1) wiek
2) mała ilośc odpoczynku
Wieku nie przeskoczę, tyle lat mam i z tym muszę żyć. Co do odpoczynku, to okres też mam dosyć trudny - pracuję od 8 do 16, ale dojeżdżam do pracy pociągiem godzinę, czyli wstaję o 5:30 a wracam o 17:30. Takie realia naszej wspaniałej Polski. Po powrocie do domu czekają na mnie dwie małe córki, z którymi też bym chciał trochę czasu spędzić, wieczorami o uwagę dopomina się żona. No i dodatkowo budujemy się właśnie. Chodzę spać około północy.
Cóż, takie są realia pracującego 30-latka mającego rodzinę w naszym pięknym kraju. Dlatego zawsze będę zachęcał każdego młodego - masz jakąś pasję, jakieś zainteresowania? Rozwijaj się ile wlezie przed ślubem, bo potem nie będzie zwyczajnie czasu. Dlatego też największa liczba hobbystów i zapaleńców w każdej dziedzinie to ludzie młodzi albo emeryci.
O sterydach się wypowiadałem już nie raz - za stary jestem na to, a poza tym kulturystą już w życiu nie zostanę. To co robię, robię dla przyjemności i dla zaspokojenia mojego ego. No i poza tym chciałbym dobrze wyglądać.
Zobaczymy co uda się osiągnąć na tym cyklu teraz. Spróbuję też wypoczywać dłużej, ale bardzo z tym ciężko. Z jednego hobby już zrezygnowałem (zawiesiłem modelarstwo), bo nie wyrabiałem z czasem po prostu. Jak tak dalej pójdzie, to nawet filmu żadnego nie obejrzę przed snem.
Pasje są ważne, praca też. Ale nie można im podporządkować całego życia. Trzeba umieć wszystko wyważyć.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję i od wtorku zaczynamy kolejną przygodę z masowaniem
![:)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)