Kreatyna treca jabłczan!(Dla piłkarza)
Napisano Ponad rok temu
Jak dawkować 3 kapsułki czy 4 ?
1) Od razu po przebudzeniu
2) 30 min przed treningiem
3) Bezpośrednio po treningu
4) Jak ide spac ?
Jeśli macie jakieś wskazówki za / przeciw brania kreatyny w tym wieku to prosze mowic
Napisano Ponad rok temu
Mam aktualnie 22 lata, a w wieku 18 skonczylem trenowanie w klubie. Od czasu kiedy skonczylem przybralem na masie 7-8 kg. Zaczalem brac odzywki w gimnazjum ( w drugiej klasie o ile dobrze pamietam) bylo to Dibencozide magnum z Megabol'a. Potem byla kreatyna z Treca (mono), z Vitalmaxa, Nitrobolon + BCAA, Nitroprogen itd. W sumie to nie jadlem tego tak duzo... Pisze o tym dlatego, ze teraz bedac studentem AWFu dowiedzialem sie ze trening silowy nie powinien byc stosowany w tak mlodym wieku... Sila jako taka powinna byc ksztaltowana przy pomocy ciezaru wlasnego ciala (pompki, przysiady, zeskoki wglab itd). Dokladanie do tego ciezaru z zewnatrz (hantle itp.) powoduje zmniejszenie elastycznosci miesnia - nie musi do tego dojsc, ale nie wierze, ze cwiczysz tylko po to zeby byc zdrowszym... Zwiekszajac sile i nie balansujac tego cwiczeniami relaksacji miesnia robisz sobie krzywde. Radze sie nad tym zastanowic i skorzystac z moich doswiadczen. Teraz jestem duzo "doroslejszy" na boisku i wiecej widze, podejmuje lepsze decyzje itd, ale moje ruchy sa powloniejsze i jestem mniej zwrotny. Nie gram regularnie, ale mam czesto okazje sprawdzac sie w roznych sportach z racji kierunku moich studiow i widze co sie ze mna stalo... "
Rada koncowa: odloz silownie i odzywki na bok, pomysl o diecie ktora zapewni Ci wystarczajaco duzo energii. Rzuc hantle w kat, wez pilke pod pache i lec na boisko szlifowac technike
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo musisz wiedzieć, że sama kreatyna (bez odpowiedniej diety) nie spowoduje wzrostu masy mięśniowej.
PS: Czy do piłki nożnej nie wolisz sobie spożywać czegoś co poprawi Twoją wydolność? Chyba, że chcesz siłowo zdobywać pole