Wojsko.
Napisano Ponad rok temu
Dziękuje za czytanie mojego posta słuchajcie posiadam mega wielki problem. Mianowicie, idę do wojska na snajpera, dostałem ultimatum, muszę przytyć minimum 10 kG w pół roku. Sprawa ma się następująco: Dieta którą zapewne zaraz podacie czyli 2g białka itp nie działa.
Czytałem nawet artykuł o hardgainerowcach. Takowe osoby nie istnieją wg tego artykułu, po prostu węgle działają na nich odchudzająco. Na jednych tłucząco na drugich nie ; ) Należe niestety do tych którzy chudną.
Ważę obecnie 63kg z czego w przeciągu 6 miesięcy jedząc WSZYSTKO bez ograniczeń zbudowałem 8kg suchej masy mięśniowej. Zapewne powstanie wrzawa że jest to niemożliwe. Jednakowoż jestem żywym przykładem że dieta to nie wszystko. Dobrze zbilansowany trening to klucz sukcesu.
Zwracam się jednak do was gdyż 63kg jest moją wagą od ponad 3 miesięcy. Nie rośnie, nie spada. Intensywność treningów zawsze jednakowa. Ledwo wychodzę z siłowni. Staram się jeść 6x dziennie jeśli nie uda mi się to dopijam sobie Gainerem.
Trenuję systemem split 3 dniowy. Na koniec podam cały trening.
Planuję włączyć TCM od firmy UNS bo ponoć jabłczan dla takich jak ja wypas.
Monowodzian firmy Universal i Trec brałem, szału nie było.
Trening:
Poniedziałek (klata, tricepsy)
-wycisk sztangi na ławce prostej 12-10-8-6
-skos 12-10-8-6
-pompki z uniesionymi nogami 4x10
-rozpiętki/pompki szwedzkie 3x10
-wycigą 12-10-8-6
-Pompki tricepsowe z obciążeniem 4x12
-Francuskie wyciskanie leżąc 12-10-8-6 ale to ćwiczenie sprawia mi ból w łokciach bardzo duży więc często zamieniam na co inne.
Środa (plecy, bicepsy)
-ściąganie wyciągu górnego szerokim nachwytem do pleców 12-10-8-6
-ściąganie wyciągu górnego wąskim nachwytem do klatki 12-10-8-6
-Wiosłowanie sztangą podchwytem 12-10-8-6
-Martwy ciąg 12-10-8-6 ale to zależy bo ostatnio doznałem kontuzji odcinka lędźwiowego i mam przerwe z martwym .
-uginanie ramion ze sztangą 10-8-6
-Supinacja z hantlami/ chwytem młotkowym 3x12
-Modlitewnik 10-8-6
Piątek (nogi, barki)
-przysiad ze sztangą 12-10-8-6
-Wykroki z hantlami 3x12
-wznosy na palcach siedząc 3x12
-maszyna tył uda 3x12
-wycisk sztangi z pleców 10-8-6
-unoszenie sztangi wzdłuż tułowia 10-8-6
-wycieraczki sztangą 10-8-6
W dni między treningami brzuch oczywiście.
Nie biegam, jestem ekto. Muszę pokonywać jedynie 4km na siłownie i 6 do dziewczyny.
To chyba wszystkie informacje,
Pozdrawiam serdecznie
Pastor
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trening na siłowni kontynuuj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Never Back Down!"
Napisano Ponad rok temu
Tak z ciekawosci jakie sa wymagania na snajpera ? Oprucz dobrego strzelania . Mowisz ze jest kryterium dot. wagi ?
Napisano Ponad rok temu
Szczerze nie spodziewałem się nawet że dostanę taką propozycje. Zbierali 16 najlepszych. To chyba tyle co do snajpera
Co powiecie o kreatynie ? Jaka na masę? Raz jeden jedyny brałem Mono Unibersala i 3kg mnie przyszło, bez diety. To były początki.
Dostałem od braciaka Size Max i Gain bolic. Dobre to ?
Co do diety, słuchajcie, finansowo- krucho, czasowo- krucho z racji tego że zaprawiam się na szkolenie już więc połowa dnia to nauka teoretyczna o broni itp. Zresztą, za dietetyka zapłaciłem na prawdę grubą kasę i na prawdę sceptycznie do tego teraz podchodzę, wybaczcie no ale .. W wojsku nie będzie czasu na dietę a nie chcę odnotować spadku prawda.
Kuba- a nie białko to budulec? ;p Wiem wiem, żatuję sobie ; )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gain bolic możesz dawać tam gdzie słabszy posiłek.
PS: co to za cecha taka wyjatkowa ? jak można wiedzieć
"Never Back Down!"
Napisano Ponad rok temu
PS. to najgorzej z tym bieganiem + 25 kg , bo drozek i basen nie sa trudne do zrobienia zwlaszcza majac pol roku. 2 baseny w 40 s to luzno obrucisz wiec nie peniaj .
Powodzenia w biciu masy. I pamietaj ze dieta to absolutna podstawa a nie jakies tam suple ( one tylko pomagaja )
Napisano Ponad rok temu
"Never Back Down!"
Napisano Ponad rok temu
Słuchajcie, kolejna sprawa. Tak jak mówiłem dostałem Sizee Max i Gain bolic i jeszcze braciak dał mi 500g kretki z UNS monohydrant 200 mesh. Dobre ? Dał mi również BCAA firmy Fitbull. Mówi że katabolizm mi zatrzyma. Wolę jednak was zapytać.
Nastepnie odkryłem coś dziwnego z moim ciałem, otóż nie mam zakwasów od pewnego czasu mimo że na treningu nie mogę wykonać kolejnych powtórzeń .. Wypompowany jestem na 120% a tu nic. Zero bólu następnego dnia. Czy to źle ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezeli napisales to zeby nas uswiadomic to spoko ale jezeli po to zeby stwierdzic ze rozgrzewka to lipa to te 30 % jest kiepskim argumentem.
Napisano Ponad rok temu
Kolejne pytanie to kumpel z woja powiedział że oni tam w wosjku to łykają Dibencozide Magnum firmy Megabol i że jest po tym fajnie ;D
Napisano Ponad rok temu