kilka pytan roznych
Napisano Ponad rok temu
Sezon juz rozpoczety (od programu ogolnego), ale mam kilka roznych pytan:
1/ co to za maszyna
spotkalem to pierwszy raz w zyciu, cwiczy sie na tym nogi, albo brzuch - dziala troche jak duza kolyska, ma obciazenie zakladane dowolnie (nie jest to zaden wyciag, bloczki itp)
Maszyna jest duza, lezy sie w niej na plecach nad ziemia, ma podpore na stopy (nogi zgiete w kolanach), duze podparcie na plecy i chyba jakies poduszki nad barkami (tak jak przy przysiadach na jakiejs suwnicy). Obciazenie zaklada sie "za glowa". Cwiczenia polegaja na prostowaniu nog w kolanach, z tym ze czlowiek robi to na lezaco
Cala maszyna wykonuje wtedy ruch podopbny do kolysania w osi nogi-glowa. Wyglada skompllikowanie, jak nikt jej nie uzywa
Szukalem jakis foto w sieci, ale bez skutku
Nastepne pytania
2/ Jakie cwiczenia sa zalecane do rozbudowy dolnej czesci miesni piersiowych (powiedzmy dolna 1/3 klatki piersiowej)
3/Jakie cwiczenia sa zalecane do rozbudowy gornej czesci miesni brzucha (tzn. gorne 2/3 brzucha, powiedzmy od lini pepka w gore)
4/ Jaki cykl treningowy bedzie dpowiedni w treningu na mase dla srednio zaawansowanego osobnika, cwiczenia 3x w tygodniu, po 1h, cykl treningowy tygodniowy. Co 3 tygodnie (raz w miesiacu) robic lzejszy trening? Czesciej? Rzadziej?
Pozdrawiam i milego pakowania
Bartek
Napisano Ponad rok temu
3 Skos hantlami sztangą bądź rozpiętki na skosie
3 razy w tygodniu zmieniaj trening co 6 albo 8 tygodni tyle a co to za maszyna nie wiem bo nie używam .
Napisano Ponad rok temu
..mam szerszy punkt widzenia i wiecej perspektyw..
Napisano Ponad rok temu
cos czuje ze musze zrobic foto i zrobi nam sie watek edukacyjny
slyszalem, ze cwiczenia glowa w dol na lawce nie sa polecane, ze wzgledu na cisnienie krwi i szkodliwosc dla oczu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi ci o maszyne co akop na tym filmiku ćwiczy w 11 minucie na niej ?
co do klatki , skos w dół sztanga hantle jak chcesz
brzuch spięcia brzuszki ,brzuszki z nogami na ławce
trening 4 razy w tygodniu , split , nie mow ze po godzinie tylko idz na silke i rob to co masz robić , przerwa miedzy seriami po 60-75 sekund
pewnie zapytasz po połączenie partii
to możesz robic tak
klatka bic , nogi , przerwa , plecy , barki tric , przerwa przerwa
ew. mozesz dać barki z bicem a klatke z tricem
nie ćwicz brzucha przed nogami
kaptury do pleców dodaj
przedramie kiedy chcesz
ćwiczenia na poszczególne partie rób jakie chcesz , jak będziesz miał wątpliwosci to rozpisz tutaj to ci pomoge
i przede wszystkim , chcesz mieć mase to musisz dobrze jeść bez tego nic ci nie da zajebisty trening czy kreatyna
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[ Dodano: 2010-12-17, 12:45 ]
@kosior
trening mam ulozony, chodzi o to, ze nie powiedziano co ile tygodni robic przerwe/lzejszy cykl, 60-75min zajmuje program na dany dzien, razem z rozgrzewka i rozciaganiem na koniec
zalezy jak intensywnie cwicze, ale nie owalam sie i przerwy sa takie jak napisales
jedzenie odpowiednie tez mam - no worries
powiedziano mi za to, ze wzrost cisnienia krwi jest niezdrowy dla oczu (wyciskanie glowa w dol) - nikt nic nie wie na ten temat?
ktos tak cwiczy wogole, czy wszyscy po prostu powielaja co kiedys przeczytali na innym forum???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz dziala,
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jeszcze jedno pytanie do wyciskania - opuszczanie sztnagi/hantli nie na wysokosci barkow - tylko nizej (w strone pepka)
dziala waszym zdaniem?