Jak stosować odżywki z wybraną dietą?
Napisano Ponad rok temu
I posiłek
150gr. Płatków owsianych
40 gr. Proszku proteinowego
100gr chudego sera białego lub 3 jaja
300-500ml. Mleka
łyżka oleju lnianego
owoc
II posiłek
Porcja Gainera
Łyżka oleju lnianego
owoc
III posiłek
8 kromek chleba razowego
150gr. Piersi z kurczaka
warzywa
IV posiłek (przedtreningowy)
125gr. Ryżu brązowego
150gr Piersi z indyka
surówka
Trening
- Bezpośrednio po treningu carbo 40-70gr
(z braku pieniędzy można zastąpić 100gr. Bialego rozgotowanego ryżu+ banan)
oraz porcja odzywki bialkowej
V posiłek
125gr. Makaronu
150gr. Piersi z kurczaka
surówka
VI posiłek
150-200gr. Twarogu / 150gr. Tuńczyka w sosie własnym
warzywa
Napisano Ponad rok temu
-nie zastępuj posiłku gainerem!!
-te 6 posiłków to minimum przy takiej wadze
-zamiast jeść na 1 raz 150g mięsa zjedz po 100g na 2 razy
-mniejsze posiłki i czestsze, najlepiej co 2h
-jedz czosnek, pij dużo wody, żuj gume, zeby poprawić apetyt i trawienie, możesz też kupić apetizer(podobno działa)
Napisano Ponad rok temu
Czyli jeśli te 6 posiłków to minimum, to zmodyfikować ten plan żywieniowy dnia jakoś co 2-2,5h? I co wtedy dołożyć i w jakie miejsce? Właśnie, ten plan może być w dni nauki szkolnej, bo wtedy trening przypada faktycznie na tą godzinę, ale teraz chodzę na siłke tak koło 10 rano, to jak dostosować ową dietę do takiego planu dnia?
Kolejnym pytaniem jest jak przyrządzać tego kurczaka? Tzn nie wiem smażyć czy jak. A i czy jakieś przyprawy typu curry, gyros wchodzą w grę?
Napisano Ponad rok temu
10 rano troche za wcześnie, jak masz możliwość to popoludniu, kiedy jesteś napakowany węglami i masz dużo energii, pikantne przyprawy mogą być, kurczak przygotuj jak chcesz ale wg mnie najlepszy jest w parowarze, później gotowany, i na końcu smażony(nie griluje, nie mam możliwośći) posiłki daj np 3x100g mięsa+100g ryżu, zjedz 2 posiłki przedtreningowe 2h wcześniej mięso+ryż 1h wcześniej makaron/ryż/kasza same węgle będziesz miał dużo energii na siłowni, zrobisz zajebisty treningi efekty będą szybsze, w trakcie treningu pij carbo jeżeli masz(przed chwilą widziałem na allegro promocje 3kg Activlaba za 38zł) po treningu uzupełnij węgle i białko. Jeżeli uparłeś sie już na gainera, chociaż uważam, że to bez sensu(pewno Kuba poleci Ci gainera) to pij 2xdziennie między posiłkami małe porcje ok 40gFoto zamieszczę później, chociaż nie chce tu ludzi straszyć.
Czyli jeśli te 6 posiłków to minimum, to zmodyfikować ten plan żywieniowy dnia jakoś co 2-2,5h? I co wtedy dołożyć i w jakie miejsce? Właśnie, ten plan może być w dni nauki szkolnej, bo wtedy trening przypada faktycznie na tą godzinę, ale teraz chodzę na siłke tak koło 10 rano, to jak dostosować ową dietę do takiego planu dnia?
Kolejnym pytaniem jest jak przyrządzać tego kurczaka? Tzn nie wiem smażyć czy jak. A i czy jakieś przyprawy typu curry, gyros wchodzą w grę?
Napisano Ponad rok temu
Carbo mam Olimpu póki co, ile go rozpuścić? Te 40g starczy? Bo nie chcę przesadzać też z tym
Napisano Ponad rok temu
ten1h wczesnie może być bez kury, sama aksza/makaron.ryżJasne. To zrobić IV posiłek makaron/ryż/kasza + trochę kurczaka i to będzie ten 1 h przed treningiem i III posiłek (2h przed treningiem)kurczak + ryż ?
Carbo mam Olimpu póki co, ile go rozpuścić? Te 40g starczy? Bo nie chcę przesadzać też z tym
Napisano Ponad rok temu
Ale nie powiem, śniadanie było konkretne i ledwo co zmieściłem