Siemanko, jako, że od maja zaczynam reduckję, chciałbym się dowiedzieć, co polecacie na tej redukcji robić.
Treningu siłowego na siłowni chyba nie będę w ogóle zmieniał, chociaż niby do wyżyłowania się zaleca się zwiększyć ilość powtórzeń? Tak czy siak, raczej nic w planie na siłowni zmieniał nie będę.
Jeśli chodzi o aeroby..
Czytałem trochę, i interesują mnie chyba interwały, jakieś pomysły na bieganie? Ile co i jak na początek? Jeśli dobrze zrozumiałem, to w interwałach chodzi o bieg sprintem przez powiedzmy minute, po czym kilkanascie sekund przerwy, i znowu sprint przez minute, i czynność powtarzamy?
Dodatkowo mogę chodzić na basen i saunę. Jakieś ciekawe dodatkowe pomysły?
Pozdrawiam
Redukcja - co poza treningiem na siłowni?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na redukcji podstawa to dobrze zbilansowana dieta. Możesz stopniowo obcinać węgle i zobaczysz co się będzie działo. Co do aerobów to interwały mogą być, możesz też cardio zarzucić, basen jest też dobrą opcyjką.
Użytkownik lezu edytował ten post Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
No wiadomo, dieta będzie niedługo ułożona, a przymierzam się do takiej baaardzo porządnej.. Aczkolwiek, żeby tracić tłuszczyk, a nie mięśnie, to trzeba chyba się też trochę poruszać a nie sama dieta? :> Interwały chyba widzę zrobię, i 1-2 w tyg basen..
Napisano Ponad rok temu
W sumie to zależy od organizmu, ale wiadomo jak wrzucisz jakieś aeroby to metabolizm się podkręca i palisz fat Jak Ci pasują interwał to rób interwały. Ja osobiście wole cardio Jak fat nie będzie leciał jak trzeba to podkręcisz aero i git.
Jak ułożysz to wrzuć dietke do oceny.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Czemu wolisz cardio? Z tego co czytam, to lepsze efekty na interwałach, ale za to dużo ciężej idzie je robić..
Napisano Ponad rok temu
Aeroby mają swoje plusy, interwały swoje, oba sposoby są dobre, piszesz że będziesz miał dobrą dietę, dołożysz to czy to efekty przyjdą.
Napisano Ponad rok temu
Ja teraz robie tak, że po siłowym wchodzę na rowerek na 9 minut. Robię tak, że pedałuje spokojnie 2min, potem 20s max i tak 3x, kończę na 2minuty spokojnej jazdy.
Przynajmniej 2x w tygodniu robię 30min aerobów (biegam i basen). Na razie daje rade i jest progres.
Oczywiście trening siłowy o dpowiednio intensywny.
Napisano Ponad rok temu
wybierz to co najciezsze a co za tym idzie spalajace najwiecej kalorii i podkrecajace metabolizm np wlasnie interwaly typu sprint/trucht lub np biegi przelajowe,sprzyja poida sa ciezkie-warunki natury:piach,woda,kamienie,konary itd to harcor...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]