Siema.Mam 16 lat wzrost 1,83 waga 83 kg. Planuje chodzić na siłownie mam pytania jaką diete powinienem spożywać , ile godzin spędzać na siłowni (myslę że godzina - półtorej godziny styknie) ile dni w tygodniu na początek. Dodam jeszcze że gram w piłkę co prawda w ostatnim czasie coraz rzadzie, masę niby mam chociaż chciałbym jeszcze troche na rękach przybrać.Nie ogarniam jeszcze wszystkiego także proszę o pomoc ; ]
Początek
Napisano Ponad rok temu
Na początek zacznij od diety, bo bez niej to możesz sobie chodzić na siłownie "pomachać".
Później dopiero trening, ja bym wjechał od razu ze splitem 3-4 dniowym, a nie pieprzyć się z fbw.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na początek trzeba opierać się na podstawach a nie śmiesznych izolacjach co mu nic nie dadzą na początku, najlepiej na pocztek trening, który czesto pobudza mięśnie do wysiłku i tu najlepiej trening typu fbw
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Viper, a co za problem ułożyć split 3 dniowy bez ćwiczeń izolowanych?
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
a widziałeś początkującego zabierającego sie ze splita i ćwiczy bez izolacji? bo ja takich osób nie widziałem - początkujacy biorą splita i bawia sie maszynami i wyciągami
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Nie mówie żeby od razu zaczął siadać i ciągnąć z dużymi ciężarami, ale na pewno lepiej wyjdzie jeśli przećwiczy każdą partię dobrze i raz w tygodniu już będzie smyrał co trening...tyle ode mnie to moja opinia na ten temat i NO HATE żeby nie było
Użytkownik lezu edytował ten post Ponad rok temu
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Akurat początek na maszynach nie jest taki zły o ile to tylko nawyk wyrobienia dobrego i właściwego ruchu, wolne ciężary dadzą potem siłe i masę, różnie sie zaczyna i tak i tak jest dobrze o ile będą to podstawowe wielostawowe ćwiczenia, tylko trzeba o tym wiedzieć. Tak naprawde to nie istotne czy split czy FBW wazne aby były to podstawowe uginania i wyciskania + przysiady żeby przyzwyczaić ciało do wysiłku i wzmocnić je wstepnie + wyrobić prawidłowe fazy i techniki ruchów
Użytkownik Grammatikk edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Okej,dzięki za te rady mniejwięcej wiem już co robić jeszcze ułoże sobie diete i zaczynamy