Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trening mieśni brzucha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Meti piłkarz
  • Użytkownik
  • 1 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trening mieśni brzucha
Mam 13 lat, ok.165cm wzrostu i waże 58 kg.Ćwicze w domu na ławce skośnej. ćwiczyłem od kilku mięsięcy nieregularnie ale od 09.01.07 znów zaczołem ćwiczyć regularnie - robie co 2 dni 200 brzuszków i 20 popek.Niestety nadwyczajnych efektów nie widać... Na początku gdy robiłem 200 brzuszków to czułem że mnie mięśnie bolą , ale teraz juz tego nie czuje i wydaje mi sie że jak nie czuje tego że mnie bolą to znaczy ze zrobiłem za mało brzuszków lub niepoprawnie (niedawno zrobiłem 300 brzuszków i tez mnie nie bolały)...A mięsnie brzucha mam mało widoczne, ale jednak troche mam.
Prosiłbym o jaką rade jak cwiczyć czy napisać to co zle robię ( że moze za często cwicze).

Z góry dzięki
  • 0

Nemesis
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1404 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Trening mieśni brzucha
nie podnos jeszcze ciezarow, za mlody jestes
jak chcesz miec krate na brzuchu to musisz obciac troche wegle, bo zapewne nie widac ich przez tluszczyk
  • 0

Davidek00
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Meti piłkarz, to ze Cie juz nie bola to nie jest za sprawa tego ze za malo ich robisz... popprstu twoje miesnie juz sa "przyzwyczajone" do takiego wysilku i poprostu sa mocniejsze. rob co 2 dni 250brzuszkow. a jak chcesz miec kratjke to poprostu musissz zafdbac o dietke niskoweglowodanowa i pobiegac troszke na dworzu. 3-4razy w tyg po 30-40minut
  • 0
Moja malutka:)

Joks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 6459 postów
16
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

brzuszki tylko wzmacniaja miesnie brzucha i robienie ich co 2 dzien to lekki bezsens. zajrzyj do faq do dzialu brzuch tam masz przykladowe treningi na niego
  • 0

...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru  :P]=+-:::...

NeverDie
  • Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I pamiętaj nie podnoś ciężarów , bo ci zostanie te 165cm .
  • 0

Joks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 6459 postów
16
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I pamiętaj nie podnoś ciężarów , bo ci zostanie te 165cm

polemizowałbym :D ile ma urosnąć tyle urosnie
  • 0

...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru  :P]=+-:::...

Poczatkowy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 722 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:siłownia, bASKEt, motoryzacja

Napisano Ponad rok temu

ile ma urosnąć tyle urosnie

chyba że źle będzie wykonywać ćwiczenia
  • 0
Gdyby kozka koksowala to by 200wyciskala:]

Joks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 6459 postów
16
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

technika to niema tez nic wiele wspolnego. technika cwiczen to skupienie sie na angazowaniu maxymalnie miesnia i wyeliminowaniu kontuzji czy cwiczac bicepsy chwialby troszke cialem, czy cwiczac barki nie opuszczalby sztangi do plecow lub na triceps francuza sztangielka zza glową takze by nie opuszczal nisko to ze wzrostem niema nic wspolnego. zawodowcy cwicza od 11-14 roku zycia a dochodza i do 180 cm lub wyzej :rotfl: a ostro tyrają nogi itd + koks ktory niby hamuje wzrost. na wzrost poprostu niema zasady osoba ktora nigdy nie byla na silowni moze miec 160 cm a ja znow mam ponad 190 cm hehe a tez troszke juz cwicze. tak samo malolaci ktorzy pala papierosy tez ladnie rosna a niby nie powinni :)
  • 0