Wyrzut insuliny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. ja polecam 5g rano, a w tr. 5g po/przed tr.
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
co do dawkowania to tak samo jak ava tylko ze kreatyna przed treningiem(i tak nie potrzebooje transportu), tauryne daj rano i po treningu po 1g
Napisano Ponad rok temu
ja tam polecam 1.5g ;]
badz bez tauryny ajak ;]
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do tego kreatyna nie potrzebuje zadnego transportu sama dotrze tam gdzie trzeba nie ma takiej potrzeby by cos dodawac.
Napisano Ponad rok temu
%-)
pozdro
Napisano Ponad rok temu
A co do transportu to oczywiscie ze kreatyna dotrze tam gdzie trzeba ale podwyzszony poziom insuliny we krwi sprzyja temu bardziej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Daymon insulina przed treningiem po co Ci to prędzej Cie przymuli niz pobudzi.
Napisano Ponad rok temu
wiekszosc osob bierze tak jak ja to chyba musi w tym cos byc, fakt kretka dotrze sama tam gdzie trza ale glukoza jej w tym pomoze szczegolnie po trningu gdy najwazniejszy jest czas jej dostarczenia.
Napisano Ponad rok temu
no niestety tak dziala glukoza... nie odczuliscie tego na sobie ?? ja nie raz po porcji glukozy bylem przez jakis czas przymulony...po co Ci to prędzej Cie przymuli niz pobudzi.
szczegolnie po tr. glukoza nie ma tu nic do gadaniafakt kretka dotrze sama tam gdzie trza ale glukoza jej w tym pomoze szczegolnie po trningu gdy najwazniejszy jest czas jej dostarczenia.
jest cos takiego, ze podczas tr. (wysilku fizycznego) sa pobudzane receptory insulinoniezalezne wiec wyzszy poziom glukozy nie bedzie podnosil poziomu insuliny...
(mnie zastanawia co innego... - przeciez po opuszczeniu watroby pH krwi musi byc standardowe, a glukoza jak wiadomo jest sacharydem osmotycznym i zmienia pH krwi... czyli te pobudzane reeptory musza sobie z nia radzic... ale na jakiej zasadzie itp. ?? chetnie zobaczylbym jakies badania na en temat )
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do wypowiedzi avato sie zgadzam ale... iinsulina po treningu jest wydzielana tyle ze w malych ilosciach, i nie ma to wplywu na tranport kreatyny.
Kafar w innych porach tez nie trzeba kreatyna nie jest insulinozalezna.w akiom stopniu.
[ Dodano: Wto Sie 03, 2004 2:35 pm ]
Kafar tylko nie powera, wiesz co to hustawka insulinowa ?
Napisano Ponad rok temu
ja po np. 30g 30 min przed treningiem silowym czuje powera wiec nie pierdaczyc prosze %-)
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przy 50g nic specjalnego nie czulem - a barlem kiedys tyle rano na czczo do kreatyny
pozdro