Składniki:
300g Filetów z mintaja.
50cl Oliwy z oliwek.
Przyprawa do Ryb.
Pół cytryny.

Filety z mintaja rozmrażamy, następnie myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczników. Tak przygotowane obficie skrapiamy sokiem z cytryny z oby stron, po czym owijamy w folię aluminiową i wkładamy na pół godziny do lodówki.
Oliwę z oliwek mieszamy z przyprawą do ryb, w takich proporcjach aby wyszła ciemna masa. Nacieramy nią filety przy użyciu pędzelka z obu stron i ponownie szczelnie owijamy folią. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.

Tak przygotowane pieczemy 25-30 minut.

Porcja dla 1-2 osób.
Nie będę się rozpisywał na temat wartości odżywczych, gdyż zależy z jakimi węglami będziecie łączyć. Ja polecam ryż paraboliczny/basmanti + warzywa.

Koszt 300g tak przygotowanej rybki +/- 10zł.
Smacznego
P.S. Sory za jakość zdjęć, robione jak to u mnie bywa - tosterem.