Dziennik
Napisano Ponad rok temu
postaram sie jaknajlepiej wykozystac talon i zamowie bcaa i glutamine
wprowadzilem kilka malych zmian w mojej diecie i wyglada to tak
Dieta
Dni treningowe
1 posiłek (7-8) - płatki owsiane 75g, płatki kukurydziane 50g, mleko 500 g, miód 10g
2 posiłek (10-12) - chleb słonecznikowy 100g, polędwica z kurczaka 50 g, 1 jajko, ser żółty 25g
oraz koktajl (jogurt naturalny 125 g, 1 banan, mleko 250 g, miód 10g, płatki owsiane 100 g)
3 posiłek (13-14) - to obiad niezależny ode
4 posiłek (17)– ryz 100g, tuńczyk 130 g
5 posiłek (19-20)- chleb słonecznikowy 75g, polędwica z kurczaka 50 g, 1 jajko ser żółty 25g, dżem 50g
6 posiłek (22) –chleb słonecznikowy 25 g, sera białego 200 g
wychodzi B-170g T-75g W-450g kcal-3100 (bez obiadu)
Dni nietreningowe ( bardzo podobne ale do szkoly mam na 11 i koncze 17-18)
1 posiłek(8) - płatki owsiane 75g, płatki kukurydziane 50g, mleko 500 g, miód 10g
2 posiłek(10-11) - chleb słonecznikowy 75g, polędwica z kurczaka 50 g, 1 jajko ser żółty 25g, dżem 50g
3 posiłek (14-15)– chleb słonecznikowy 100g, polędwica z kurczaka 50 g, 1 jajko, ser żółty 25g
oraz koktajl (jogurt naturalny 125 g, 1 banan, mleko 250 g, miód 10g, płatki owsiane 100 g)
4 posiłek(17-18) - to obiad niezależny ode mnie
5 posiłek (20) - chleb słonecznikowy 50g i tuńczyk 185 g
6 posiłek (22) -chleb słonecznikowy 25 g, sera białego 200 g
wychodzi B-170g T-85g W-400g kcal-3000 (bez obiadu)
[glow=cyan][shadow=cyan]13.10.2005[/shadow][/glow]
Bicepsy i przedramiona
pierwsze cwiczenie to uginanie ramion ze sztangą - 10 8 6 - 35kg 37kg 39kg 41kg
poszlo bardzo dobrze(ostatnie 2powtorzenia w ostatnich seriach bardzo ciezko) zrobilem wszystki powtorzenia a ciezar podobnie jak na barki zwiekszylem o 2kg w porownanieu z treningiem przed armagedonem
drugie cwiczenie to uginanie ramion z hantlami - 10 10 8 8 - 16,5kg 16,5kg 17,5kg 17,5kg
zwiekszylem o 1 kg poszlo tez bardzo dobrze pompa jeszcze wieksza ( ostatnie powtorzenia we wszystkich seriach szly dosyc ciezko), zrobilem wszystki powtorzenia
trzecie cwiczenie to młotki - 10 10 10 - 14,5kg 14,5kg 14,5kg
tez zwiekszylem o 1kg ale juz bylem zmeczony i zamiast 3 serii po 10 zrobilem 3 serie po 8 ale nie bede zmniejszal ciezaru tylko zostawie te 3 serie po 8 ale na mlotkach czulem ze nie moge zrobic powtorzenia do konca bo za bardzo napompowane bicepsy wspaniale uczucie
czwarte cwiczenie to superserie na przedramiona - 3 superserie max powtorzen nachwytem 15 kg podchwytem 35kg
ładnie weszly i w domciu brzuch ( moj specyficzny trening ale mysle ze dziala)
poszlo naprawde zajebiscie pompa niesamowita juz dawno moje bicepsy nie byly tak napompowane
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Bądź twardy nie sięgaj po koks
Napisano Ponad rok temu
Klata i tricepsy
pierwsze cwiczenie to wyciskanie sztangi na ławce plaskiej - 12 10 8 6 - 72kg 76kg 80kg 84kg
poszlo podobie do jak na ostatim treingu tak samo ostatnia seria a szczegolnie ostatnie powtorzenie szlo bardzo powoli ale poszlo i to sie liczy i jestem zadowolony
