Dziennik - znowu startuje!
Napisano Ponad rok temu
O mnie
Mam na imię Adam i mam ok 180cm wzrostu i 18 lat obecnie ważę ok 68. Postanowiłem że założę własny dziennik, głównie dla własnej motywacji, ale też jako miejsce korekt moich poczynań Siłownią zainteresowałem się od lutego 2005r. Miałem bardzo dużo przerw, od początku września 2007 postanawiam się ostro zabrać, koniec z wymówkami i innymi problemami... Robiłem już kiedyś cykle na krecie, na massie ale to było dość dawno.
CEL:
- Waga 80kg
- Bicek ~40cm
- ładnie wyrobiony brzuszek, klata i przedramiona.
Mój Trening
Rozkład w ciągu tygodnia.
1 dzień: klatka + tricepsy + brzuch
2 dzień: wolne
3 dzień: grzbiet + biceps + przedramie
4 dzień: wolne
5 dzień: barki + kaptury + nogi
6 dzień: wolne
7 dzień: wolne
Klatka:
- wyciskanie sztangi na ławce skośnej głową w górę: 3 serie po 10-12powt.
- wyciskanie sztangi na ławce prostej 3 serie 12/10/8powt.
- rozpiętki na ławce prostej 3 serie 10-12powt.
Triceps:
- ściąganie linki wyciągu górnego 3 serie po 12powt.
- pompki w podporze tyłem 3 serie po 10-12powt (jak trzeba to dodać obciążenie na uda)
Brzuch:
- unoszenie nóg w zwisie na drążku 3 serie 12-20powt.
- spięcia mięśni brzucha 3 serie 15-20powt.
- skręty z kijem na barkach (byle by nie z obciążeniem - bo może poszerzyć w pasie)
Grzbiet:
- ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki 3 serie po 12powt.
- wiosłowanie półsztangą 3 serie 12/10/8powt.
- wyprosty tułowia na ławce rzymskiej 3 serie po 12powt.
Biceps:
- unoszenie przedramion ze sztangą stojąc 3 serie 12/10/8powt.
- uginanie przedramion ze sztangielkami stylem młotkowym 3 serie po 10powt.
Przedramie:
- uginanie nadgarstków ze sztangą nachwytem (nadgarstki wystają za koniec ławki) 2-3 serie 10-12powt.
- uginanie nadgarstków ze sztangą podchwytem (nadgarstki wystają za koniec ławki) 2-3 serie 10-12powt.
Barki:
- unoszenie rąk ze sztangielkami bokiem w górę - 3 serie 10powt.
- wyciskanie sztangi zza karku lub z klatki piersiowej siedząc 3 serie 12/10/8powt.
- unoszenie wyprostowanych rąk ze sztangą wąskim chwytem leżąc 3 serie po 10powt.
Kaptury:
- sztrugsy ze sztangielkami 3 serie po 12powt.
Czworogłowe ud:
- prostowanie ud na maszynie siedząc 3 serie po 12powt.
- przysiady ze sztangą na barkach lub trzymaną z przodu 3 serie 15/12/10powt.
Dwuglowe ud:
- uginanie nóg leżąc na maszynie 3 serie po 12powt.
Moja dieta
Posiłek 1:
Mleko 2% - 400 g
Płatki kukurydziane - 100g
Posiłek 2:
Chleb razowy - 100g
Tuńczyk - 70g
Margaryna roslinna - 10g
Posiłek 3:
Chleb razowy 100 g
Szynka z piersi z kurczaka 50 g
Margaryna roslinna 10 g
Posiłek 4:
Ryz bialy - 150g
Piers z kurczaka gotowana - 100g
Oliwa z oliwek - 14g
Posiłek potreningowy 5:
Carbo - 60g (odrazu po treningu)
Tunczyk w wodzie - 70g (30-45min po carbo)
Posiłek 6( nie jesc za pozno , 20-20.30 max)
Makaron 100g
ser bialy 100g
oliwa z oliwek 10g
Białko: 133,51g
Tłuszcze: 79,68g
Węglowodany: 461,71g
Kalorie: 3017,76kcal
Ale chciałem coś dodać Nie zawsze zjadam posiłki te co są podane tu Po powrocie ze szkoły zjadam zupę jest ona gotowana przez moją mamę na kurczaku więc jest pełnowartościowa + makaron. Zjadam taką duża miskę. Obiad ziemniaki + pierś z kurczaka, oliwa z oliwek. Kolacje staram się zjeść tak aby zawierała odpowiednią ilość tłuszczu. ( jeżeli robię źle to pisać!! ) Po śniadaniu witaminki Centrum.
