Mintaj pieczony
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
300g Filetów z mintaja.
50cl Oliwy z oliwek.
Przyprawa do Ryb.
Pół cytryny.
Filety z mintaja rozmrażamy, następnie myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczników. Tak przygotowane obficie skrapiamy sokiem z cytryny z oby stron, po czym owijamy w folię aluminiową i wkładamy na pół godziny do lodówki.
Oliwę z oliwek mieszamy z przyprawą do ryb, w takich proporcjach aby wyszła ciemna masa. Nacieramy nią filety przy użyciu pędzelka z obu stron i ponownie szczelnie owijamy folią. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Tak przygotowane pieczemy 25-30 minut.
Porcja dla 1-2 osób.
Nie będę się rozpisywał na temat wartości odżywczych, gdyż zależy z jakimi węglami będziecie łączyć. Ja polecam ryż paraboliczny/basmanti + warzywa.
Koszt 300g tak przygotowanej rybki +/- 10zł.
Smacznego
P.S. Sory za jakość zdjęć, robione jak to u mnie bywa - tosterem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Adelle44 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gainer własnej roboty, jak go zrobić?
pit86 - Ponad rok temu
-
Jak jecie twaróg ?
- Ponad rok temu
-
sos słodko kwaśny
- Ponad rok temu
-
sok
- Ponad rok temu
-
-
Wołowina Al’mette z Aromatycznym Ryżem
UkaniU - Ponad rok temu
-
Potreningowe batoniki proteinowe (nowa wersja)
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Batoniki proteinowe Gramma
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Pierś kurczaka w sosie miodowo-keczupowym na ostro
- Ponad rok temu
-
Placki kukurydziane z nadzieniem
Grammatikk - Ponad rok temu