nazywam sie Roger, mam 15 lat,
pierwszy raz na siłowni byłem ponad rok temu lecz to raczej że tak powiem "gościnnie"
i niereguralnie. Tak na poważnie ćwicze już ok. 7-8 miesięcy.
Najpierw to było u qmpla, ale od 5 miesiecy na w pełni wyposażonej siłowni .
Na początku miałem plan na redukcje przez ok. miesiąc,dwa a teraz jade już na mase.
Mój cel to 78-80 kg do stycznia,a od lutego rzeźba. Aktualnie jestem też na cyklu z kreatyną już ok. 3-4 tydzien i do konca tego powinienem juz skończyć. Biore też mass xxl ( kupiłem od znajomego okazyjnie - mam jeszcze ok. 1,5-2 kg).
Diety niestety stałej nie mam, ale raczej jem codziennie podobne i zdrowe posiłki 5-6 razy dziennie. Na śniadanie zawsze musli z mlekiem a kolacja ryż z różnymi dodatkami.
Co do reszty posiłków to zależy.
Reszte moich danych macie w profilu.
A oto mój plan i foty (troche lipne ale coś widać):
PONIEDZIAŁEK -klatka,triceps ŚRODA -plecy,biceps PIĄTEK -barki,nogi,brzuch --------------------------- ---------------------------------------------------------------------------- KLATKA: -wyciskanie sztangi na ławce poziomej 5x12-10 -wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce skośnej - głową w górę 4x12-10 -wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce skośnej - głową w dół 4x12-10 -rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej 4x12-10 TRICEPS: -Wyciskanie "Francuskie" sztangi w leżeniu 5x14-12 -prostowanie ramion na wyciągu stojąc 5x14-12 ---------------------------------------------------------------------------- PLECY: -przyciąganie linki wyciągu górnego w siadzie podchwytem 4x12-10 -przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie 4x12-10 -podciąganie sztangi w opadzie 4x12-10 -wznosy barków ze sztangietkami 4x12-10 BICEPS -uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem 5x12-10 -uginanie ramion ze sztangietkami stojąc podchwytem 5x12-10 PRZEDRAMIĘ - uginanie nadgarstków podchwytem i nadchwytem ----------------------------------------------------------------------------- BARKI: -Wyciskanie sztangi zza głowy 4x12-10 -Unoszenie sztangielek bokiem w górę 4x12-10 -Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 4x12-10 -Unoszenie ramion w przód ze sztangą 4x12-10 NOGI: -wypychanie nóg na suwnicy 4x12-10 -uginanie nóg w leżeniu 4x12-10 -prostowanie nóg w siadzie 4x12-10 BRZUCH: -skłony w leżeniu głową w dół 4x25 ----------------------------------------------------------------------------