- Wzrost: 183
- Waga: 65-70 (zależy od dnia XD )
- Waga planowana: nie mam planu, że ileś kg w jakiś tam czas, ani żadnego limitu
- Staż treningowy: sporo przerwy, sporo prób powrotu, ogólnie łącznie było koło roku
- Ile robisz treningów w ciągu tygodnia? myślę nad 3
- Rodzaj Twoich treningów
- Intensywność Twoich treningów
- Czy zazwyczaj szybko chudniesz czy masz tendencję do tycia? i to i to tj szybko spadają mi mięśnie, za to szybko łapię smalec XD
- Co uważasz za najtrudniejsze w stosowaniu dobrego odżywiania?
- Czy stosujesz suplementy i jeśli tak to jakie oraz od jak dawna(czy systematycznie?)
- Kontuzje/Urazy
Jeśli są chętni mogę i zdjęcie podesłać, choć jak widać po moich wymiarach nie ma czym się chwalić XD
Układając plan inspirowałem się głównie starymi treningami ciężarowców w stylu 5x5 czy starting strengh rippetoe i fbw 15-10-5. Chcę przede wszystkim wyrobić podstawy.
A
1 wiosłowanie sztangą
2 wyciskanie leżąc
3 mc
+
4 rotacja hantlą (na zdrowie rotatorów) 2x15
B
1 wyciskanie żołnierskie
2 zarzut
3 przysiad
+
4 podciąganie na niskim drążku 2xmax (czyli pewno z 30-40powt na początku)
no i chcę polecieć po 4 treningi innym zakresem i liczbą serii po czym zmiana na kolejny zakres podobnie jak w 15-10-5
2x20p, 3x15p, 4x10p, 5x5p, jeszcze myślałem dodać 3x3 siłowo na koniec
Zamierzam zacząć od dużych zakresów powtórzeń by przyzwyczaić stawy do wysiłku, a z kolanami właśnie miałem problemy gdy próbowałem zaczynać ćwiczyć. Po prostu od siedzenia na tyłku nie przyzwyczajone do wysiłku, od pewnego czasu robiłem w domu po pare przysiadów bez ciężaru i powiem sporo się poprawiło. Jak myślicie dobry pomysł czy znacie jakiś lepszy by przyzwyczaić stawy?
Ćwiczenia dodatkowe są dodatkowe, nie zamierzam w nich zmieniać serii ani powtórzeń.
Pytanie mam jeszcze do MC, o ile przysiad mimo słabo rozciągniętych nóg jestem w stanie wykonać głęboki, o tyle przy mc mam problem z niskim zejściem. Kółka na siłowni mam małej średnicy. Czy mogę na początku robić mc mając sztangę na podwyższeniu? Oczywiście z czasem wypracowałbym odpowiednią technikę niskiego MC.
Proszę o zainteresowanie i pomoc :-)