Mam tylko w asortymencie hantle z różnym obciążeniem, ławkę prostą i ławkę skośną.
I mam pytanie czy da radę skleić z tych rzeczy jakiś plan treningowy? Wybieram się w przyszłości na siłownię.
Napisano Ponad rok temu
Mam tylko w asortymencie hantle z różnym obciążeniem, ławkę prostą i ławkę skośną.
I mam pytanie czy da radę skleić z tych rzeczy jakiś plan treningowy? Wybieram się w przyszłości na siłownię.
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Jasne, że się da ja tak zaczynałam na samych hantlach i było ok. W sumie można powiedzieć, że dobry początek pomachać hantlami, a potem siłownia. Więc tak, z reguły to co wykonujesz hantlami to ten sam ruch co i sztangą. Więc pokuszę się o to, że da się hantlami wykonać prawie wszystkie ćwiczenia
Na początek polecam trening całego ciała(tzw. FBW) i po jednym ćwiczeniu na każdą partię mięśniową(zaczynamy trenować od największych partii: plecy, nogi, klatka/ potem te mniejsze na koniec: barki, triceps,biceps, łydki, brzuch/).
Co do serii wrzuć sobie te 3, a zakres powtórzeń wydaje mi się, że 6-10 będzie okej
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
podłożę ci przykładowy plan FBW z twoim sprzętem
Nogi - Przysiady/wykroki z hantlami w dłoniach
Łydki - wspięcia na palce stojąc/siedząc
Klata - Wyciskanie hantli skos dodatni/Płasko
Plecy - Wiosłowanie hantlami w opadzie tułowia lub jednorącz/ martwy ciąg z hantlami
Barki - Wyciskanie siedząc/unoszenie na boki/przed siebie
Biceps - - uginanie młotkowe/ z supinacją/ w oparciu o kolano
Triceps - - wyciskanie francuskie siedząc / prostowanie ramion w opadzie tułowia / wyciskanie francuskie leżąc
to tylko przykładowe ćwiczenia, możesz na podstawie tego skleić swój własny plan, a mianowicie dwa plany, Plan A i Plan B i wstawić go tutaj, ocenimy
Użytkownik lukasz9179 edytował ten post Ponad rok temu
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Zmiana ławki w pokojowej siłowni. |
Sprzęt do siłowni |
|
|
||
Czy wyciąg MASIV Pasujący do ławki wejdzie do każdej ławki? |
Sprzęt do siłowni |
|
|
||
PRZENOSZENIE SZTANGIELKI OBURĄCZ W LEŻENIU W POPRZEK ŁAWKI POZIOMEJ - trening mięśni klatki piersiowejGłówne mięśnie biorące udział w ćwiczeniu: piersiowy większy |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
CHŁOPAKI POMOCY!!!-POTRZEBUJE PROJEKT ŁAWKI!!! |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
Kupno ławki |
Sprzęt do siłowni |
|