Powrót po przerwie..
Napisano Ponad rok temu
Mam zamiar zacząć cykl po dłuższej przerwie. Wcześniej ćwiczyłem dwa lata i od lutego do teraz miałem przerwę. Mam zamiar zrobić cykl na:
mass freaku
mesomorph
100% whey isolate
hi tec bcaa powder
Chciałbym poznać wasze zdanie na temat połączenia tych odżywek (może coś dodać/zmienić).
Dodam również, że dieta już jest .
Może znacie jakieś propozycje posiłków które mogę zabrac do pracy łatwe w przygotowaniu i szybkie w spożyciu?
Napisano Ponad rok temu
Brakuje mi tu kretki ,wrzucił bym jakiegoś crea bomba np
Meso okey ,fajnie działa ,ale wybrał bym Craze . Sporo pochlebnych opini ma i więcej porcji
Bcaa okey
Napisano Ponad rok temu
Twoja 1 przedtreningówka? Jak tak to celuj w coś słabszego Zamiast marnować kasę na Izolat kup dobry koncentrat.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
co do crea bomba to dokupie też,a z białkiem co ? zostawić w końcu izolat ? słyszałem duzo dobrych opinii na jego temat.
orzeszki dokupie
Napisano Ponad rok temu
Może być Vitarade z FA ,tylko pytanie czy jest wg sens kupywania tego produktu ,skoro węgle łatwo dostarczyć z żarcia ,ryże (brązowy,basmati)Kasze (jaglana,gryczana) płatki owies a w przypadku gdy tylko trenujesz siłowo to wcale twoim głównym celem po treningu nie jest odbudowana glikogenu ,co innego jak w ten sam dzień masz jakiś inny trening ,gry zespołowe czy też sztuki walki .Dlatego mimo wszystko nie brał bym tego .
Moja propozycja jest taka
Scitec Crea Bomb
Driven Sports Craze
Fitmax Bcaa + eaa stack II
z 2 kg dobrego białeczka ja Lubie Peak Delicious ,tylko nie kokos ;/
Scitec ZMA
I Masz kozak cyklon
Co do Izolatu Sciteca to coraz mam więcej podejrzeń co do jego składu ,lata nawet po 70 zł za kilo ,jak to możliwe że taniej izolat wychodzi niż nie jeden koncentrat czy też WPI + WPC ... Dziwne
Użytkownik kuba1000 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Crea Bomb ... jak na moje oko szkoda kasy. Kup mono 250 mesh z Vitala do tego jak już musisz jakiś średniej klasy booster i styka, nie oczekuj cudów po Crea bo to zwykły stack który nie sprawi że ci siła bóg wie jak podskoczy w stosunku do mono czy innej zwykłej solowej formy. Lepiej zainwestować kase w witaminy taka prawda. A zrobisz co będziesz chciał. Połowa chłopaków łąduje kase w tego typu pierdoły a miski nawet nie pilnuje i potem zdziwka że przecież miało być tyle kg czystego mięśnia
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie to jeszcze ciekawi białko Wołowe ,Carnivor
Jesli z Pakera to te białko co wyżej i wrzucił bym kombo
San Fierce + Zwykłe mono do tego na rano i poelcisz z 8-10 tyg
Mono rano a przed tren Fierca
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bcaa jak cię stac to Purple Wraath ,mega kosa skład i ekonomicznie wychodzą
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie odnosnie posiłku potreninowego poniewaz z racji tego ze wracam z pracy ok 17 to trening mam około 18 i po treningu nie chce zapychac sie węglami na noc,białko jade ale jakies sugestie ? czy wcinac nowmalnie 120g ryzu i 100g kury czy jepiej ograniczyc wegle na noc po treningu ?
Napisano Ponad rok temu
fakt że kolacje trzeba jeść do max 19 no i oczywiscie w żadnym wypadku nie jeść węgli ... Chłopie to jest taka bzdura że masakra !
Główną wymówką tej gatki jest zawsze przytaczana opowieść o zwolnionym metaboliźmie w nocy ,że organizm nie przerobi żarcia i zostanie zmagazynowany
w postaci tłuszczu ... tylko weź to na chłopski nawet rozum : Jaka jest kurfa różnica w metaboliźmie w ciągu dnia u takiej np osoby jak ja ,że siedze cały dzień
w szkolnej ławce i nic kurfa nie robie a jaka różnica w metaboliźmie nocnym ... Podpowiem - TAKA SAMA .
Więc nie jest najważniejsza pora spożywanych węgli a całodniowy rozkład i zapotrzebowanie kcal
W Twoim przypadku tym bardziej się nie ograniczaj , jak twój organizm po wieczornej sesji treningowej jest wysycony z składników odzywczych
w tym wypadku już wg się nie kieruj porą ,tylko musisz nakarmić swoje mięśnie ,zatrzymać katabolizm a wzmożyć synteze nowych struktur białkowych
Podsumowując ;
-Na noc możesz dać węgle jak najbardziej ,oczywiście dobre jakościowo ,mała porcja węgli może dać wiele korzyści .
Nikt ci nie każe dzień w dzień wpieprzać Twarogu z oliwą jak to wielu ,,Mądrych,, pisze na forum
NAJWAŻNIEJSZY JEST CAŁODNIOWY ROZKŁAD węgli a nie pora
-Po treningu bez względu na pore jesz posiłek potreningowy oparty na : mięsie + źródła węgli o niskim Ig + troszke np owoców + porcja warzyw
Użytkownik kuba1000 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu