Napisano Ponad rok temu
Re: Ukladanie treningu.
@Zdzisiu:
4 serie podciągania na drążku w szerokim chwycie za głowę, ruch powolny i cały czas kontrolowany, po 12 powtórzeń
3 serie wiosło podchwyt sztangą po 12 powtórzeń zamieniane z wyciąg w szerokim chwycie do klaty
3 serie wiosło hantel po 10 powtórzeń
3 serie przenoszenie hantla - wersja na plecy po 15 powtórzeń
przerwy 1 minuta, teoretycznie powinny być dłuższe bo plecy to duża partia, ale taki intensywny trening lepiej na mnie działa
niby nic odkrywczego a działa na mnie świetnie. ćwiczenia często zamieniam, lub zmieniam kolejność, liczbe powtórzeń itp. staram się na treningach robić normalną liczbę serii ale każda bardzo ciężka żeby po treningu czuć się rześko ale plecy mieć przerobione maksymalnie. nie sztuką jest zrobić 20 serii i od połowy treningu nie czuć już pracy pleców
@elosik:
przy klacie odejmij 1 serię od rozpiętek i przenoszenia,
przy tricepsie odejmij po 1 serii z każdego ćwiczenia,
przy plecach wyjeb jedno wiosłowanie, a w pozostałych wiosłowaniach zmniejsz liczbe serii o 1,
przy bicu jeżeli ostatnie ćwiczenie jest nachwytem, wchodzi na ramienny a nie bicepsa więc taki trening może zostać, jeżeli chodzi o liczbę serii
ćwiczenia bym pozmieniał niektóre, np przy bicepsie zaczynasz od 21 a to ćwiczenie nadaje się co najwyżej na dopompowanie mięśni, a nie jako główne
barków nie zaczynałbym od wycisku, tylko unoszenia hantli bokiem, bo chyba bardziej zależy Ci na ich poszerzeniu a nie na maksymalnej sile przy wycisku
na trica pompki w podporze tyłem dałbym na sam koniec bo to jest dobre na dopompowanie a nie jako pierwsze ćwiczenie kiedy masz właśnie do dyspozycji największe pokłady energii
mniej więcej to na pierwszy rzut oka bym pozmieniał