Witam. Mam 15 lat i chciałbym chodzić na siłownię. Moje pytanie brzmi czy już mogę, bo słyszałem, że najpierw musi się w pełni rozwinąć mój kręgosłup, gdyż w przeciwnym wypadku mogę mieć z nim problemy. Czy to prawda, czy są jakieś zastrzeżenia?
Mam jeszcze jedno pytanie:
Jak powinien wyglądać mój trening na siłowni? jakich ćwiczeń unikać. Czy mógłby ktoś ułożyć mi plan treningowy?
Prośba. 15 lat, czy już mogę?
Rozpoczęty przez Bushi-Kouei, Ponad rok temu
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co widzę to jest zadanie dla doświadczonych żeby napisać temat podwieszony: "Trening dla młodocianych kulturystów" Albo coś w tym stylu bo codziennie takie tematy się pojawiają.
Napisano Ponad rok temu
mozesz zaczac trenowac, ale z glowa....zacznij od treningu pgplnorozwojowego, wykonuj poprawnie techniczni ruchy i nie przesadzaj z ciezarem. jezeli boisz sie o kregoslup to uwazaj na wyciskanie na barki.... jak jakies pytania wiecej to pytaj a inni niech dopisuja bo na predce pisze
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
TZN ważny jest trening ogólnorozwojowy. To jest podstawa. Poza tym tak jak wspomniał kolega wykonuj poprawnie ruchy. I najważniejsze w naszym wieku tj. 15 lat nie powinno się wręcz zabronione jest wykonywanie niektórych ćwiczeń takich jak np. martwy ciąg. Pozdro i życzę szybkich przyrostów ;D