drugie cwizcenie to wyciskanie sztangi na ławce skosnej głowa w gore - 12 10 8 6 - 50kg 52,5kg 55kg 57,5kg
poszlo ok chyba lzej niz ostatnio ostatnie cwiczenie na klate to rozpietki na skosie poszlo w miare ok bo ostatnie 2 serie dosyc ciezko ale ogolnie klata weszla zajebiscie
trzecie cwiczenie to rozpietki na ławce skosnej głowa w gore - 10 10 8 8 - 14kg 14kg 15 kg 15 kg
czwarte cwiczenie to triceps po francusku - 12 10 8 6 - 28kg 30kg 32kg 34kg
zwiekszylem w porownaniu z tym co robilem przed armagedonem o 5kg a dlatego az tyle bo robilem wczesniej tez wyciskanie wasko ( nie mielm jeszcze skosu) i francuskie robilem ostatnie i dlatego tak malo ale teraz moglem zwiekszyc i dopasowalem kilogram idealnie szlo ciezko ale o to chodzi ostatnia seria bardzo ciezko i zamiast 6 zrobilem 5 powtorzen
piate cwiczenie to triceps hantlem nad głowa - 10 10 10 - 12,5kg 12,5 kg 12,5kg
ostatnie cwiczenie to hantlem nad glowa (czy jak to sie tam zazywa ) poszlo lzej od francuskiego bo nie zwiekszalem ciezaru ale teraz robilem to po francuzie a wczesniej przed dlatego nie zwiekszylem ale co mnie najbardziej zdziwilo to to ze lewa reka poszlo latwiej niz prawa a zawsze mialem tak ze prawa moglem zrobic 2 powtorzenia wiecej zastanawiajace
PS ostatnio zapomnialem napisac ze w czwartek skonczylem krete
i ze diete wspomagam vitaralem ( 1 tab. dziennie-rano po sniadaniu)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Napisano Ponad rok temu
wymazony trening uzupelniajacy teraz bedziemy sie wybierac na basen 1-2 razy w miesiacu
po basenie byl wielki głod wsunolem serek bialy i kilka kanapeczek zgodnie z dieta a puzniej byla wyprawa na cheesburgery do mcdonaldsa
Napisano Ponad rok temu
Plecy
pierwsze cwiczenie to podciąganie szerokim nachwytem - 7 7 7
zwiekszylem sobie do 4 serii po 7 razy i wiedzialem ze pojdzie raczej ciezko, zrobilem 3 serie po 7 a ostatnia 5
drugie cwiczenie to wiosłowanie hantlem - 12 10 8 6 - 37,5kg 39,5kg 41,5kg 43,5kg
tez bardzo bardzo ciezko ciezar zwiekszylem o 1kg ale zrobilem wszystkie powtorzenia
trzecie cwiczenie to martwy ciag na prostych nogach do kolan - 12 10 8 6 - 77,5kg 82,5kg 87,5kg 92,5kg
poszedl ok mimo zwiekszenia o 2,5kg
czwarte cwiczenie to kaptury - 12 12 12 - 60kg 60 kg 60 kg
Dzis bylo nienajlepiej na silowni mysle ze to przez to ze wczoraj byl po silowni basen i dzis czulem sie jakis zmeczony dlatego nie bede jezdzil na basen w dzien poprzedzajacy dzien treningowy (czyli zostaje mi poniedziek- dzien wolny lub niedziela,czwartek-dni treningowe a po tych dniach mam dni wolne od treningu)
dzis bylo mala zmiana w kolejnosci posilkow tzn przewaznie tak mam w niedziele a mianowicie chodze na silownie okolo 13 i jak koncze(14.30) to mam obiad i stary sie pluje jak jem ryz z tunczykiem a puzniej obiad wiec zeby sie nie zucal jem obiad a ryz z tunczykiem okolo godziny 17 czyli zamieniam 3 z 4 posilkiem
szkoda ze nikt sie nie wypowiada pewnie nie chce sie czytac ja lubie prowadzic dziennik bardzo mi sie to spodobalo i przynajniej bede mogl sobie poczytac moja historie
Napisano Ponad rok temu
Może to po tej saunie
Brzuch ma w dwudziestu pięciu minach.
Biją mu brawo, on się kłania
na odpowiednich witaminach.
Napisano Ponad rok temu
Cos ostatnio mi tak samo nikt nie odpowiaada . Ale trzeba wierzyć ze jednak ktoś to czyta
Napisano Ponad rok temu
Wymiary
dzis i jutro dni wolne od trenigu ale jak obiecalem daje wymiary najnowsze
w nawiasach podaje wymiary po przerwie wakacyjnej okolo polowy sierpnia (zanotowalem wtedy lekki spadki nie cwiczylem miesiac troszeczke pilem waga wtedy mi spadla 2-3kg) a poza nawiasem obecne
Biceps prawy bez napiecia reka wyprostowana (31,5cm) - 33,0cm
Biceps lewy bez napiecia reka wyprostowana (31,0cm) - 32,5cm
Biceps prawy napiety (36,5cm) - 38,5cm
Biceps lewy napiety (36,0cm) - 38,0cm
Klatka (107,5,0cm) - 109,5,0cm
Barki (123,0cm) - 125,0cm
Pas (nie mierzylem) - 84,5cm
Udo lewe (nie mierzylem) - 60,5cm
Udo prawe (nie mierzylem) - 62,5cm
ogolnie jestem bardzo bardzo zadowolony
PS Rhp ciesze sie ze czytasz i ze nie ma co poprawiac
ja starm sie czytac wszytskie dzienniki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie koksowalem i nie zamierzam dla mnie osoby ktore koksuja sa bardzo slabe a to ze siegaja po koks jest wlasnie oznaka ich slabosci ale to jest tylko moje skromne zdanie
Napisano Ponad rok temu
Dzis byly rekordy ale tylko na klate i bica reszte(przysiad, martwy i moze barki)zrobie w tym tygodniu najprawdopodobniej w piatek
na klate zalozylem 105 i ku mojejmu zdziwieniu poszlo bez zadnych wiekszych problemow puzniej zalozylem 110 ale troszeczke zabraklo ale niewiele 108 poszlo by na bank sprobuje nastepnym razem odrazu pod 110 mysle ze pojdzie dotychczasowy rekord u mnie na silowni to byl 101 wiec sila sporo poszla i w przyszlym tygodniu jade do kumpla który ma krótszy gryf około 160cm i dysponuje obciążeniem po 20 kg 15 kg 10 kg bo na moim strasznie to wygladalo jak zalozylem 110 jak bede bral w piatek to zapodam fotke jak to wyglada a wiec jak bede u nigo to podejde pod 120
a na bica 55 z malymi problemami wiecej bym nie wziol ale poszlo mysle ze na dlugim gryfie to i tak niezle
bo teraz mialem armagedon i dlatego w lapce przyszlo po 2 cm i mialem tez krete
Napisano Ponad rok temu
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
ale powiem Ci, ze jakos nie wygladasz mi na Twoje wymiary moze dlatego, ze w sumie to wysoki jestes :-) u mnie ludzie na silowni to z bicepsem 39 i przy wzroscie ok 170 kozacko wygladaja;)
zreszta z wymiarami to dziwnie np. nasz wojtek;-) wyglada na duzo wiekszego niz wymiary, ktore podaje :-)
pozdro
Napisano Ponad rok temu
waga 110kg
Łapa 46cm
;-)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Dziś postanowiłem zrobić rekordy na przysiad i martwy
Najpierw przysiad założyłem 116,5 czyli max ile mogę na dole jest fotka i zrobiłem 2 powtórzenia myślę ze 3 bym zrobił ale nie chciałem ryzykować
Później martwy tez miałem 116,5 i zrobiłem 6 powtórzeń powtórzeń ale zrobiłbym bez problemu 10 ale sztanga mi się wyślizgiwała i nie umiałem jej utrzymać w ręku
Ogólne zestawienie rekordów
u mnie na siłowni, w nawiasach rekordy mniej wiece z maja czerwca
Klatka 110 prawie, poszłoby 108 (101)
