Witam Serdecznie.
Jestem Łukasz, przychodzę tu z innego forum po raz pierwszy - byłem tam od roku, w momencie gdy zrobiłem temat i pojawiły się pytania, nie otrzymałem odpowiedzi tylko ironiczne słowa w stylu " jak Ty to chcesz zrobić " itd.
Liczę, że na tym forum uda mi się nawiązać kontakt, rozmowę na dłuższy etap.
Jestem po redukcji. Przed redukcją było 94 KG i 99 CM w pasie, aktualnie 77 KG i 82 cm w pasie.
Miałem przerwę od siłowni 4 miesięczną, naderwane lędźwie i krąg mi wyskoczył, po rehabilitacji i zabiegach jest wszystko w porządku, zero bólu pleców na co dzień i podczas ćwiczeń. Ortopeda zalecił siłownie ( dzięki Bogu ! ) by odbudować plecy.
Wypadek zaistniał przy podnoszeniu sztangi i wyskoku, bez pasu ochronnego i za duży ciężar - z wniosków ortopedy, kiedyś nie wyleczony stan i do tego, trener który owy był w tamtym czasie, nie dopilnował tego, że po tak szybkiej redukcji, organizm wraz z mięśniami są osłabione.
Z efektów na dzień dzisiejszy jestem zadowolony aczkolwiek jeszcze trochę brzucha mam, chciałbym go nie mieć.
Podczas przerwy od siłowni, cały czas byłem na diecie.
Sylwetka do której dążę nie jest smukła lecz duża, masa mięśniowa - jeżeli chcecie mogę wkleić parę przykładów jaka sylwetka mnie interesuje może wtedy będzie Wam łatwiej mi doradzić.
Patrzyłem w internecie jest mnóstwo gotowców ale gdy się pytam ludzi to odradzają bo źle połączone i złe ćwiczenia a więc postanowiłem tutaj napisać - liczę, że pomożecie mi.
Znajomy zaproponował mi taki trening :
1 Dzień. Klatka, Triceps.
Klatka
Wyciskanie płasko
2 serie rozgrzewkowe bez obciążenia
5 seri po 9 powtórzeń
Wyciskanie w skosie
4 serie po 9 powtórzeń
- Rozpiętki
4 serie po 10 - 12 powtórzeń
Triceps
Wyciskanie francuskie
5 serii po 9 powtórzeń
Pompki na poręczach
4 serie po 9 powtórzeń
Ściąganie drążka na wyciągu
4 serie po 9 powtórzeń
2 Dzień Wolne.
3 Dzień Plecy, Biceps.
Plecy
Ściąganie drążka do karku
5 serii po 9 powtórzeń
Wiosłowanie sztangą
5 serii po 9 powtórzeń
Podciąganie sztangielki w opadzie
5 serii po 9 powtórzeń
Biceps
Uginanie ramion sztangą łamaną na stojąco
4 serie po 9 powtórzeń
Modlitewnik
3 serie po 9 powtórzeń
Uginanie hantelkami na przemian na siedząco
4 serie po 9 powtórzeń
Uginanie Młotkowe
3 serie po 9 powtórzeń.
Dzień 4 Wolne.
Dzień 5 Nogi.
Siady
6 serii po 9 powtórzeń
Siady na suwnicy
4 serie po 9 powtórzeń
Wyciskanie na maszynie
4 serie po 9 razy
Łydka każda wolna maszyna
4 serie maksymalnie powtórzenia
Dzień 6 Barki.
Wyciskanie zza głowy i sztangą
4 serie po 9 razy
Wznosy barków hantelkami
4 serie po 9 powtórzeń
Odwodzenie ramion
4 seria po 9 powtórzeń.
Dzień 7 wolne.
Mam również parę pytań odnośnie diety, tylko nie wiem czy to dobre miejsce czy inny temat osobny założyć ?
Znajomy mi zaproponował " Trening Burneiki " co o tym sądzicie ?