Witam,
chciałam zapytać ile kalorii powinnam spożywać przy wzroście 158 i wadze 49 kg. Moja aktywność fizyczna jest dosyć duża, ćwiczę 4-5 razy w tygodniu, głównie na zajęciach fitness. Będę również wdzięczna za przykładowe diety. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witam,
chciałam zapytać ile kalorii powinnam spożywać przy wzroście 158 i wadze 49 kg. Moja aktywność fizyczna jest dosyć duża, ćwiczę 4-5 razy w tygodniu, głównie na zajęciach fitness. Będę również wdzięczna za przykładowe diety. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ciężko powiedzieć, dokładnie wyliczyć się tego nie da jedynie z dużą tolerancją.
Ogólnie jak dieta wygląda dotychczas i czy waga rośnie czy spada?
Napisano Ponad rok temu
mi bardzo pomagają te koktajle:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wejdź na stronę Michała Wrzoska Pisze tam o doborze diety (sam jest dietetykiem) i posiada kalkulator, dzięki któremu wyliczysz zapotrzebowanie kaloryczne.
Uważam, że takie kwestie powinno konsultować ze specjalistami lub czerpać wiedzę ze sprawdzonych źródeł Michała sam polecam, ma świetne przepisy, przy których wyliczone już są kcal plus jest lista zakupów.
Powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
Użyj kilku kalkulatorów zapotrzebowania kalorycznego i weź średni wynik ze wszystkich. Następnie można planować dietę.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - o kulturystyce
Napisano Ponad rok temu
Różnie to bywa Czasami i nawet te kalkulatory kłamią. Dlatego ja proponuje bardziej skupić się na własnej nauce. Można ''bazować'' na tych że kalkulatorach ale powinno się też poznać własny organizm ile on potrzebuje
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Zdrowa dieta - miej oko na kaloryczne owoce |
Odchudzanie |
|
|
||
Jaki trening, dieta na masę i rzeźbę przy niedowadze? |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Trening na rzeźbę + dieta |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Co stosowac ? dieta ? |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Dieta zgodna z grupą krwi |
Inne sporty |
|
|
Kulturystyka i Fitness →
Filmy →
Redukcja ze 156kg na 86kg, zapraszamNapisany przez , Ponad rok temu Redukcja, luźna skóra |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Zdrowie i Medycyna →
Kawa, Cappuccino dla zdrowiaNapisany przez , Ponad rok temu odchudzanie, kawa, cappuccino i 3 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Dieta →
Rozpisanie diety- kogo wybracNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trener, polecenie i 2 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Skuteczność diet i planów treningowychNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trening, trener i 7 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Trening na koniec dniaNapisany przez , Ponad rok temu trening, trening personalny i 8 więcej |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu