Kilku rad potrzebuje na przybicie kilku kilogramów
Napisano Ponad rok temu
Mam 15 lat, ważę 60kg przy 180cm wzorstu
Jestem kompletnym chuderlakiem i chce przytyć kilka kilogramów
Chce lekkiej pomocy w ułożeniu diety. Nie wiem za bardzo ile węglowodanów i białek jest mi potrzebna w danym dniu, dowiedziałem się że gainer jest wskazany tylko do uzupełnienie braku białek i węglowodanów w diecie. Nie chce zawracać dupy ułożeniem dla mnie jadłospisu, ale jakaś tabela która przybliża ilość białek i węglowodanów zawartych w jakiś serkach, twarogach czy rybach pomogłaby, powrzucałbym do diety to co lubie, a jednocześnie to co będzie miało odpowiednią ilość tych budulców. Trenuje piłke nożną, treningi mam codziennie, 2x w tygodniu o 7:00, do tego dołożyłbym np. 6 weidera i 100pompek )
Kreatyna w posiadaniu więc na pewno korzystałbym, ale chyba nie w takich ilościach jak na plakietce, bo jestem jeszcze młody no i masa malutka.
Podane są 4 tabletki po treningu, to jest Monohydrant kreatyny z olimpu
I przepraszam za pewnie powtarzający się już temat, jeżeli jest cos podobnego do mnie proszę podać link i odesłać
Z góry dzięki z pomoc, pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
To sie rozkłada na cały dzień jeżeli by rozłożyć to na równych około 5-6 porcji ?
i jest tak że około 8 zaczynam szkołe, mniej wiecej o 16 ją kończe... więc kurczaka czy makaronu w plecak nie zapakuje
jeszcze jakaś tabela tego wszytkiego by sie przydała, niewiem ile taki serek wiejski czy porcja ryżu dostarczy mi białka i węglow
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do tych posiłów tej diecie to masz tam wszystko policzone .
Jak wstydzisz się jeść z pojemniczka to szykuj sobie kurczaka i kładź go w bułe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A płatki to muszą być owsiane ? Patrze teraz po tych tabelach na tym kalkulatorze co mi podałes, to one od zbożowych mało się różnią prawie w ogole. Wolałbym zbożowe czy musli
Musli : Wartość energetyczna 1693 kJ / 402 kcal Białko 6,9g Tłuszcz 12,4g Węglowodany 65,7g Błonnik pokarmowy 5,7g Sód 0,14g
Płatki owsiane : Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1585kJ (376kcal) Białko 11,9g Tłuszcz 7,2g Węglowodany 62,4g Błonnik 6,9g Tiamina (wit. B1) 0,46mg (33%)* Wit. E 1,8mg (24%)* Fosfor 433 mg (54%)* Żelazo 3,9 mg (28%)* Magnez 129 mg (43%)* Cynk 3,1 mg (21%)*
Myślę że teraz będziesz wiedział dla czego tylko i wyłącznie owsiane .
Użytkownik UkaniU edytował ten post Ponad rok temu
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu