hahahaha jebłem jak to zobaczyłem jak można myśleć że woda ma kalorie? xD pijesz ile chcesz nawet 10 litrów dziennie jak dasz rade no oliwe z oliwek wiadomo że liczysz... bo 15 ml ma nie pamiętam ile kalorri ale 10g tłuszczu... czyli zapewne dużo kalorii no więc wiadomo że też liczysz oliwe...
Dieta, spalacz, trening
Napisano Ponad rok temu
Pomogłem? daj pozytywa przy moim komentarzu! Dziękuję
Napisano Ponad rok temu
1900kcal
Wegle - 790 kcal - 197,5g
Bialko - 730 kcal - 182,5g
Tluszcz - 380 kcal - 42 g
Dobrze? Czy cos byscie zmienili? Jakies rady?
Napisano Ponad rok temu
Kto normalny robi aero jak naładuje żołądek żarciem do oporu?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Jednak zrobię wcześniej aeroby .Właśnie poszedłem na zakupy i to jest jakaś masakra. Kupiłem pół kg piersi z kurczaka, chlebek razowy, serek biały, serek wiejski, oliwę z oliwek, warzywa na patelnię, jogurt naturalny, musli.
I tak:
pierś z kurczaka - 250g to jak usmaże jest 77,6g białka, 11,3g tłuszczu
serek wiejski - 200g to jest 21,2 g białka, 4,6 węgli, 5,8 tłuszczu
chleb z ziarnami - 3x35g to jest 6g białka, 35,5g węgli, 2,4g tłuszczu
twaróg chudy - 250g to jest 60g białka, 7g węgli, 1,25g tłuszczu
warzywa z patelni - 225g to jest 6,5g białka, 17g węgli, 1g tłuszczu
jogurt naturalny - 175g to jest 8g białka, 10g węgli, 6g tłuszczu
Wynik to:
białko 179g - 716 kcal
węgle 75g - 300kcal
tłuszcz 27,75g - 250kca
a co z resztą?
Masakra jakaś
Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
w 250g piersi z kurczaka masz 52g białka około niby skąd sie wzięło 77?
serek wiejski ehehehe w 100g 10g białka a w chudym twarogu w 100g jest 20g..... to po co marnowac kase na serek wiejski jak to badziewie ?
twaróg chudy ma około 18-21g białka na 100g więc skąd masz 60?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Z etykietek to mam, pierś z kurczaka mam z tabeli kalorii. To jeszcze gorzej teraz. Na czym ja mam budować te 1900kcal?
Napisano Ponad rok temu
okej a więc: kurczak ma 23,7g białka na 100g (tak mam na etykiecie bo ja kupuję w paczkach po 600g i normalnie jest info... a tabele w internecie różne dają różne wartości... więc kupuj najlepiej tylko to co ma informacje z tyłu opakowania (tak jest przynajmniej łatwiej i mniejsze ryzyko że się pomylisz )
z tego co widzę brakuje ci węgli... a więc makaron razowy albo najlepiej to z pszenicy durum no i gotowany al dente (czyli żeby był lekko twardawy a nie rozgotowana kupa) no i wskazówka: widzę że ty robisz tak jak ja czyli 4h okno żywienia fajnie że się skusiłeś na IF bo według mnie najlepsza zaleta (prócz tego że dobry sposób na chudnięcie) to oszczędność czasu no i wskazówka dla ciebie: jeżeli w 4h nie dasz rady zjeść wszystkiego co będziesz musiał to niektórzy by w tej sytuacji po prostu mniej jedli... ale to nie jest dobrze! lepiej już sobie wydłużyć te okno np. z 4 do np. 5h i zjeść wszystko bo jak za mało będziesz jadł to też źle a tłuszczu jak ci tam z 10g braknie to nie ma problemu ew. możesz polać coś 15ml oliwy (chociaż zależnie chyba która) ale np. na mojej jest że 15ml ma 10,4g tłuszczu
kurczak na czym smażony? mam nadzieję że na oliwie? (oliwa nie jest zbyt dobra do smażenia (sam się o tym przekonałem, nie raz już kuchnie zadymiłem ) jak coś smażyć to na oleju z pestek winogron (bynajmniej słyszałem tutaj na forum że dobry do smażenia) a jak już chcesz na tej oliwie to pamiętaj na mniejszym ogniu bo ja dawałem na fulla to zadymiałem kuchnie ciągle no i jeszcze jedno: na bodajże 2 stronie w tym temacie (o ile będziesz potrzebować) to masz tam ode mnie przepis jak zrobić pyszniutkiego soczystego kurczka smażonego bez dodatku żadnej oliwy, ani żadnego tłuszczu
Pomogłem? daj pozytywa przy moim komentarzu! Dziękuję