CAŁA PRAWDA O SUPLEMENTACH!!!
Napisano Ponad rok temu
Ceny tych preparatów są duże, o wiele za duże... A im dłużej bierzesz - tym firma ma większy zysk. Proste. Wszystkie reklamy, zdjęcia "napakowanych" gości i ogromne katalogi to czysty marketing. W gruncie rzeczy pakerzy ze wspomnianych zdjęć jadą na "koksie", trenują wiele lat - a dobrze jeśli kiedykolwiek użyli reklamowanego środka. Sprzedawca nie dość, że wmówi Ci kit ("środek X mocniejszy od sterydów, panie!"), to jeszcze weźmie za to ciężką kasę! To nie sterydy, żeby wzrost był duży. Przede wszystkim nie wyobrażaj sobie nawet, że bez CIĘŻKIEJ HARÓWKI na siłowni, sensownego planu i diety cokolwiek zdziałasz. Sama chemia nic nie da! Nie ma środka cudu - powodującego samoistny wzrost mięśni, siły, poprawę kondycji czy wytrzymałości! Co ciekawe: zalecenia producenta często mają na celu jak najszybsze zużycie produktu przez klienta! Zawsze ustal ile potrzeba Ci składnika, potem uzupełnij ewentualny niedobór.
Najważniejsze dla każdego trenującego na siłowni jest BIAŁKO. Nie daj sobie wmówić że na 1-szym miejscu mają być inne środki. I tu uwaga: zapotrzebowanie na białko organizmie wcale nie jest takie duże! To najczęstszy błąd: nadmierne przyjmowanie preparatów białkowych! Przyjmuje się, że podaż tego składnika w diecie powinno wynosić ok. 1,4g / kg masy ciała w dyscyplinach wytrzymałościowych oraz 1,8g w dyscyplinach szybkościowo-siłowych. Przy podaży odpowiedniej ilości energii z węglowodanów i tłuszczów nie ma sensu zwiększać spożycia białka powyżej 2,0 - 2,4g/kg m.c W takim przypadku dostarczone nadmiarowe białko nie zostanie wykorzystane, a obciąży organizm!
Należy dobrze przemyśleć sens stosowania wielu środków. Nie stosuj kontrowersyjnych środków jak: np. HMB czy glukozamina (ten ostatni działa na stawy). Mają skrajne recenzje (pozytywne i negatywne).
Jak myślisz, dlaczego producenci robią takie ogromne puszki, napełnione często tylko w połowie? Ponieważ optycznie wydaje się, że towaru jest więcej. Skąd biorą się ceny tych preparatów? Produkcja wcale nie jest taka droga, półprodukty są dostępne na rynku. Wiele firm po prostu miesza składniki które kupuje po cenach hurtowych, ładnie opakowuje i sprzedaje wiele razy drożej! Czy my jako klienci kupując finalny produkt, musimy płacić za dystrybucję, reklamę i ładne firmowe opakowania z miarkami w środku?!
Oczywiście, że NIE. Po pierwsze patrzymy na skład renonomowanych odżywek... Jaki wniosek wyciągamy? Można wiele preparatów zastąpić równie wartościowymi (spożywczo) odpowiednikami, za to wielokrotnie taniej!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak by tak na jakis czas odstawić suple to wiadomo, ze wszystko pójdzie w dól... Tak jest z wszystkim w sumie 8)
Napisano Ponad rok temu
ja takze uwarzam ze ceny sa za wysokie :?
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale ogolnie wiadomo, ze firmy sobie hajs nabijaja taka kolej rzeczy - tak samo jak silownie na naszych karnetach ;] :PPPP
pozdro
Napisano Ponad rok temu
postanowiłem wam pomóc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
medytujce zaprawdę powiadam wam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a na serio:
Białko serwatkowe
Np. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Bez obaw, to nie serwatka białkowa zawierająca 70% laktozy. To normalne białko powstające metodą ultrafiltracji! Cena? 38 zł za kg! Kupując 5 kg zapłacimy 190 zł. Dla porównania Extensor WPC 80% białka kosztuje 60 zł za 1 kg. Czyli za 5 kg Extensora zapłacimy 300 zł! Nawet biorąc pod uwagę koszty przesyłki: WPC 80 Ostrowii okazuje się znacznie tańsze. Za 5 kg 205 zł, wypada 41 zł za kilogram! Jak zamawiać? E-mailem (marketing4 @ ostrowia.pl, Dariusz Kaczkowski) lub faxem u producenta. Pewnie zostanie też udostępniony sklep internetowy...
Carbo - wystarczy kupić w hurtowni maltodekstrynę niskocukrzoną. np.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
lub poszukać na google.pl
Wypadnie około 3-4 zł / kg przy zakupie 25 kg. To dużo, ale warto. Najtańsze Carbo na rynku kosztuje 20 zł za kilo (np. 4 kg produkcji olimpu)!
W podobny sposób można zakupić taurynę, glukozę, witaminy (B, C) i inne preparaty. Łącząc białko z carbo uzyskamy gainer.
teraz możecie mi zacząć dziękować he he he ;-)
Napisano Ponad rok temu
Najtańsze Carbo na rynku kosztuje 20 zł za kilo (np. 4 kg produkcji olimpu)!
nie widzialem jeszcze takiego carbo :mrgreen: :-) gdzie moge to kupic :PPPP :PPPP :PPPP :PPPP 8)
Napisano Ponad rok temu
carbo OLIMP 4 kg za 79 zeta to ile wychodzi za 1 kg mądralo????
my nie umieć dzielić co ??? :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 20-08-2005, 4:07 ]
lepiej zajij się działem sztuki walki bo kurz się już tam zbiera :PPPP :PPPP :PPPP
Napisano Ponad rok temu
łykasz to?
Napisano Ponad rok temu
to nie tylko kwestia konkurencji ale i wchodzenia nowych lepszych kreatyn.porownajcie sobie ceny kreatyny - teraz monohydrat mozna za grosze kupic :>
ja proponuje STRAAAAAAJKKKKKKKK!!!! :mrgreen: bo niedlugo musze cos kupic to akurat by ceny obnizyli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zamawiać? E-mailem (marketing4 @ ostrowia.pl, Dariusz Kaczkowski) lub faxem u producenta. Pewnie zostanie też udostępniony sklep internetowy...
Carbo - wystarczy kupić w hurtowni maltodekstrynę niskocukrzoną. np.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
BODYGUARD za to tobi sie udalo zrobic swietna reklame atak piekny ciekawe czy wyzej wymienione www i pan darek ci za to placa. ja bym placil
Napisano Ponad rok temu
tak samo jak tobie trec, olimp , i inni
weż nie pisz takich głupot bo się ośmieszasz i robisz
sobie anty-reklamę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tak wszyscy będą kupowac firmówki a ja se mogę pisać do usranej...
nic na to nie poradzimy ani ty ani ja
pozatym jak juz miałbym reklamowac cokolwiek
to chyba lepiej cos tanszego i równie dobrego nie???
Napisano Ponad rok temu
Łącząc białko z carbo uzyskamy gainer.
ciekawe czy to dobre ?? robil ktos tak ?? :mrgreen:
pozro