Nóż - wyrzutek
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z nim w pełni.
Nikt sie nie będzie dopytywał czy co i jak, tylko na 48 weźmie i sie zobaczy. A to zobaczy to może być np. 30 dni i sie zobaczy...
Raczej nie miałem okazji być w miejscu gdzie ktoś nożem macha, swojego raczej też bym chyba nie wyrzucił...
Adam
Napisano Ponad rok temu
To samo w temacie-inaczej zachowa się policja jeżeli do zajścia dojdzie w Intercontinentalu a inaczej w Barze pod Trupkiem, gdzie zdecydowanie widzę scenariusz Blachy.Zostawić nóż żle,wyrzucić też.Najlepiej do takich lokali po prostu noża nie brać, tym bardziej, gdy chcemy coś wypić.Być może w końcu sprawa się wyjaśni na naszą korzyść ale przypominam sprawę Jaroszewiczów-to w może trwać baaardzo długo. W tym czasie my kiblujemy, wyrzucą nas z roboty,żona odejdzie, dzieci będą żyły z piętnem ojca mordecy, ale w końcu sąd może nas uniewinni. Tyle tylko,że znając polskie sądownictwo dopiero w drugiej instancji.
Czyli reasumując - nie zostawiać noża w takiej sytuacji, nie wyrzucać / to już tragedia ! / tylko NIE NOSIĆ do knajpy, w której coś się może zdarzyć. A jak się zdarzy to spieprzeć bo nie przyszliśmy tam kogoś zabić tylko na piwo.
Napisano Ponad rok temu
to jest najlepszy pomysl bo zanim dojada niebiescy to juz dawno bedziemy w domku, nawet jakbym nie mial noza to bym tak zrobil bo siedziec na komisarce i skaldac zeznania cala noc to nic fajnego, a pozniej sie jeszcze po sadach wloczycA jak się zdarzy to spieprzeć bo nie przyszliśmy tam kogoś zabić tylko na piwo.
Napisano Ponad rok temu
-bo mi go mogą skroić
-bo moge go zgubić
-bo moze sie coś komuś stać
-bo dla służb mundurowych i ochrony będę mocno podejrzanym osobnikiem
szczerze wszystkim polecam tą zasadę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prokurator na szczęście nie decyduje o tymczasowym aresztowaniu. On wystepuje tylko i wyłącznie z wnioskiem o tymczasowe aresztowanie. Decyzje w tej sprawie podejmuje sąd.o aresztowaniu nie decyduje policja tylko prokurator na podstawie dowodów zebranych przez policje. W skrócie wyglada to tak jak napisałem, czyli policjant prowadzący sprawe dzwoni do prokuratora mówi co ma i prosi o nakaz aresztowania. Czesto daje się go bez czytania akt bo prokurator "wierzy" policjantom na słowo.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dlatego takie przypadki jak tu opisany mnie irytują.
Napisano Ponad rok temu
No i mamy OT no ale może kiedyś komuś się przyda jak bedzie się w celi zastanawiać "jak to się stało, przecież jestem niewinny" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie twierdzę tak. Dlatego uważam, że nie mieszkamy w państwie prawa. Ale chyba nie ma sensu ciągnąc tego OT. Może ktoś jednak przy okazji czytania tego topicu wyciągnie wnioski sam i uniknie czegoś nieprzyjemnego...bo chyba nie twierdzisz, że wszyscy po koleji latają od komendy przez biuro prokuratora po sąd czytająć całą dokumentacje
Napisano Ponad rok temu
Argumenty typu "nie bywam w takich miejscach" do mnie nie trafiaja, bo to nie ty wybierasz miejsce, tylko okolicznosci sprawiaja, ze kolo ciebie cos sie stalo. I nie masz na to zadnego wplywu.
I chodzi mi wlasnie o to, o czym pisze Blacha - byc moze po roku sledztwa i badan laboratoryjnych znalezionego przy was noza, wyjdziecie z tego aresztu sledczego i policja was przeprosi.
DNA... My ass.
Odciski palcow to tez nie jest taka prosta sprawa, jak sie wiekszosci wydaje.
Jeden na kilkanascie zdjetych pewnie nadaje sie do jakiejs identyfikacji...
Zreszta, zaprosze tu kolesia, ktory wyrzucil Ka-Bara, moze napisze jak to bylo...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ale lepiej chyba minimalizowac powody do przypierniczania sie przez "wadze" niz liczyc na to, ze przyjma do wiadomosci tylko twoje racje.
na "swiadka" "widzialem jak wyrzucal" ty masz swoje: "nic takiego nie zrobilem, to nie moje lezy pod lawka, jakbym wiedzial, ze lezy, to bym podniosl, bo fajne".
Napisano Ponad rok temu
Zaryzykowalbym i zrobil jak powyzej.
Napisano Ponad rok temu
Jak już pisałem jeśli nikt nie zginął tylko został "draśnięty" to przeważnie sprawca jest znany po kilku min, no chyna że ofiara ma "zasady" i nie chce powiedzieć
Więc jeśli to nie my, mamy alibi, sparwca jest znany to po cholere wyrzucać skoro policja nawet was nie spisze bo po co ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myslalem o tym aspekcie juz jak pisalem to powyzej...
ale lepiej chyba minimalizowac powody do przypierniczania sie przez "wadze" niz liczyc na to, ze przyjma do wiadomosci tylko twoje racje.
na "swiadka" "widzialem jak wyrzucal" ty masz swoje: "nic takiego nie zrobilem, to nie moje lezy pod lawka, jakbym wiedzial, ze lezy, to bym podniosl, bo fajne".
Z mojego punktu widzenia,to wyrzucenie noza tylko niepotrzebnie komplikuje twoja sytuacje.A tego chcesz unikanąć prawda?
Jak masz świadków to oni mówią ''Jan Kowalski cały czas siedział z nami itp itd''.
Po jaką cholerę potrzebne Ci zamieszanie,z powodu tego,że ktoś widział jak wyrzucasz noż?
Poza tym skoro nóż jest tym najukochańszym to istnieje prawdopodobieństwo,że policja trafi na osobę,która widziała jak np. podczas urzadzania grila posługiwałeś się identycznym.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie, mówicie, że nie zabieracie noża do knajpy.
Nie wyszedłem z domu bez noża od 5 lat, to raz, zboczeniec ze mnie. Ale nawet gdybym chciał go do knajpy nie wziąć, to skąd mam do cholery wiedzieć czy będę pił wieczorem? A gdzie go po drodze zostawić? Przeceiż nie zakopię przed...
Jak jest koncert czy lokal gdzie sprawdzają, to chowam i tyla...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fixed EDC do 100$
- Ponad rok temu
-
ABS World Championship Cutting Contest (po ang.)
- Ponad rok temu
-
Lansky ostrzałka Mini Crock Stick i 7 cali Carbon V
- Ponad rok temu
-
nowy Blade-Tech Wegner Lite
- Ponad rok temu
-
SWAMP RAT Camp Tramp... minitescik
- Ponad rok temu
-
Nowy model Rinaldiego (neck)