Napisano Ponad rok temu
Od dzisiaj zaczynam cykl na kreatynie KREATYNA 400g + DEXTROZA 500g Treca, dawkowanie przyjmuje standardowe tak jak opisał to producent.
KREATYNA
Preparat należy stosować 2 x dziennie po jednej porcji ( 6,5 g). W dni treningowe: Pierwszą porcję należy przyjąć 30 min przed treningiem, drugą porcję bezpośrednio po treningu. W dni nietreningowe: Pierwszą porcje 15 min przed śniadaniem, drugą 15 min przed kolacją. Porcje kreatyny
DEXTROZA
Dekstrozę należy stosować rano po przebudzeniu oraz bezpośrednio po treningu, rozpuszczając ją w szklance wody w ilości 30-40g (2-3 łyżki stołowe).
Napisano Ponad rok temu
A dawkowanie porównaj z tym, co jest podwieszone w suplementacji...choć wg mnie masz dobre.
Dużych przyrostów życze!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"Jeśli doping - to tylko forma najczystsza!"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Bądź twardy nie sięgaj po koks
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj mam dzień bez treningowy krete brałem rano z dext ale piłem osobno. Od jutra bede mieszał to razem bo głupio zrobiłem rano. Kreatyna z woda nie jest za dobra a dext jest słodkie.
Aha i jeszcze jedno odwołując się do tego co napisałeś. W dzień treningowy jedna porcja rano 15 min przed śniadaniem a druga zaraz po treningu tak?
Bo w dzień bez treningowy 15 min przed śniadaniem tylko.
Napisano Ponad rok temu
jak jest lepiej ? w nietreningowe rano z dextro a w treningowe 30 min przed i bezposrednio po treningu . czy rano naczczo i odrazu po treningu ;p?
Napisano Ponad rok temu
Cholera dzisiaj wstałem o 6:20 i zerwałem się zeby wypić kreatyne bo zawsze trudno wstaje mi sie o takiej porze. Na śniadanie mam mleko a słyszałem że kreta z mlekiem nie idzie w parze wiec trzeba chwile odczekać. Jeżeli miał bym brać od 20-30 min wcześniej to musiał bym wstawać ok 6:00 nie podoba mi się to
Z tego co kropek pisał to w treningowe Rano i zaraz po treningu z dextro a nietreningowe tylko rano przed śniadaniem jak wiadomo też z dextro. Jeżeli producent zaleca 15 min przed śniadaniem to chyba nie będzie w tym nic złego jeżeli weźmie się te 15 min przed śniataniem
Napisano Ponad rok temu
w nietreningow rano 30 minut przed sniadaniem kreta +dextro
juz wszystsko jasne ??
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niby ważę o 4kg więcej ale pewnie trzeba odjąć jakąś tam wagę jedzenia i ubrania. Przyrost szacuje na ok 2kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz powróciłem i mam zamiar robić tu porządek
Co do a6w nie zdawałem sobie z tego sprawy, ale była to straszna katorga. Do końca brakło mi 8 dni, nie dałem rady... Zakończyłem cykl kreatynowy z wynikiem +5 kg może mogło być lepiej... Ale uwierzcie mi nie miałem nawet ochoty ćwiczyć
Teraz mam zamiar pisać regularnie moje wypociny z pola walki
Jak dobrze powrócić do grona żywych
Napisano Ponad rok temu