Potreningowe batoniki proteinowe (nowa wersja)
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
- 100g płatków owsianych zmielonych
- 400g płatków Corn Flakes zmielonych
- 300g odzywki białkowej
- 100g kakao ( zalecam dać
połowę czyli 50g ja jednak lubię gorzką czekoladę i zdecydowałem się na mocniejszy smak kakao)
- cukier waniliowy 32g (można dodać laskę wanilii lub olejek waniliowy jeżeli macie)
- 300g masła orzechowego
- słodzik i woda (wody dodajemy na oko)
- wiórki kokosowe 40g
Wykonanie:
Płatki owsiane i kukurydziane mielimy na pył, mieszamy powstałą mąkę z kakao, wiórkami kokosowymi i białkiem. Do garnka wlewamy wodę i podgrzewamy aż stanie się dosyć ciepła, wrzucamy cukier waniliowy i słodzik mieszamy , dodajemy masło orzechowe i mieszamy na gładką masę, w razie problemów podgrzewamy delikatnie naczynie. Gotowy zaczyn wlewamy do naszej "mąki" i wyrabiamy ciasto jak na pizze. Dzielimy na porcje i rozprowadzamy na blasze (grubość około 1.5/2cm). Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Z tak przygotowanego ciasta otrzymujemy około 1150g batoników
Wartość odżywcza całości:
- białko zwierzęce 240g
- białko roślinne 106g
- węglowodany 431g
- tłuszcze 148g
Wartośc energetyczna - 4600 kcal
Wartośc energetyczna jednego batonika 115g - 460kcal
- białko ogółem 34.5g
- węglowodany 43.1g
- tłuszcze 14.8g
Smacznego
Mateusz Pawlak
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fajnie że ktoś ma ochotę na wrzucanie na forum takich rzeczy jutro spróbuje to wykonać
Pozdro
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
'' Bądź bardziej ambitny kiedy cie nie docenili robisz to dla siebie nie dla tych debili ''
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
i wyszło całkiem ok fajna sprawa przynajmniej wiesz co jesz
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik pit86 edytował ten post Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ale te Twoje chyba będą lepsze zrobię i napisze, jak w smaku i w ogóle tylko jak byś mógł tak na oko napisać ile ml wody dałeś, nie chce przedobrzyć i popsuć wszystkiego
Pozdrawiam.
Użytkownik Kwiatek edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie można obciąć ten tłuszcz z masła orzechowego ?
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Batoniki proteinowe Gramma
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Pierś kurczaka w sosie miodowo-keczupowym na ostro
- Ponad rok temu
-
Placki kukurydziane z nadzieniem
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Klopsiki z kurczaka
- Ponad rok temu
-
Placki czekoladowe Gramma
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Medaliony z piersi kurczaka
- Ponad rok temu
-
Soczysta pierś z kurczaka
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Tortilla
- Ponad rok temu
-
Morszczuk
- Ponad rok temu
-
Sałatka z kurczaka
- Ponad rok temu