Witam. Mam 14 lat, 1.8 m wzrostu, 63kg wagi.
Jak mogę ćwiczyć w domowym zaciszu? Jak na razie robię pompki, pompki odwrotne, pompki z rękoma przy klatce piersiowej, skrętoskłony, brzuszki. Kolejność i liczba różnie. To moje pierwsze pytanie. Drugie pytanie odnosi się do przerw. Słyszałem że nie można ćwiczyć codziennie. Trzeba robić przerwy aby mięsnie odpoczęły. To prawda? Ile muszę odpoczywać a ile ćwiczyć?
Trening dla 14 lataka i pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wystarczy,że po dniu treningu zrobisz dzień przerwy
TKWM
Napisano Ponad rok temu
To nie za dużo przerwy jak na mój skromny trening? Ćwiczę koło godziny dziennie. Ćwoczyłem bez przerwy 2 miesiące czasu, tylko że ostatnio usłyszałem ze tak nie można
Zapytam przy okazji - a6w jest dobre czy raczej nie? Różne poglądy ludzie o tym mają
Użytkownik michalmca edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szczerze kolego na tym co robisz dużo nie zdziałasz Ogarnij sobie trening domatora, albo poprostu zapisz sie na silownie i lec ogólnorozwojowka lekko , z racji tego ze młody jestes ale dobry wiek żeby zaczac przygode z zelastwem, do tego jedz duzo białka (kurczak itd) bo narazie nie ma sensu katować sie dietami
Fuck regeneration & overtraining
Napisano Ponad rok temu
Bardzo możliwe ale zawsze coś tam daje Efekty widzę ogromne, z racji tego że jestem chudy to wziąłem się za ćwiczenia bo w sumie trochę wstyd nawet na plażę wyjść A odkąd ćwiczę ( to już z rok czasu będzie, ale ćwiczę z przerwami, tzn np. 3 miesiące ćwiczeń- miesiąc przerwy ) to już całkiem ciekawie się klatka piersiowa rozwija
Nad siłką myślałem ale jako że ekipy nie mam jak zgarnąc ( w moim wieku to każdy mówi że będzie ćwiczył a jak co do czego przyjdzie to tylko ja siedzę na siłce ) to zostało mi tylko ćwiczenie w domu Sam nie moge chodzić bo u nas trzeba się w 4 osoby zapisywać.
Napisano Ponad rok temu
Cwicz regularnie, 4x w tygdniu, ale najwazniejsze jedz duzo i zdrowo kurczak, ryż, serki wiejskie
Fuck regeneration & overtraining
Napisano Ponad rok temu
Z wymienionych rzeczy nic w sumie nie jem Zastosuję się do tej "diety" Dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Możesz ćwiczyć co drugi dzień, a możesz i co dziennie przy takim treningu
Zainwestuj w ławeczkę gryf i obciążenie, a jak nie masz funduszy to zrób sobie sam sprzęt i działaj na poważnie
Napisano Ponad rok temu
Pod koniec wakacji brat ma mi oddać hantelki i sztange z ławeczką więc zacznę ćwiczyć "na poważnie":)