za duzo w nas indywidualizmu :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Rozgryzłaś mnie. Jestem szowinistą! Uważam że mężczyźni są od kobiet silniejsi, inteligentniejsi i w ogóle lepsi :twisted: :wink:mam wrazenie, ze ten temat powraca ja zmora, jak bledne kolo.
i juz chyba wiecej sie nie wypowiem - za duzo w nas indywidualizmu :twisted:
A kobiety nadają się tylko do jednego :twisted:
No może jeszcze do gotowania, prasowania i prania :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Rozgryzłaś mnie. Jestem szowinistą! Uważam że mężczyźni są od kobiet silniejsi, inteligentniejsi i w ogóle lepsi :twisted: :wink:
A kobiety nadają się tylko do jednego :twisted:
No może jeszcze do gotowania, prasowania i prania :twisted:
to TY to powiedziales. a ja tak wcale nie uwazam wiec chyba masz urojenia
Napisano Ponad rok temu
Tak! Rozgryzłaś mnie! :twisted:to TY to powiedziales. a ja tak wcale nie uwazam wiec chyba masz urojenia
Jetsem gościem z urojeniami i właśnie spieprzyłem z zakładu dla gości z urojeniami w Morawicy :twisted:
Napisano Ponad rok temu
moze po prostu stwierdzisz ze juz ci sie argumenty skonczyly
Napisano Ponad rok temu
A kto Ci zabrania cwiczyc balet? To ze trenujemy, to nie znaczy że w ten sposób chcemy zasłużyć na czyjkolwiek szacunek, robimy to dla siebie. Dlaczego nie jesteśmy stworzone do trenowania sztuk walk? Czego nam brakuje?
Napisano Ponad rok temu
Kobiety po prostu nie pasują do SW!!! To wszystko... jakieś wątpliwości?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jestem leszczem
- Ponad rok temu
-
a moze zawody?
- Ponad rok temu
-
"spioch"
- Ponad rok temu