Potrzebuje stracic kilka centymetrów w pasie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale aeroby i dieta musza byc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[ Dodano: 13-02-2005, 9:42 ]
Mam jeszce jedna prośpbę!! Dajcie mi jakis zestaw ćwiczeń z hatelkami!! POZDRAWIAM 4ALL!!
Napisano Ponad rok temu
jedz mniejsze porcje ale częściej najlepiej 5 do 6 posiłków dziennie
trening masz tutaj wybierz sobie te cwiczenia z hantlami [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pierwszy tydzień:
Codziennie:
Jedna seria po 20 powtórzeń. Jeśli ktoś nie ma wytrenowanego brzucha oczywiście niech robi po 15.
1) Unoszenie bioder- leżymy najlepiej na jakiejś ławeczce (ja wykorzystywałem 2 solidne taborety), unosimy i zginamy nogi tak, by uda były prostopadłe do podłogi, a łydki równolegle i w takiej pozycji podnosimy dolną część pleców jak do „świecy”. Rękoma trzymamy się ławeczki. Ja z początku miałem wzdłuż ciała, później jak się trochę wyrobiłem trzymałem przy głowie.
2) Półpompki
3) Siedząc na brzegu taboretu podginamy nogi do klatki piersiowej. Następnie je prostujemy, trzymamy tak kilka sekund i wracamy do pozycji wyjściowej.
4) Leżymy na brzuchu ręce kładziemy na pośladkach. Unosimy tułów w górę pilnując, by nie odrywać bioder. Dla lepszego efektu można „w górze” potrzymać kilka sekund jednak doradzam dopiero 2-3 tygodniu. Można też mieć ręce pod brodą lub po prostu wzdłuż ciała. Ja osobiście stosowałem wszystkie odmiany wykorzystując zasadę czy więcej tym lepiej, zwłaszcza, że jest to ćwiczenie przede wszystkim rozciągające.
5) Brzuszki przy zgiętych uniesionych nogach (pozycja jak w 1) tyle, że robimy normalne brzuszki)
6) Któraś z odmian 4)
7) Brzuszki z nogami na taborecie, czy też łóżku (najlepiej by między udami a łydkami był kąt prosty)
8) Mostek
9) Leżymy na plecach z ugiętymi, rozszerzonymi nogami. Unosimy się do połowy skręcając tułów ku jednemu z kolan. Wytrzymujemy tak kilka sekund i wracamy do pozycji wyjściowej. Następnie powtarzamy to z drugim kolanem. Opanowanie techniki tego ćwiczenia zajęło mi kilka dni, więc nie zrażajcie się jeśli z początku wyda Wam się trochę bez sensu.
10) Tak jak 9 tyle, że nie skręcamy tułowia.
11) Koci grzbiet (mocno rozluźnia i relaksuje po ćwiczeniach)
Drugi tydzień:
Codziennie rano i wieczorem po 20 powtórzeń każdego ćwiczenia
Trzeci tydzień:
3 serie co 3 dzień przerwa ( ja sobie dołożyłem ciężarki 0,5kg każdy na nogi w ćwiczeniu 3))
Czwarty tydzień:
4 serie co drugi dzień
Osobiście odradzam stosowanie ciężarków za głową jako że trening i tak już jest intensywny. Nie zwiększałem też ilości powtórzeń w serii. Oczywiście jeśli ktoś ma silniejszy brzuch to dlaczego by nie,ale mnie wystarczyło 20.
Ja dłużej nie wytrwałem, bo zacząłem chodzić na siłkę i stwierdziłem, że nie jestem w stanie utrzymać treningu . Dlatego teraz ćwiczę tylko co drugi-trzeci dzień kiedy nie idę na siłkę po 2 serie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[ Dodano: 16-02-2005, 5:19 ]
Co do ćwiczenia 4 i 8 to przyznaję, że działają głównie na mięśnie grzbietu, jednak dla mnie były bardzo dobrymi przerywnikami miedzy "właściwymi" ćwiczeniami na brzuch. Starałem się, by co drugie ćwiczenie było rozciągające dzieki czemu nie trzeba praktycznie robić przerw między ćwiczeniami. Oczywiście jeśli ktoś chce może je sobie darować. Dodam,że po tym treningu poza kilkoma pierwszymi dniami nie miałem zakwasów choć to może kwestia organizmu.