BARDZO POTRZEBNA RADA DLA POCZĄTKUJĄCEGO!!!
Guest_fugazz21_*
Napisano Ponad rok temu
POWIEM WAM TERAZ CZEGHO OCZEKUJE I PROSZE O RADY:
Chce zacząć tak na serio ćwiczyći ZALEŻY MI NA SZYBKIM PRZYROŚCIE MASY MIĘŚNIOWEJ (wiem,że cudów nie ma). Jak to zrobić wydajnie i bez przegieć?? NAJWAŻNIEJSZE POLEĆCIE MI JAKIEŚ BARDZO DOBER SUPLEMENTY LUB KOKS, które dają super duży przyrost masy mięśniowej????!!! Coś słyszałem o Horse Power-ale nie znam się...
PROSZE O RADY DOŚWIADCZONYCH!!!! Napiszcie mi co mam brać i jak oraz z czym to mam łączyć??? UPRZEJMIE PROSZE:) (tylko nie używajcie skrótów - bo jestem w temacie zielony i sie nie połapie) POZDRO I CZEKAM NA RADY!!!! ELO!!!!
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
2) dobra dieta - zajzyj do dzialu odżywnianie (ryz, drób, jaja, ser twaróg, płatki owsiane, ryby - tunczyka czesto wpiedzielaj)
3) regeneracja - zadbaj o to bys mial wystarczająco duzo czasu na regeneracje i staraj sie spac jak najwiecej
4) suple - tak jak poprzednik, czyli gainer lub bialko+carbo; ponad to aminokwasy (najlepiej odrazu rozgałęzione), L-glutamina, witaminy, omega 3, na regeneracje - ZMA i lecytyna
żadnych innych supli ci wiecej nie trzeba nawet powiem wiecej - nie powinienes brac bo stazu nie ma, pocwicz troche a po jakims czasie (6 miechow) zrobisz sobie cykl na kreatynie albo czyms co zawiera kreatyne
Napisano Ponad rok temu
a poki co to kup tak jak koledzy wcześniej Ci napisali...
Cel do konca 2007 ---> OSIAGNIETY - 100kg na klatę ---> 75kg wagi - BRAKUJE 2 KG
Napisano Ponad rok temu
- monster mass lub inny dobry gainer
- olej mct
- omega 3
- zestaw witamin i chelatow
- lecytyna
- glutamina
- dextro/carbo
- i 2x rodzaje bialka. zebys mial na skladzie szybko wchlanialne (rano, przed treningiem) oraz uniwersalne z kazeina (po treningu, przed snem). ja osobiscie stosuje mieszkanie dwoch bialek izolatu i kazeiny
- dibencodize
pozniej za pare miesiecy mono
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_fugazz21_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_fugazz21_*
Napisano Ponad rok temu
Jest więc kilka rzeczy nad którmi by mozna się zastanawiać
Glupio jest mi też pytać WAS wszytskich o odbre i szybkie efekty suplementacji czy koksu- ale zwyczajnie hce z normalnego kolo przeisticzyć sie w krótkim czasie w gościa napakowanego.....
Napisano Ponad rok temu
dextro--dextroza czyli wegle proste stosowana jako transporter kreatyny ale nie oplaca sie juz tego brac poniewaz sa znacznie lepsze suplementy np. tauryna;)
Carbo zawiera troche wegli prostych i duzo zlozonych bierzesz po treningu w celu uzupelnienia energi.
Dibencozide--wynalazek bardzo slabej firmy Megabol.Na wiekszosc ludzi ktorzy stosowali ten srodek nie dziala;)Niby ma na celu zwiekszenie apetytu ktos na forum pisal chyba ze podzialalo ale to odlozyl nie wiem czemu nie pametam dokladnie...Nie kosztuje to duzo wiec mozesz sprobowac moze podziala
Napisano Ponad rok temu
ale znow tauryny nie zastosujesz do bialka, dlatego suplementy nadal bardzo isotny o szerokim zastosowaniu do glutaminy, bcaa, bialka itddextro--dextroza czyli wegle proste stosowana jako transporter kreatyny ale nie oplaca sie juz tego brac poniewaz sa znacznie lepsze suplementy np. tauryna;)
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
ale zwyczajnie hce z normalnego kolo przeisticzyć sie w krótkim czasie w gościa napakowanego
To moja rada daj sobie spokój bo nic z tego nie bedzie, masz niestety słomiany zapał, tutaj cudów nie ma, miesnie nie rosna jakos bardzo wyraznie w dzien, tydzien ani nawet miesiac, na to trzeba czasu, CIERPLIWOSCI, poswiecenia. Pocwiczysz z zapalem 1 miesiac, zobaczysz ze efekt prawie zaden i odpuścisz. Wiec albo odpusc tera albo zmien nastawienie.
ale znow tauryny nie zastosujesz do bialka
czemu ?? co masz na mysli ? tzn. ze jak biore krete i do tego tauryne to nie moge brac białka ? albo na odwrót: jesli biore krete i białko to nie moge tauryny ?
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- zwiekszenie w miesniach ilosci magazynowania na skladniki odzywcze (insulina),
- szybszy transport substancji do miesni,
- czy nawet zwiekszenie kalorycznosci w diecie
- lub zrodlo energii.
dlatego laczenie bialka, czy czegos innego ma takie znaczenie z ww bo insulina zwieksza mozliwosci magazynowania i przyspieszy transport a wiec wtedy szybciej i wiecej waznych skladnikow dotrze do naszych miesni (ryzyko dlatego wiekszego lapania fatu bo i fat sie moze odlozyc jesli wiecej magazynujemy)
wiec niemam nic do ww z kreatyna tylko czy bez nich czy z nimi, kreatyna dotrze do swojego miejsca przeznaczenia wiec wplywu na nia wiekszego niema tylko raczej kosmetyka jak szybszy transport - wazne np jak ktos cwiczy rano i chce zeby porcja na czczo dotarla do miesni przed treningiem a nie krazyla po organizmie na treningu. lecz to ze insulina zwieksza dostepnosc miejsca w miesniach jest juz nie oceniona do innych supli bo przy kreatyne i tak organizm nie wchlonie wiecej niz 10g wiec to istotne tu nie jest