Przysiad 2x116,5 poszłoby 3x116,5 (1x112,5)
Martwy 6x116,5 poszłoby 10x116,5 (nie robiłem)
Oprócz tego spróbuję jeszcze w październiku wziasc te 110 na klate i pojadę do kumpla na siłownie na rekord na klate(spróbuje cos kolo 120) i po tych dwóch próbach to będzie na tyle rekordów następne może pod koniec grudnia
Barki i nogi
pierwsze ciwczenie to wyciskanie zza karku - 12 10 8 6 - 40kg 42kg 44kg 46kg
pierwsza seria poszła jakoś dziwnie odczuwałem lekki bul w barkach ale to dlatego ze za krotka rozgrzewka i zamiast 12 zrobiłem 10 powtórzeń i już chciałem zmniejszyć na ten trening wszystkie ciężary ale na druga serie założyłem zgodnie z planem i zrobiłem 10 powtórzeń zgodnie z planem 3 i 4 serie tez
drugie cwiczenie to unoszenie ramion na boki -10 10 10 - 10kg 10 kg 10 kg
poszło tez bardzo dobrze lepiej niż tydzień temu
trzecie cwiczenie to unosznie sztangi do brady -12 10 8 6 - 42kg 44 kg 46kg 48kg
zmniejszeniu o 1kg w stosunku do ostatniego treningu (zgodnie z planem) poszły już ok. bez bólu nadgarstków
czwarte cwicznie to przysiady ze sztangą - 12 10 8 6 - 62,5kg 67,5kg 72,5kg 77,5kg
postanowiłem ze przysiady i martwy zwiększę o kolejne 2,5kg i już na tym treningu robiłem ze zwiększonym ciężarem na przysiady poszły ok ale zrobiłem 3 serie zamiast 4 bo czułem lekki ból w krzyżu i byłem zmęczony po tych rekordach
piąte cwiczenie to wspięcia na palcach -10 10 - 75 kg 75kg
Myślałem ze pójdzie tragicznie po tych rekordach a tu poszło całkiem przyzwoicie
Wprowadziłem małe korekty w mojej diecie a mianowicie w posiłku nr 2 w dnie treningowe i w posiłku nr 3 w nie treningowe zmniejszyłem ilość chleba do 50g polędwicy do 25g i sera żółtego do 10g i pól jajka zamiast całego tzn. będę brał do szkoły oprócz koktajlu jedna kanapkę a nie dwie a w dni wolne od szkoły dla równowagi tez będę jadł o jedna mniej.
W treningowe w posiłku numer 5 a w nie treningowe w posiłku nr 2 tez zamiast całego będę jadł pól jajka wiec jedno dziennie
Reszta bez zmian.
[glow=cyan][shadow=cyan]20.10.2005[/shadow][/glow]
Bicepsy i przedramiona
pierwsze cwiczenie to uginanie ramion ze sztangą - 10 8 6 - 35kg 37kg 39kg 41kg
2 pierwsze cwiczenia poszły tak jak tydzień temu tzn. spoko a ostatnie powtórzenia w ostatnich seria dosyć ciężko ale oto chodzi
drugie cwiczenie to uginanie ramion z hantlami - 10 10 8 8 - 16,5kg 16,5kg 17,5kg 17,5kg
pompa super
trzecie cwiczenie to młotki - 10 10 10 - 14,5kg 14,5kg 14,5kg
poszły lepiej i następnym razem spróbuję po 10 powtórzeń zamiast po 8 przedramiona
czwarte cwiczenie to superserie na przedramiona - 3 superserie max
Dziś przyszedł prezent od amina
PS. bloniu katuje brzuszek katuje i tak widze spore efekty(na calym ciele i na brzuszku tez) w porownaniu z tym co bylo np. 2 lata temu . Ale narazie robie cwiczenia zeby jeszcze nabrac masy na brzuchu tez oczywiscie miesniowej a po nowym roku tazn. tak moze kwiecin maj poswiece na tym zeby stracic troche tluszczu oczywiscie o ile bede mial odpowiednio masy
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
Brzuch ma w dwudziestu pięciu minach.
Biją mu brawo, on się kłania
na odpowiednich witaminach.