Brzuszki , problem!
Napisano Ponad rok temu
Dodam jeszcze ze owe cykniecie w plecach wystepuje chwile przed tym jak plecy stykaja sie z lawką! . Zawywazylem tez ze im wiekszy skos tym silniej strzela ?
Napisano Ponad rok temu
-zlej stabilizacji przez mięśnie
-zbyt plytkiej panewce w wyniku czego glowka kosc wyskakuje z stawu
-zmianach na powierzchniach stawowych
-częściowego zaniku mięśnia (skoro czujesz to w odcinku ledzwiowym to mozesz miec slabe prostowniki)
czy jest to niebezpieczne?Jak najardziej moze to byc przyczyna w przyszlosci kontuzji a nawet stanem przewleklym charakteryzujacym się bólem w tych okolicach. Jesli nadal bedzie Ci "przeskakiwac" to poszedlbym na twoim miejscu do lekarza ortopedy na zdjecie RTG lub zrobil samemu zdjecie RTG i powędrowal z nim do terapeuty manualnego.
Osobiscie jestem bardziej sklonny do tego drugiego rozwiazania.
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak w ogole to nie przywitalem sie . a to juz 3 post wiec witam i wyrazam moj podziw dla tego forum za profesjonalizm , przejrzystosc , i ogolnie za calokształt:) Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
no problemo witamyTak w ogole to nie przywitalem sie . a to juz 3 post wiec witam i wyrazam moj podziw dla tego forum za profesjonalizm , przejrzystosc , i ogolnie za calokształt:) Pozdrawiam
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Zauwazylem cos podczas treningu co jest bardzo istotne ! Najprawdopodobniej to ten sam problem ! I mi przeskakuje nie w kregoslupie lecz w biodrze ! Poniewaz przy prostym cwiczeniu kiedy leze na plecach i prostuje noge w biodrze tak ze kolano jest pod kontem 90 % wiec golenie sa rownoległe do podlogi, i podczas powolnego opuszczania prawej nogi wystepuje to strzelanie ! zaczyna sie od biodra i przez miednice przenosi mi sie dokladnie w to miejsce ktore strzela przy brzuszkach. Prawa noga strzela , lewa nie !jeszcze z pytankiem sie wtrace otoz jak robie np brzuch i unosze lewa noge to czuje jak w biodrze strzela czy to tez ten sam problem?
Z jednej strony pocieszenie ze to biodro a nie kregoslup z drugiej strony biodro to tez niefajnie W takim razie razem z grzbietem wzmocnic trzeba tez nogi (przyznam sie szczerze ze opuszczalem te partie , co planuje zmienic wraz z nowym planem ) Pozdrawiam