Witam mam 22 lata 180cm wzrostu i 87kg wagi. Ogólnie jestem załamany , nie podoba mi się moja sylwetka ciała. Wcześniej kiedy ważyłem 60kg i miałem doła myślałem kurde jak fajnie byłoby ważyć 80kg i być chłopem. Teraz ważę 87kg i ogólnie nadal mam doła jeśli chodzi o moją sylwetkę. W klatce mam 104 na naprężonej , w bicepsie 37 w drugim 36. Lecz powodem mojego załamania jest to , że ludzie którzy ważą 70kg wyglądają ode mnie masywniej - tzn mają rozwinięte przedramiona - masywne zbudowane , nadgarstek i w ogóle cali są jacyś tacy lepiej rozbudowani. Ja mam b.chude ręce - przedramię to zaledwie 29cm a więc naprawdę tragedia. Wczoraj jak mierzyliśmy się z kolegą - kolega 75kg wagi to mój kolega 38cm w łapie , 108 w klatce , przedramię 34 !! nadgarstek 18scie podczas gdy ja 16cm. Wiadome , że czuję się lepiej niż ważąc 60kg bo jestem wizualnie większy lecz kiedyś miałem drabinkę na brzuchy , był zbudowany miałem 80cm niecałe w pasie. Teraz mam 100 w pasie !!

mój brzuch wygląda jak piłka i dużo ludzi się ze mnie naśmiewa. Po prostu koszmar. Nigdy nie wiedziałem , że jak będę ważyć prawie 90kg to tylko w małym stopniu się zmienię

Wiem , że to moja wina że np. zatłuściłem brzuch ale teraz b.tego żałuję i chcę to jakoś cofnąc - pozbyć się brzucha bez utraty cm w bicepsie itp. Czasem jestem zdesperowany i myślę aby uzbierać na zabieg usuwania tłuszczu lecz na razie chciałbym sam spróbować. Po prostu dlaczego tak jest , że ważę prawie 90kg a mam tak b.chude ręce. Nie mówcie mi ,że mam grube bo jak widze swoje przedramię i nadgarstek to aż żal mi się robi. Dziewczyny mają większe. Ćwiczę od kilku miesięcy lecz przestałem i chciałbym zacząć na nowo z dietą ( nie jest profesjonalna lecz zawsze coś ). Trening wyglądał by tak ( ćwiczeń nie opisuję , gdyż jeszcze planuje wprowadzić poprawki ).
Poniedziałek - klata
Wtorek - triceps
Środa -plecy
Czwartek - biceps
Piatek - Barki
Sobota - nogi
Dieta
1 posiłek śniadanie
2-3 jaja gotowane całe + 2 kromki pieczywa + płatki owsiane z mlekiem
2 posiłek - przerwa w pracy
4 bułki z szynką i serem + banan
3 posiłek w pracy - tutaj nie mogę nic zjeść , gdyż przepisy bhp zabraniają więc myślałem aby coś na szybkiego wchłąnąć może jakaś odżywka ?
4 posilek - przed treningowy
Ryz brazowy + piers z kurczaka + warzywa na patelni + oliwa
5 posilek po treningowy
Pol kostki twarogu , banan
6 posilek przed snem
250g twarogu
MOJ CEL TO ZGUBIENIE BRZUCHA BEZ DUZEJ UTRATY CALEGO CIALA - TZN WYMIAROW.
Co mi możecie doradzić ?